Etiquetes

24/5/10

Els possibles rivals (2a part)

Després de la gran decepció que va suposar el gol de Borja García al minut 96, toca reposar-se d'aquest cop dur i començar a pensar en el futur. Un futur que aquesta mateixa tarda ja ens deixarà un rival per la propera eliminatòria d'aquesta fase d'ascens. Són 12 els candidats que, a partir de dos quarts de sis de la tarda, seran al bombo amb possibilitats d'enfrontar-se al Centre d'Esports l'Hospitalet. Perquè l'ascens encara és possible.

QUARTS CLASSIFICATS

ALMERÍA B

Unión Deportiva Almería 'B'
Almería B - 61 punts - 17 10 9 - 62 37 - 36 PJAlmería.
Estadi: Juan Rojas (13.648 espectadors). Gespa natural.

El filial de l'Almería, que va classificar-se a la darrera jornada gràcies a un empat al Torcal d'Antequera, l'entrena José María Salmerón, exentrenador de Poli Ejido o Deportivo Alavés. Planter jove, en tractar-se d'un filial, que té Fernando Carralero, ex del Sabadell i Rigo, ex del Huesca com a jugadors més coneguts. Els almeriencs, que juguen els seus partits a l'antic estadi de l'Almería CF, van tancar la lliga amb xifres similars pel que fa als números com a local i visitant (33 vs 28 punts). En aquesta primera eliminatòria van desfer-se de la PD Santa Eulària guanyant 2-1 al Juan Rojas i empatant a dos a Eivissa, després d'igualar un 2-0 inicial.

CORUXO
Coruxo Fútbol Club
Coruxo - 64 punts - 17 13 6 - 54 32 - 36 PJVigo (Pontevedra).
Estadi: O Vao (1.500 espectadors). Gespa natural.

És el tercer play-off a la seva història pels del barri de Coruxo, que mai fins ara han militat a Tercera Divisió. Es tracta d'un equip força sòlid, que només ha perdut sis partits en tota la lliga i que a la primera eliminatòria ha deixat fora el Parla, a qui va golejar per 3-0 a O Vao. A la tornada, tot i avançar-se per 2-0, el 3-2 final va classificar els viguesos. L'equip el formen íntegrament jugadors de la zona, la província de Pontevedra, i tenen Jacobo Campos, jugador que fa dues temporades va defensar la samarreta del Badalona. L'únic jugador que no segueix aquesta regla és Ibrahim Baptiste, que va formar part de l'Hospitalet 07-08 amb Jordi Roura a la banqueta tot i que mai va donar el rendiment que s'esperava d'ell. El seu entrenador és el també viguès Josiño Abalde, ex del Céltiga.

LLANES URBANIA
Club Deportivo Llanes Urbania
Noja - 80 punts - 23 11 4 - 85 31 - 38 PJ
Llanes (Astúries).
Estadi: San José (2.000 espectadors). Gespa natural. 94 x 62.

El Llanes va donar la campanada eliminant i capgirant l'1-2 de l'anada davant el Valladolid B. Ahir, a Zorrilla, un gol al darrer minut va posar 1-3 final que classificava els asturians. Han fet del seu camp de San José un fortí, amb 13 victòries, 4 empats i només dues derrotes, en part ajudats per les minúscules dimensions del seu terreny de joc (94 x 62). L'any passat l'Alicante B va deixar-los KO a la primera ronda de la fase d'ascens, però aquesta temporada volen arribar el més lluny possible amb un planter format per jugadors asturians i que dirigeix Florín, ex entrenador del Gijón Industrial i de les seleccions asturianes inferiors.

REAL ÁVILA
Real Ávila Club de Fútbol
Real Ávila - 69 punts - 19 12 7 - 58 36 - 38 PJ
Ávila
Estadi: Adolfo Suárez (6.000 espectadors). Gespa natural.

És un altre exemple d'equip format amb jugadors de la zona, fruit de la crisi que atravessa el país. Amb José María Manzano a la banqueta, l'Ávila va classificar-se a la darrera jornada després d'empatar a Valladolid. A la primera eliminatòria, els castellans van aconseguir una agònica classificació a Cantàbria. Després de l'empat (1-1) a l'Adolfo Suárez, dissabte Escobedo i Ávila van tancar els 90 minuts reglamentaris amb el mateix marcador. A la pròrroga, però, Javi Rodríguez va marcar l'1-2 que sentenciava l'eliminatòria (112').

TERCERS CLASSIFICATS

AMOREBIETA

Sociedad Deportiva Amorebieta
Amorebieta - 68 punts - 19 11 8 - 58 34 - 38 PJAmorebieta (Biscaia)
Estadi: Urritxe (3.000 espectadors). Gespa natural.

L'Amorebieta ha fet d'Urritxe un fortí (13 victòries, 4 empats i 2 derrotes, millor local del grup), tot i que baixa la seva prestació com a visitant. Després de mantenir un mà a mà amb la Real B pel lideratge, al final van haver de patir per aconseguir la classificació. Compten amb el màxim golejador del grup 4, Iker Bilbao (23 gols -4 de penal-), i amb Álex Quindós (9 gols); i amb homes amb experència a Segona B com el porter Xabier (Llevant B), el defensa Txopitea (Barakaldo), o el mig Xabi Sánchez (Lorca, Jaén, Benidorm i Mazarrón). Els entrena el 'veterà' Alfonso Barasoain, que ha dirigit equips com el Barakaldo, l'Amurrio, l'Eibar o el Palamós. Va superar una polèmica primera eliminatòria davant el Palo malagueny. Després del 3-0 a terres basques, l'Amorebieta va sol·licitar el canvi d'escenari del partit de tornada, que havia de disputar-se en un camp de terra i de dimensions mínimes. La federació li va concedir la petició i l'Amorebieta, tot i perdre 2-1 a Ciudad Jardín, va classificar-se per la següent ronda.

AYAMONTE
Ayamonte Club de Fútbol
Ayamonte - 69 punts - 19 12 7 - 63 33 - 38 PJ
Ayamonte (Huelva)
Estadi: Ciudad de Ayamonte (5.200 espectadors). Gespa natural.

Cándido Rosado és l'entrenador d'un Ayamonte que només ha perdut dos partits al Ciudad de Ayamonte aquesta temporada, un camp de gespa natural i amb pista d'atletisme. L'ex entrenador del Cartaya compta amb una plantilla 'made in Huelva' ja que tots els reforços d'aquesta temporada 2009/10 (13), provenen d'equips de la província. Tot i això, han aconseguit conjuntar-se i formar un bloc interessant que a la primera eliminatòria va gairebé sentenciar l'eliminatòria al seu estadi en golejar el Cirbonero per 5-1. Tot i això, dissabte va veure com els navarresos se situaven amb un perillós 2-0 al descans. Per sort pels andalusos, les coses no van anar a més, i el 3-1 final va ser tan estèril pels locals com positiu pels fronterers.

AZUQUECA

Club Deportivo Azuqueca
Azuqueca - 65 punts - 18 11 9 - 71 52 - 38 PJ
Azuqueca de Henares (Guadalajara)
Estadi: San Miguel (1.000 espectadors). Gespa artificial.

L'ex riberenc Cristian Seubert, que va arribar a l'Hospi de la mà de García Tébar al mercat d'hivern de la temporada del descens, és sens dubte el jugador més familiar per l'afició riberenca. L'Azuqueca, entrenat per Quique López, va cloure la temporada en tercera posició, tot i els 52 gols encaixats en 38 partits, una de les xifres més altres de tots els equips del play-off. Han fet del seu camp de San Miguel un autèntic fortí d'on ningú ha estat capaç d'emportar-se els tres punts (15 victòries i 4 empats). A fora, els alcarrenys baixen molt el seu rendiment, ja que només han guanyat 3 partits (7 empats i 9 derrotes). Tot i això, en aquest tipus d'eliminatòries compta poc el que s'hagi fet durant l'any. De fet, a la primera eliminatòria l'Azuqueca va eliminar el tercer classificat asturià, la Universidad de Oviedo. Tot i empatar (1-1) al partit d'anada jugar a l'Alcàrria, un gol de l'ex riberenc Cristian Seubert (24') va donar el passi als manxecs (0-1).

CONSTÀNCIA
Club Esportiu Constància
Constància - 74 punts - 22 8 8 - 79 37 - 38 PJ
Inca (Mallorca)
Estadi: Nou Camp d'Inca (10.000 espectadors). Gespa natural.

Només un tram final una mica dubitatiu (i un caòtic calendari al grup balear) va evitar el Constància lluités amb Atlètic Balears i Santa Eulària pel títol de lliga. Nico Pou entrena els inquers, que volen retornar a Segona B 22 temporades després. Ja han fet el primer pas amb la remuntada davant l'Ourense en aquesta primera eliminatòria. Els balears van perdre 1-0 a O Couto amb un gol in extremis dels gallecs. Davant de més de 2.000 espectadors, dos gols de Lucas Pou (39' i 81') van classificar els mallorquins. Precisament Lucas Pou (que va coincidir amb Lucas Viale a l'Atlètic Balears) és un dels jugadors més destacats dels blanc-i-negres, juntament amb l'ex Eivissa, Biel Guasp, Dani Rado o els també ex jugadors de l'Atlètic Balears, Víctor Sánchez i Rubio. Seria el tercer cop que l'Hospi viatjaria a Inca: la temporada 87-88 a Segona B, van guanyar-hi per 1-3; la temporada 63-64, a Segona A, balears i riberencs van empatar (0-0).

EXTREMADURA UD
Extremadura Unión Deportiva
Extremadura UD - 79 punts - 24 7 7 - 77 26 - 38 PJ
Almendralejo (Badajoz)
Estadi: Francisco de la Hera (12.000 espectadors). Gespa natural.

El valencià Juan Marrero (vuit temporades entrenant l'Imperio) és l'encarregat de dirigir l'Extremadura UD, nova versió d'aquell conjunt blaugrana que va despertar les simpaties de mitja Espanya a la segona part dels anys 90 amb el seu ascens a Primera Divisió gràcies a un gol de Tirado al Carlos Belmonte. 13 anys després, les coses pinten força diferents a Almendralejo, la crisi ha passat factura i s'ha hagut de començar des de zero. Tot i això, els fruits comencen a sortir i ja tenen l'equip disputant la fase d'ascens per retornar a Segona B. A la lliga regular, van classificar-se amb comoditat tot i ser el tercer equip en discòrdia. 17 victòries i només dues derrotes és el balanç com a locals d'un equip que té en el seu porter Tete (ex Badajoz i Rayo) o en el seu defensa Nieto (ex Díter i Algeciras) els jugadors amb una trajectòria més dilatada en això del futbol. La seva primera eliminatòria va seguir un patró similar a la de l'Hospi, però amb sort diferent: els extremenys van empatar a zero amb el Novelda al Francisco de la Hera i ahir van empatar (1-1) a la Magdalena gràcies a un gol de Ramos (79').

GETAFE B

Getafe Club de Fútbol 'B'
Getafe B - 70 punts - 20 10 8 - 77 41 - 38 PJ
Getafe (Madrid)
Estadi: Ciudad Deportiva (1.500 espectadors). Gespa artificial. Podria jugar-se al Coliseum Alfonso Pérez.

Si el destí és capriciós, el sorteig d'aquesta tarda pot tornar a emparellar l'Hospi amb un filial madrileny. El Getafe B va tancar la lliga com a tercer del seu grup, aprofitant l'ensopegada del Fuenlabrada la darrera jornada. Emilio Ferreras dirigeix un equip que s'ha erigit en el màxim golejador del grup madrileny amb 77 gols, destacant per sobre de tots els vuit gols que va marcar a l'Alcobendas Sport (8-2). Nené (ex Ontinyent), Samu (ex Benidorm), Tello (ex Levante B) o Heredia, que aquesta mateixa temporada va jugar amb el Terrassa FC són els jugadors més familiars, a banda d'Escasi, l'únic jugador del filial que aquesta temporada ha comptat amb minuts al primer equip entrenat per Míchel. Els del sud de Madrid no descarten l'ascens en el que seria una pedra més a la bona feina endegada per Ángel Torres, president del Getafe CF. A la primera eliminatòria van saber patir. El 2-0 de l'anada davant el Zaragoza B va estar a punt de quedar-se en res després del gol matiner dels aragonesos en el partit d'ahir. Tot i això, el filial 'azulón' va aguantar les constants escomeses locals i a les acaballes del partit va marcar un gol que sentenciava definitivament l'eliminatòria.

HAROHaro Deportivo
Haro - 88 punts - 28 4 6 - 91 22 - 38 PJ

Haro (La Rioja)
Estadi: El Mazo (4.000 espectadors). Gespa natural.

Roberto Ochoa és l'entrenador de l'Haro Deportivo, tercer classificat al grup de la Rioja amb unes xifres força espectaculars, condicionades pel baix nivell dels equips de la zona baixa del grup. 16 victòries i 3 derrotes és el balanç dels blanc-i-negres com a l'estadi del Mazo, un estadi preciós que el Sant Andreu va visitar tot just fa dues temporades en un altre play-off d'ascens. Composat per jugadors de la zona, l'Haro va deixar fora el Lorca en aquesta primera eliminatòria gràcies a un gol de Patxi al minut 10 de la primera part de la pròrroga. A l'anada, l'Haro marxava de Llorca amb un bon empat a 1, resultat que es repetiria a la fi dels 90 minuts dissabte passat. Al final, aquest gol de Patxi classifica els blanc-i-negres per la segona eliminatòria.

PLAYAS DE JANDÍA
Unión Deportiva Pájara Playas de Jandía
Playas de Jandía - 86 punts - 27 5 6 - 84 26 - 38 PJ
Pájara (Fuerteventura)
Estadi: Costa Calma (3.000 espectadors). Gespa artificial.

L'asturià Juan Fidalgo és l'encarregat de dirigir el quadre de Fuerteventura, tercera a la lliga regular després que el CEDD li donés la raó en el 'cas Caliche' i li fossin retornats 9 punts perduts als despatxos que a la postre li donarien la classificació. Atxabal (ex Vecindario), Aitor Goñi, Dani Tacha o l'altíssim davanter Toño (que va jugar al Lleida, al Palamós i al Castelldefels) són els jugadors més coneguts d'un planter que també compta amb Manolo Sosa, jugador a prova la temporada 2006-07 amb Juan Carlos Oliva a la banqueta i que finalment va marxar a l'Eivissa. En aquesta primera eliminatòria els majoreros van ser el primer equip en classificar-se. Dissabte al matí, el Pájara va consumar la remuntada davant el Tropezón. Sis dies abans, a Tanos, els canaris havien perdut per 2-1 per culpa d'un gol fantasma que en cap moment va creuar la línia de gol. Dissabte, però, van treure's l'espina i van sentenciar el quadre càntabre per la via ràpida: tres gols entre els minuts 18 i 24 van col·locar el 3-0 definitiu. Seria la segona vegada que Pájara i Hospi s'enfrontin a terres canàries, després que el maig del 98 l'equip aleshores entrenat per Ramon Moya sumés un punt cabdal per la permanència (0-0) en el darrer desplaçament de la temporada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada