Etiquetes

27/11/12

Resum de la 16a jornada #2bg3

Hi ha qui encara reclama una Lliga pròpia pels equips filials perquè aquests "desvirtuen" la competició, juguen amb avantatge, no tenen afició,... Això, com si en els darrers anys els equips amb deutes que duien mesos sense pagar no desvirtuessin la realitat del campionat, com si els àrbitres no beneficiessin més o menys tots i cadascun dels equips o el grup 3 de Segona B tingués, cada cap de setmana, més de 5.000 persones a cadascun dels seus camps. Això, sense oblidar com de feliços som quan l'equip filial de torn ens cedeix aquell jugador jove amb projecció la darrera setmana de mercat, aquell que ens aporta el plus que havíem estat buscant tot l'estiu. Bé, potser alguns equips sí podrien tenir queixa dels filials, ja que aquesta 16a jornada #2bg3 ha vist com, per primer cop, els 5 filials s'han mantingut invictes amb dues victòries (Levante B i Mallorca B) i tres empats (Villarreal B, Mestalla i Espanyol B). Els damnificats poden al·legar gols al darrer minut (cas d'Atlètic Balears o Ontinyent), fre a la seva recuperació (Yeclano Deportivo) o, simplement, veure com els líders s'escapen (Huracán i Alcoyano).

I és que Olímpic i Levante B van salvar, de forma antagònica, els seus duels a Oriola i a Palma. El filial granota segueix al capdavant de la classificació gràcies al gol in extremis de Mossa al camp de l'Atlètic Balears (1-2). Els balearicos segueixen encallats a casa i Roger Martí, després d'enllaçar la cinquena jornada consecutiva 'sucant', ja suma 8 gols a la Lliga. Per la seva banda, l'Olímpic va obrir la llauna al primer minut de partit a Los Arcos, quan Nando Ramon va fer el 0-1; el balear, amb el seu doblet, va donar mig partit (0-2) a un Olímpic que va viure un brillant retorn del seu meta Francis, que li va aturar un penal al local Javi Martínez; els oriolans continuen com l'únic equip incapaç de vèncer com a local i veu com la salvació s'allunya. I ho fa, en part, per la victòria del Mallorca B sobre el Yeclano Deportivo (1-0). Un gol psicològic de Javi Hernández a l'inici del segon temps va amargar el retorn a casa de Gabriel Ramon i deixa els murcians a 7 punts de la promoció de descens.

Si tornem a la zona noble, veurem que Alcoyano i Huracán han perdut terreny respecte als dos líders. Dissabte, un arbitratge polèmic de Chavet García al Collao va marcar l'empat dels alcoians davant el Villarreal B, que va empatar el partit amb el ja clàssic penal transformat per Gerard Moreno (9 gols). Diumenge al matí, amb una bona assistència al Mini Estadi de Paterna, València Mestalla i Huracán van empatar, sense gols, el derbi de l'Horta. Amb el de diumenge, Huracán ha deixat la seva porteria immaculada en 11 dels 16 partits que ha disputat mentre que el Mestalla enllaça la quarta jornada seguida sense perdre (10 de 12 punts). Els empats d'Alcoyano i Huracán fan que l'Hospi s'hi apropi després del contundent triomf per 4-0 sobre un Reus que no perdia tres partits seguits en una temporada des de la temporada 2007-2008. L'Hospi ja suma 30 gols i Sergio Cirio, 13. Primer triplet de Cirio a Segona B; el darrer cop que el davanter riberenc va fer tres gols va ser l'abril de 2010 en un Blanes 0-4 Prat. Amb tot, la marca de 13 gols en 15 jornades no és un rècord: Luismi Loro (Benidorm), en duia 14 el curs 2009-2010.

Amb tot, els cinc equips capdavanters aconsegueixen ampliar el marge respecte al Prat i al Sant Andreu, que van perdre els seus partits. Els potablava, 10 mesos després, perdien per dos gols de diferència al camp d'un Binissalem que surt reforçat d'una jornada en què els seus rivals han guanyat. Gols de Dani Camacho i d'Ernesto per donar aire als 'assules', que compten amb un nou membre a la família després de la paternitat del seu defensa, Miquel Àngel Salas. També diumenge al matí, el Sant Andreu posava fi a la seva ratxa de porteria a zero amb una derrota contundent a Badalona per 3-1. Segon triomf com a locals dels escapulats, que van fer estèril el gol de l'ex de David Prats, que marcava el seu segon gol al campionat. Tal com recordava Jordi Mestres, sempre que el Badalona marca més d'un gol, acaba emportant-se els 3 punts; estrena golejadora, a més, de Manolo Bueno, que feia any i mig que no marcava jugant com a local (Dénia 1-0 Sabadell, maig de 2011).

Mentre el Constància s'ho mirava des de la distància per culpa de la jornada de descans, el proper equip que descansarà, l'Ontinyent, va veure com se li escapaven dos punts a darrera hora. L'Espanyol B es va veure sorprès del plantejament ambiciós de John Clarkson (servidor també va quedar-ne sorprès) i els valencians van avançar-se en dues ocasions amb gols de Kikín i Chavero. Arbitratge molt fluix d'Iván González que va assenyalar un penal discutible sobre Cubillas que Armero va transformar en l'1-1. Al minut 89, l'hospitalenc Héctor Rodríguez va reivindicar el paper del planter (real) de l'Espanyol amb un gol salvador, que no impedeix que ja siguin 6 les jornades que els de Longhi fa que no guanyen. Finalment, el Nàstic de Tarragona va batre el Llagostera per 2-0 en un duel on els de Salamero van mostrar-se superiors, pel que hem pogut saber. Gol psicològic de Marcos abans del descans i gol de l'ex per rematar; Virgili, de penal, feia el 2-0 a 8 minuts del final i deixa els gironins a 12 punts del quart classificat i a només 1 punt del descens.

CD Alcoyano 1-1 Villarreal CF B