9/5/10

CAMPIONS!!! | UE Castelldefels 0-2 CE l'Hospitalet

L'anàlisi dels possibles rivals AQUÍ.

Indiscutible. Amb solvència. I practicitat. Sense patir. Sota la pluja. Amb l'alè de l'afició. Demostrant perquè hem estat primers al llarg de gairebé tota la lliga. Amb efectivitat. Sense pressa. Sense pausa. Per això i per molt més, el Centre d'Esports l'Hospitalet s'ha proclamat campió de lliga del grup cinquè de Tercera Divisió després de vèncer la UE Castelldefels per 0-2, gràcies als gols de Jordi Tarrés i de Manel Gómez. L'Hospi ha plantejat un partit excel·lent i no ha vist perillar el triomf en el partit ni, per tant, el campionat. Una rematada de cap d'autèntic 'killer' de Jordi Tarrés abans d'arribar a la mitja hora de la primera meitat i un golàs de Manel Gómez a poc més de deu minuts pel final han certificat la primera posició d'un Hospi que, almenys, s'assegura una segona oportunitat en cas de no superar l'eliminatòria de campions: dos partits que, si tot va com volem que vagi, poden deixar l'Hospi de nou a Segona Divisió B. I de 'retruc', l'Hospi s'ha assegurat la seva presència a la Copa del Rei de l'any vinent.

Si no fos pel component emocional d'aquest partit, estarem d'acord en dir que no ha estat un bon partit de futbol. Clar que, a aquestes alçades de la temporada i amb les coses que hi ha en joc, demanar 'jogo bonito' seria, pràcticament, de bojos. I és que llevat dels gols, veure alguna altra ocasió de gol ha estat gairebé impossible, amb un equip local més preocupat d'aturar la creació ofensiva riberenca que no pas d'estirar les seves linies. Així les coses, l'Hospi ha sortit disposat a jugar dos partits en un: el darrer del campionat regular i el 'partit zero' del play-off d'ascens. Conscients que tenien la paella pel mànec i que calia sortir a guanyar, els homes de Jordi Vinyals s'han fet amb el control del partit des del primer minut, davant un Castelldefels que s'ha limitat a veure-les venir i que amb prou feines ha inquietat la porteria defensada per Craviotto, que tornava als Canyars després del seu pas per la UE Castelldefels i pel Miapuesta.

Tot i aquesta sortida, la primera ocasió del partit no ha arribat fins al minut 16, quan una falta executada per David Corominas ha estat a punt d'enviar-la al fons de la seva pròpia xarxa el defensa local Marc Lavilla. Encara ens preguntem com és que l'àrbitre va assenyalar servei de porta... El joc ofensiu de l'Hospi es veia aturat a la línia de tres quarts, tot i que Lobato i Corominas, des de les seves respectives bandes han provat jugades individuals que no han trobat rematador. Enmig d'aquesta dinàmica ha arribat el primer gol de partit (29'). Ha estat després que Andres Barón s'emportés una pilota dividida, realitzés una centrada gairebé mil·limètrica aprofitant l'entrada des del darrere de Jordi Tarrés que, amb el cap, enviava l'esfèrica al fons de la porteria d'Álex. Gol d'oportunisme per un jugador que, com el seu equip, necessitava marcar per afrontar la resta de partit amb molta més tranquil·litat.

El gol semblava despertar una mica els locals, adormits fins aleshores. Tot i això, la reacció groga s'ha quedat en poc més que un miratge: només Boris ha posat l'ai al cor a l'afició riberenca després d'aprofitar una errada de la defensa de l'Hospi, però el seu xut, ras i fluix, l'atrapava Carlos Craviotto sense més problemes. Abans del descans, però, va haver-hi temps encara per una (nova) mala notícia: Jordi Tarrés es lesionava la seva espatlla esquerra i abandonava el terreny de joc; el barceloní seria substituït al descans com a precaució a causa d'una subluxació de l'espatlla que en un principi no faria perillar la seva presència a les eliminatòries per l'ascens.

Amb aquest panorama s'ha iniciat una segona meitat que encara ha ofert menys espectacle en atac. Sí que és cert que els locals han intentat reactivar el partit i s'han deixat veure més per la zona defensiva de l'Hospi, però sense prodigar-s'hi massa. Amb aquest panorama i amb l'afició riberenca protegint-se com podia de la pluja, han anat passant els minuts i alguns canvis a les files locals. Sense més història que aquesta.

Corria el minut 74 i arribaven les notícies del gol del Reus, obra de Javi Ortega. Els roig-i-negres s'avançaven al marcador (1-0) però l'Hospi, lluny de posar-se nerviós ha tingut una reacció de campió (mai millor dit). Nova jugada combinativa de l'Hospi en atac en què Cristian Gómez despenjava una pilota amb el cap, la cedia per Manel Gómez que, de primeres, empalmava un xut potent des d'uns 30 metres que s'allotjava al fons de la porteria marinera davant la resignació d'Álex, espectador de luxe d'aquest 0-2. Minut 77.

Els 13 minuts de partit restants més els tres d'afegit han estat purament de tràmit, perquè ni el Castelldefels va creure en cap remuntada de cap tipus ni l'Hospi va voler arriscar el més mínim veient que tenia la lliga al sac. Han estat minuts per creure-s'ho, per disfrutar. Minuts per deixar que la plantilla d'aquest CE L'Hospitalet gaudís de la feina feta fins ara, i perquè l'afició de l'Hospi desplaçada a Castelldefels disfrutés d'un moment gairebé únic: no oblidem que el d'avui és tan sols el quart títol de lliga de Tercera Divisió per l'Hospi. I ja van uns quants anys que aquest club passeja el seu nom per Catalunya i per Espanya.
En definitiva, un títol que tots, jugadors i afició, ens mereixem. Un títol que cal celebrar, però sense perdre l'oremus. Perquè l'objectiu de debò comença, precisament avui, amb la preparació d'aquesta primera eliminatòria per l'ascens. El primer (o únic) escull que caldrà superar sortirà d'aquest llistat: Deportivo B, Caudal de Mieres, Noja, Real Sociedad B, Gandia, Rayo Vallecano B, Burgos, Mancha Real, CD Alcalá, Atlètic Balears, Corralejo, Jumilla, CD Badajoz, Tudelano, Oyonesa, Teruel i La Roda.

UE CASTELLDEFELS: Álex, Lavilla, Sergio Navarro, Amantini, Javi González, Jorge Sánchez, Alberto González (Sergio Prieto, 81'), Alberto, Uri (Fermo, 54'), Boris, Roberto Camacho (Achille, 75').

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Iván Hammouch, Barón, Manu Viale, Lucas Viale, Toni Velamazán, Corominas (Quique Cárcel, 86'), Manel, Jordi Tarrés (Eloi Fontanella, 46'), Cristian Gómez, Lobato (Marcos Guill, 78').

Gols: 0-1 Jordi Tarrés (29'); 0-2 Manel (77').

Àrbitre: Abraham Martínez Sáez (Barcelona). Bé. Ha ensenyat targeta groga al local Uri (53') i al visitant Manel (77').

Incidències: Partit disputat al Municipal dels Canyars de Castelldefels amb poc més de 200 espectadors, la majoria dels quals eren aficionats del CE L'Hospitalet, desplaçats en massa en aquesta ocasió tan especial. Pluja constant al llarg de la segona part que ha afegit un punt heroïc a tot plegat. Dani Morales i Dani Planchería han completat la convocatòria d'un Hospi que entrarà 'net' de targetes a la Fase d'Ascens.