Etiquetes

30/11/12

Avui, "Saint Andrew"; demà, "3 pontos"? | UE Sant Andreu - CE l'Hospitalet (dissabte, 12:00 hores)

Esperem que aquest estrany horari del migdia del dissabte sigui més profitós per al Centre d'Esports l'Hospitalet del que ho va resultar fa tot just 15 dies al Sagnier. A aquesta hora, Sant Andreu i Hospi obriran la 17a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B amb un duel clàssic des de fa moltes dècades. Una jornada que, també demà dissabte, comptarà amb un interessant xoc entre filials amb bon gust pel futbol (Villarreal B-Levante B). Els granota defensen el seu lideratge en un terreny de joc complicat; Olímpic, Alcoyano i Huracán estan a l'aguait de l'ensopegada llevantinista i, diumenge, rebran Espanyol B, Mestalla i Orihuela amb la intenció de seguir sumant i poder distanciar algun dels equips perseguidors. Per sota, el Yeclano Deportivo està obligat a derrotar l'Atlètic a la Constitución (11:45 hores), mentre que el Nou Camp d'Inca el Constància conjugarà el seu 90è aniversari, la presentació del seu futbol base i l'entrada gratuïta amb un duel vital davant d'un rival ara directe: el Nàstic (12:00 hores, IB3). Tres quarts del mateix passarà al Reus-Binissalem, que reeditaran el duel per l'ascens del maig de 2009. La jornada es completarà amb el Prat-Mallorca B i el Llagostera-Badalona.

L'Hospi
L'Hospitalet afronta el partit de demà al camp del Sant Andreu amb les garanties i la confiança que aporta el contundent triomf de diumenge passat sobre el Reus (4-0). I no només pel marcador, contundent i "just" (amb tot allò de subjectiu que té el terme 'justícia'), sinó per les sensacions de recuperació i fluïdesa que va transmetre l'equip davant d'un rival que, tot cal dir-ho, permet jugar al futbol i tampoc no va tenir el seu millor dia. Sigui com sigui, va ser un bon remei per esvair els possibles dubtes que haguessin pogut sorgir arran de la derrota per 2-1 al camp del Prat fa dues setmanes. A més, important que el triomf arribés en una setmana complicada pels problemes físics que arrossegaven diversos jugadors, lesions que van impedir preparar el partit de manera ideal.

De cara a demà, fins i tot David Corominas i Albert Vega 'Peque' podrien estar en disposició d'entrar en la convocatòria, però tot fa pensar que l'onze inicial que salti a la gespa artificial del Narcís Sala, com la llista de 16 homes, no difereixi massa de la que Miguel Álvarez va proposar davant del Reus Deportiu. Dubtes? Veure, bàsicament, si Ángel Sánchez repetirà com a titular després del seu gran partit diumenge passat, amb dos xuts al travesser inclosos. Un altre dubte, per exemple, serà comprovar si Juan Antonio Osado tornarà a ser la referència en l'atac riberenc o, per contra, Álvarez pot donar entrada a Bacari per complicar la vida a la defensa andreuenca. I el tercer dubte: veure si Sergio Cirio seguirà igual d'entonat (esperem-ho) de cara a porteria.

El Sant Andreu
Com l'any passat, la dinàmica del Sant Andreu és prou irregular. La manca de tres o quatre victòries consecutives, certament difícils d'aconseguir en aquesta categoria, han impedit de moment que el Sant Andreu sigui més a prop del 'pòquer valencià' que copa la zona noble de la classificació que no pas d'una zona de descens que comença a afectar molts conjunts que no ho voldrien. Amb tot, fins diumenge passat, l'equip dirigit per Piti Belmonte havia aconseguit enllaçar 4 partits invicte, 3 victòries i 1 empat i, sobretot, havia aconseguit deixar la porteria a zero en aquests quatre partits. Tal com reconeixia el tècnic andreuenc en la roda de premsa posterior al partit contra el Nàstic, l'equip començava a "gaudir" del treball defensiu, solidari, associatiu que permetia al Sant Andreu edificar la seva solidesa conjugant-la amb resultats positius.

Una dinàmica que es va veure frenada diumenge al Camp del Centenari. Derrota per 3-1, tot i el segon gol de David Prats a la Lliga i en un encontre obert, marcat d'una banda per les intervencions del meta badaloní Marcos Pérez i, de l'altre, per l'expulsió de David Cárdenas als 10 minuts de la represa que va deixar els andreuencs amb 10 homes i amb una remuntada que es faria encara més coll amunt. Un equip, l'andreuenc, que amb 21 partits és el tercer equip del grup que més partits ha disputat: entre Lliga i Copa RFEF, ja són 5 jornades intersetmanals en dos mesos les que ha jugat un Sant Andreu que ha comptat amb baixes importants que han impedit dosificar una plantilla dissenyada d'acord amb l'austeritat que s'ha autoimposat l'entitat quadribarrada d'ença que Joan Gaspart va marxar (oficialment).

Partits com el de dimecres davant de la UD Logroñés, on tot i el triomf per 3-1 el preu final va ser massa car degut a les lesions de Dídac i de Josu, que llevat de sorpresa de darrera hora no estaran disponibles pel partit de demà. A això, cal afegir-hi l'anunciada sanció de Cárdenas per l'expulsió de diumenge a Badalona i les lesions de John Neeskens, Borja i del porter suplent Èric, que farà que el porter del Juvenil A Adrià Aliaga s'assegui a la banqueta. Per contra, la bona notícia per a Piti Belmonte són els retorns de Jorge Muñoz i de Chapi Arnau que, sancionats, no van ser presents a Badalona la setmana passada. Com sempre, i a banda de David Prats, caldrà estar ben atents a Édgar, l'home gol del Sant Andreu. 8 dels 13 gols que han marcat els andreuencs són obra de l'exjugador de Gavà i Celta B.

Els precedents
Un Sant Andreu - CE l'Hospitalet és tot un clàssic del futbol català. Llevat dels anys 70, amb l'Hospi a Preferent i els andreuencs visquent els seus anys daurats a Segona Divisió, andreuencs i riberencs s'han vist les cares en fins a 21 ocasions en terreny quadribarrat, bé fos a Segona Divisió B o a Tercera Divisió. Són quatre només les victòries que l'Hospi ha aconseguit al camp del Sant Andreu; la darrera, la temporada 2003-2004, va ser per 1-4 amb el Narcís Sala amb gespa natural i amb Joan Francesc Ferrer 'Rubi' de tècnic riberenc; la resta de precedents es salden amb 7 empats i 10 victòries del Sant Andreu. En total, hem vist 27 gols de l'Hospi per 39 dianes dels barcelonins, que l'any passat van imposar-se per 2 gols a 1 gràcies a dues dianes d'Arnau Tobella i que fa dos anys, va aconseguir un agònic empat a dos, en un partit polèmic amb dos gols de Miguélez pels locals i doblet de Corominas per l'Hospi.

Unió Esportiva Sant Andreu - Centre d'Esports l'Hospitalet
Dissabte; 12:00 hores | Narcís Sala
Campionat de Lliga de Segona Divisió B - Grup III - 17a jornada

Possible onze de la UE Sant Andreu: Morales, Chapi Arnau, Rubén Canelada, Melo, Azparren, Jorge Muñoz, Aitor, Llobet, Quim Araujo, David Prats i Édgar.

Possible onze del CE l'Hospitalet: Craviotto, Hammouch, Valentín, Moyano, Viale, Pol, Ángel Sánchez, Aday, Cirio, Pedraza i Osado.

Àrbitre: Sebastián Ripoll Solano (Illes Balears).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada