Etiquetes

8/5/10

Sí... o sí | Castelldefels - L'Hospitalet (diumenge, 17:00 hores)

Ja queda poc. L'Hospi demà té el que, fins ara, és el partit de la temporada. Després d'una setmana en què els dies s'han anat fent més i més llargs a mesura que anaven passant, demà ens despertarem en ple dia D, en el dia que el CE L'Hospitalet ha de certificar, sí o sí, la primera posició i aconseguir el seu quart campionat de lliga de Tercera Divisió. Sí o sí, perquè res no pot superar la il·lusió i la motivació d'un equip per aconseguir el títol, perquè un hipotètic maletí roig-i-negre amb destinació Castelldefels mai pot fer ombra a l'ambició d'un equip que, a banda de poder assegurar la primera posició, es juga entrar amb bon peu al play-off d'ascens a Segona Divisió B... i assegurar-se, per si de cas, una segona oportunitat en cas que l'eliminatòria de campions no vagi com tots voldríem. I perquè l'afició que demà es donarà cita al Municipal dels Canyars està convençuda de les possibilitats de l'equip, totalment convençuda que ningú, ni l'equip ni l'afició fallarà.

Aprofitem per recordar que l'Hospi té un rival al terreny de joc en el partit de demà, la UE Castelldefels. Els grocs han anat de menys a més aquesta temporada i, finalment, no han hagut de patir massa per certificar la permanència a Tercera Divisió. Tot i això, l'amenaça dels descensos no compensats ha mantingut en alerta els homes d'Antonio Escudero fins la 36a jornada, en què els mariners van empatar als Canyars davant la Pobla de Mafumet (0-0) i van segellar la salvació definitiva. Després d'un començament de lliga molt fluix (2 punts de 15), els mariners van començar a prendre el pols de la lliga i van començar a escalar posicions; de fet, per trobar la darrera presència en zona de descens directe cal remuntar-se fins la 6a jornada, en què el primer triomf a la lliga (4-2 al Vilanova) treia el Castelldefels del fanalet vermell. Des d'aleshores, l'equip ha aconseguit fer-se fort al seu camp, on només tres equips han estat capaços de guanyar des d'aleshores. 8 victòries, 5 empats i 5 derrotes, 30 gols marcats per 28 d'encaixats és el balanç del 12è millor local de la lliga. No són números espectaculars, però si han estat suficients com per deixar l'equip en una situació més 'relaxada'; hi ha ajudat també la bona ratxa dels darrers partits: a casa, on el Castelldefels no perd des del 21 de febrer, han encadenat tres victòries i dos empats de forma consecutiva, i en els darrers 10 partits de lliga han estat capaços de guanyar-ne cinc, empatar-ne dos i perdre'n tan sols tres.

Diumenge passat, els grocs van plantar cara a Sant Boi, on van perdre per 2-1 'gràcies' a un gol de Sergio Montero al 87', que va culminar la remuntada local. És una mostra que el Castelldefels no sortirà demà a veure-les venir i que voldrà acomiadar-se de la temporada del retorn a Tercera amb un bon gust de boca, i vèncer el líder seria un colofó sensacional. Per aquest partit, Antonio Escudero comptarà amb només tres baixes, poques si tenim en compte que la infermeria marinera ha estat de gom a gom al llarg de gairebé tota la temporada. A la porteria, cap dels dos porters 'principals' estarà disponible, ja que tant Gallego com Albert Planagumà continuen lesionats; per la seva banda Xavi León, expulsat diumenge passat, ha rebut un partit de sanció i tampoc no serà de la partida demà a la tarda. Per contra, Escudero recupera Sergio Prieto, que va trencar-se els lligaments el passat mes de setembre i podria comptar amb alguns minuts davant l'Hospi.

Mentrestant, a ca n'Hospi, l'equip és plenament conscient del que hi ha en joc en el partit de demà. Tot i que amb un punt en fan prou, saben que sortir a empatar és, gairebé, donar un gol d'avantatge al rival, motiu pel qual l'ambició serà la de sempre: sortir a competir i a sumar els tres punts. És més, tot i que el títol de lliga sempre és un extra de motivació, la plantilla sap perfectament que la guerra ni molt menys acaba demà, i que guanyar demà als Canyars seria una manera de col·locar-se en pole position abans de disputar la Fase d'Ascens. La setmana va començar amb la mala notícia de la lesió al peu de Cristian Alfonso, que no podrà jugar demà ni tampoc podrà participar, almenys, de la primera eliminatòria del play-off. D'altra banda, Jordi Martínez tampoc no acaba de fer net de la seva lesió i tampoc no jugarà demà a Castelldefels, mentre que Eloi Fontanella, amb molèsties, serà dubte fins a ultimíssima hora. Per tant, amb els tres màxims golejadors de l'equip gairebé fora de combat, sembla clar que el pes atacant de l'Hospi recaurà demà en tres homes: David Corominas, Cristian Lobato i Jordi Tarrés. Queda clar que no són les millors condicions per afrontar un partit com el de demà ni un play-off com el que s'iniciarà la setmana vinent, però cal assumir la situació i tirar milles amb el que hi ha. Tanmateix, aquesta setmana també hi ha hagut temps per les bones notícies, ja que Marcos Guill ha entrenat amb el grup amb total normalitat i demà podria tornar a disposar de minuts si Jordi Vinyals ho creu convenient.

Jornada d'horaris unificats (5 de la tarda) la de demà diumenge, en la qual només un Cornellà-Balaguer totalment intrascendent s'avançarà a les 12 del migdia. Al final de la prèvia teniu també els horaris de les jornades de la resta de grups de Tercera Divisió. Abraham Martínez Sáez, de la delegació de Barcelona, serà l'encarregat d'impartir justícia en aquest UE Castelldefels-CE L'Hospitalet; Martínez Sáez, que estarà assistit als laterals per Vicente Leoz i Navarro Sáez, dirigirà tot just el segon partit de l'Hospi aquesta temporada: el 15 de novembre va xiular l'empat a zero al camp del Santboià, en què Toni Velamazán i Andrés Barón van ser expulsats. Creuarem els dits...

PRECEDENTS DEL UE CASTELLDEFELS - CE L'HOSPITALET

2004-2005 | UE Castelldefels 1-2 CE L'HOSPITALET | Tercera Divisió (Grup V)
Alberto (44') / Ángel Álvarez (20', penal), Paco Valera (65')

2003-2004 | UE Castelldefels 1-2 CE L'HOSPITALET | Tercera Divisió (Grup V)
Bisbal (75') / Roger (56'), Cebri (64', penal)

1971-1972 | UE Castelldefels 1-3 CE L'HOSPITALET | Primera Regional (Grup III)
Gabarró 10' / Diego (20' i 25'), Torregüelles (55')

1970-1971 | UE Castelldefels 3-0 CE L'HOSPITALET | Primera Regional (Grup III)

Horaris de la darrera de la jornada a Tercera Divisió
Dissabte 17:30: grup 15 (Navarra).
Dissabte 18:00: grup 4 (Euskadi).
Diumenge 12:00: grup 7 (Madrid).
Diumenge 13:00: grup 12 (Illes Canàries).
Diumenge 17:00: grup 2 (Astúries), grup 3 (Cantàbria), grup 5 (Catalunya), grup 11 (Illes Balears), grup 17 (Aragó).
Diumenge 18:00: grup 1 (Galícia), grup 6 (Comunitat Valenciana), grup 8 (Castella i Lleó), grup 13 (Múrcia), grup 14 (Extremadura), grup 16 (La Rioja), grup 18 (Castella-la Manxa).
Diumenge 18:30: grup 9 (Andalusia Oriental), grup 10 (Andalusia Occidental).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada