2/5/10

Magic Cristians | CE l'Hospitalet 2-1 UE Rapitenca

És genial poder no trobar a faltar jugadors de la talla de Jordi Martínez o Eloi Fontanella, avui fora de la convocatòria per molèsties. Però els tres 'Cristians' de l'equip, Gómez, Alfonso i Lobato han meravellat en una primera meitat de somni, han demostrat un cop més la seva qualitat i han dirigit un equip que hauria pogut marxar al descans amb un sac de gols al seu favor. Desgraciadament, una nova dolent segona meitat de l'equip ha enfosquit aquests primorosos 45 minuts i, fins i tot, la Rapitenca ha estat a punt de fer saltar la banca i igualar el 2-0 amb què l'Hospi havia marxat al descans. Reedició de Doctor Jekyll i Mr. Hide en versió matinal i catalana. Una nova demostració que l'Hospi, sent capaç del millor (i gairebé del pitjor) és capaç de despertar noves sensacions partit rere partit. Sigui com sigui, triomf ajustat (2-1) i traspàs de pressió, o almenys de responsabilitat al Reus, que dintre d'una hora iniciarà el seu partit de la jornada a Palamós, un partit del qual en podreu seguir les accions més destacades al Twitter del Blog de l'Hospi.

Rescatem un nou tòpic, aquell que parla sobre el repartiment d'un encontre en una part per cada equip. I és que als primers 45 minuts, a banda dels dos sensacionals gols aconseguits, l'Hospi ha gaudit d'un munt d'ocasions claríssimes que no ha sabut aprofitar, bé per desencert, per mala sort (pals) o per l'encert del porter visitant, Rafa. Tanmateix, el destí del partit podria haver patit un canvi de rumb important si al minut 3, Callarisa, tot sol al punt de penal, hagués encertat a rematar una centrada des de la banda dreta de Sergi José. Afortunadament per l'Hospi, l'11 de la Rapitenca no ha tingut el seu dia i els del Montsià no van tornar a rondar la meta de Craviotto. Abans, però, un Hospi que havia començat el partit endollat en atac havia gaudit de la primera ocasió de gol, però Jordi Tarrés creuava en excés una pilota que havia rebut de Lobato, assistent de luxe amb una passada picada marca de la casa (2'). I és que aquesta va ser la dinàmica del primer temps: l'Hospi bolcat en atac i la Rapitenca, amb un estil de joc atrevit i una defensa avançada, facilitava la mobilitat de la línia de creació riberenca, que va trobar espais una vegada i una altra.

Fruit d'aquesta 'generositat' va arribar l'1-0. Corria el minut 14 i Lobato aprofitava una badada de la defensa ebrenca per entrar dins l'àrea i, després de fer-se un embolic amb l'esfèrica, cedit la pilota a Cristian Gómez, que feia una passada en profunditat veient l'arribada de Cristian Alfonso. El '10' de l'Hospi controlava la pilota, se l'acomodava, solucionava la sortida de Rafa amb un regat impressionant trepitjant l'esferica i, amb tota la sang freda del món, l'allotjava al fons de la xarxa visitant. Maquinària 'made in Hospi' en marxa i sensacions bones per un Hospi que no va trigar massa a assestar un nou cop al conjunt de Jordi Fabregat, perquè només set minuts després va aconseguir marcar el segon. Minut 21, assistència de Cristian Lobato a Cristian Gómez, que marxa dels rivals que li surten al pas a la frontal de l'àrea, es planta sol davant Rafa i li clava una vaselina picant amb suavitat la pilota que posava de manifest la qualitat que atresora el migcampista riberenc. Barreja d'incredulitat i satisfacció a les grades de l'Estadi, on els aficionats ens fregàvem els ulls davant el golàs del '8'.

El 2-0 va asserenar els ànims de l'Hospi que va reduir dues marxes i va passar a controlar el partit sense apropar-se en excés a l'àrea rival. Només Lucas Viale, un dels pocs homes que encara no ha marcat a l'Hospi aquesta temporada, va provar fortuna en un xut fluix des de l'àrea gran que Rafa va blocar sense problemes (33'). Tot i això, la sensació general era que l'Hospi, amb ben poquet, podia endur-se per davant la Rapitenca, que tot i la seva bona predisposició es veia fàcilment superat per la qualitat dels locals. Bona prova d'això van ser les tres ocasions de què van gaudir els homes de Vinyals en tan sols dos minuts: doble acció al minut 36 amb un xut de David Corominas que s'estavellava al pal esquerra de la meta de Rafa i un rebuig que recollia Cristian Gómez que tornava a desviar el porter rapitenc; un minut després, era Cristian Alfonso qui aprofitava una pilota morta dins l'àrea per deixar anar un xut que treia gairebé sota pals el visitant Manel Sol (37'). Abans del descans, però, va haver-hi temps per una nova ocasió, en aquest cas a les botes de Manel Gómez. El 'gladiador' rebia una nova assistència de Cristian Gómez i posava, de primeres, la punta de la bota per salvar la sortida de Rafa, però desgraciadament la pilota marxava plorant i fregant el pal dret de la porteria visitant. Arribàvem al descans enmig dels aplaudiments de la parròquia local, contenta amb els magnífics primers 45 minuts que havia ofert l'Hospi. Per desgràcia, la dinàmica canviaria radicalment al segon temps.

Tot i que la primera ocasió del segon temps també va córrer a càrrec dels riberencs, amb un xut en posició forçada de Coro que marxava fora (48'), la Rapitenca, lluny d'enfonsar-se, va avançar les línies encara més i va anar a buscar un gol que li permetés d'entrar novament en el partit, conscients que tenien ben poc a perdre. Per contra, la seguretat i rapidesa del joc a la primera meitat havia desaparegut en l'Hospi, que tenia massa dificultats per arribar a l'àrea visitant. Així les coses, i amb l'entrada al camp de Raül Teixidó, la Rapitenca va començar a rondar l'àrea de Craviotto i va començar a crear certs nervis en els locals. Tot i això, va ser l'Hospi qui va tornar a tenir el tercer gol als seus peus, en un xut de Tarrés des de fora de l'àrea que Rafa va aturar sense massa problemes (59'). A partit d'aquí, els de l'Ebre van fer-se amb el control del partit i van anar a per totes i van gaudir de tres ocasions ben clares en només quatre minuts: al minut 65, Craviotto blocava un xut de Raül Teixidó; un minut després, era l'exriberenc Carlos Gilabert qui deixava anar una gardela llunyana que el porter lleidatà de l'Hospi aconseguia enviar a córner, i al minut 68, un altre cop Raül Teixidó es topava amb Carlos Craviotto en un mà a mà que el 'Zamora' de l'Hospi tornava a salvar amb una mà providencial.

Els murmuris van apoderar-se de les grades de l'Estadi, on l'afició de l'Hospi tornava a ensumar-se un final innecessàriament ajustat després de les experiències viscudes davant l'Olesa, el Santboià o el Blanes. Dit i fet, la Rapitenca va fer-se definitivament amb el control del partit aprofitant el desgavell amb què s'havia convertit l'Hospi. Només un cop de cap Jordi Tarrés a la sortida d'un córner (74') va trencar aquesta dinàmica poc positiva per l'Hospi. I al minut 80 va arribar el que tothom esperava: el gol de la Rapitenca, en una acció ofensiva dels visitants en que novament Raül Teixidó rep una pilota, bastant sol a la banda esquerra, recepciona la pilota i etziba un xut magnífic que acaba entrant, fort i creuat, a la porteria riberenca. Deu minut més l'afegit per davant i patiment inesperat per un Hospi que havia canviat ja els tres 'cromos': Manel, Lobato i Cristian Gómez havien deixat el seu lloc al camp per Toni Velamazán, Quique Cárcel i David Ceballos. L'equip, però, lluny de controlar el partit va seguir a mercè dels visitants, que a base de penjar pilotes dins l'àrea van portar més d'un ensurt.

A més, per si no fos poc, va haver-hi temps i lloc per la polèmica, ja que una centrada de Chavero va picar, pressumptament, als braços de Lucas Viale dins l'àrea davant la lògica indignació dels jugadors blaus, que van córrer a Galán Baró per reclamar el penal corresponent. Un parell de minuts després, en una centrada sense perill aparent, Craviotto va aconseguir desfer el perill amb més problemes dels esperats, demostrant l'estat de nervis (o d'ansietat) en què es trobava l'equip. Afortunadament, aquest tipus de jugades a la desesperada van ser el màxim que van aconseguir els visitants, afavorits més tard en dues decisions arbitrals discutibles en què el col·legiat va assenyalar dues faltes a la frontal de l'àrea totalment inexistents favorables a la Rapitenca que, però, van acabar sense cap tipus de perill.

Tres minuts d'afegit van ser el colofó a un partit estrany (i ja en van uns quants) en què l'Hospi hauria pogut golejar i va acabar patint per sumar els tres punts. Al final, 2-1 i només un partit per disputar, diumenge vinent als Canyars davant la UE Castelldefels. Una victòria suposaria el campionat pels riberencs, això si el Palamós no dóna la sorpresa aquesta tarda i és capaç de derrotar els Reus. Almenys, l'Hospi ja haurà fet la seva feina independentment del resultat que es doni en aquest partit.

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Iván Hammouch, Barón, Manu Viale, Lucas Viale, Manel (Toni Velamazán, 63'), Corominas, Cristian Gómez (Ceballos, 78'), Tarrés, Cristian Alfonso i Lobato (Quique Cárcel, 74').

UE RAPITENCA: Rafa, Chavero, Villa, Edu Aguilar (Joab, 57'), Pere, Cristian, Sergi José, Manel Sol, (Raül Teixidó, 53'), Carlos Gilabert (Subi, 77'), Sergi Grau i Callarisa.

Gols: 1-0 Cristian Alfonso (14'); 2-0 Cristian Gómez (21'); 2-1 Raül Teixidó (80').

Àrbitre: Francesc Galán Baró (delegació de Manresa). Bé, en línies generals, tot i que caldrà tenir en compte la jugada del possible penal per mans de Lucas Viale. Va mostrar targeta groga als locals Lucas Viale (53') i Lobato (57') i als visitants Callarisa (11') i Chavero (61').

Incidències: matí força calorós a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet amb la presència d'uns 400 espectadors a la grada. Darrer partit de l'Hospi com a local en lliga regular, un partit en què, d'altra banda, han tornat a 'aparèixer' les pancartes en contra dels dirigents de la Federació Catalana de Futbol. Dani Morales i Dani Planchería han completat la convocatòria d'un Hospi que afrontarà el darrer partit de lliga a Castelldefels amb 3 homes amenaçats per targetes: Cristian Lobato, David Corominas i Cristian Alfonso. Precisament Alfonso serà dubte, almenys, de cara a aquest partit, ja que podria patir una petita lesió al peu dret. Com a curiositat, no hi ha hagut cap '8' als onzes de l'Hospi i de la Rapitenca, ja que Cristian Gómez ha jugar amb el '17' a l'esquena (la versió oficial és que la samarreta amb el número 8 s'havia extraviat) i el visitant Manel Sol ho ha fet amb el '14'.

Marcadors del matí
Benavent 1-1 Europa, Prat 2-0 Premià, Santboià 2-1 Castelldefels i Pobla de Mafumet 1-0 Vilanova. El Prat és equip de play-off i serà quart passi el que passi a la darrera jornada; de la mateixa manera, el Santboià s'ha assegurat el tercer lloc amb el triomf d'avui.