Etiquetes

15/3/11

Un trist epíleg a una gran tarda d'Hospi

La gran victòria de l'Hospi a la Nova Creu Alta a Sabadell el passat diumenge (1-2) va tenir un trist epíleg al voltant de l'estadi sabadellenc per culpa de l'agressió que van petit un grup d'aficionats del CE L'Hospitalet a mans de pressumptes membres de Hooligans Vallès, el grup més radical de seguidors del CE Sabadell. Els fets van succeir després del xiulet final; sembla ser que, ja dintre del camp (on no hi havia hagut cap problema greu entre ambdues aficions) aquest grup d'aficionats de l'Hospi va ser 'fitxat' visualment pels seus agressors, que els van seguir fins arribar a un descampat proper al camp on els van propinar patades i cops de puny a fins a 3 dels aficionats riberencs que, recordem, únicament havien anat a presenciar un partit de futbol del seu equip. D'aquest fet se'n fa ressò el diari el 9 Esportiu en la seva edició d'avui dimarts, com esperem que algun mitjà més es faci d'eco d'aquest lamentable fet, més lamentable encara si tenim en compte que no és ni molt menys la primera vegada que hi ha incidents de caire similar amb aquesta colla d'aficionats (?) arlequinats. Sigui com sigui, si m'apureu, allò més preocupant d'aquest cas no és, ni de bon tros, el com o el perquè, sinó qui permet que això, visita rere visita d'equips catalans a la Nova Creu Alta, segueixi succeïnt.

Molta responsabilitat la té la Junta Directiva del Centre d'Esports Sabadell, que en els anys que aquests incidents / agressions han anat tenint lloc no ha mogut ni un sol dit per evitar-ho; lluny d'això, situar-se a la tribuna del feu creualtenc i mirar a la dreta, al gol de Parc Catalunya és sinònim de veure un petit o major grup de Hooligans Vallès animant (?) (o escopint el porter rival). Els mateixos que, abans i després dels partits, es passegen com si res pels bars de la Plaça d'Olímpia. És clar que, demanar responsabilitat al president del Sabadell Joan Soteras, que ara mateix sembla més preocupat de créixer a nivell personal integrant-se a la candidatura d'Andreu Subies a la Federació Catalana de Futbol, sembla una fita difícil d'assolir. Trist és, també, que tothom, absolutament tothom és conèixedor de la xacra que aquests quatre impresentables suposen, no tant de cara a l'estigmatització de l'afició del Sabadell com del que suposa assistir com a aficionat visitant a la Nova Creu Alta i el que això suposa. Fins al punt d'haver de renunciar a portar bufandes, banderes o samarretes del teu equip precisament per això, pel risc que un grup d'eixelebrats puguin amargar-te la tarda. Ara, sembla que ni això és suficient per evitar-ho. I el pitjor de tot, com expressava en un altre lloc, és que la sensació que em queda de tot plegat és que els que poden moure fitxa (el CE Sabadell com a entitat), no ho farà per por i que sempre preferirà que si algú li ha de tocar el rebre sigui algú de fora (encara que no hagi de tornar mai més a la Nova Creu Alta) abans que autosituar-se en l'ull de l'huracà i convertir-se en el blanc d'aquests aficionats que, a dia d'avui, segueixen encobrint amb la seva passivitat (o omissió de responsabilitat). Perquè, de fet, l'entitat vallesana encara no se n'ha prounciat al respecte. Un 'aplaus', com diria aquell.

Demà, tindreu el ja clàssic arxiu resum de la jornada 29, amb les dades que ens deixa la victòria de l'Hospi a Sabadell i tot el que va donar de sí una jornada de futbol base força positiva pels nostres equips. Futbol, en diuen.

6 comentaris:

  1. No hi ha dret a que passen aquestes coses!!! Ànims des d'Ontinyent i que torne a ocórrer...

    ResponElimina
  2. Que no passi mai mes i que els culpables no puguin ni apropar-se a un camp de futbol en anys. Per sort el nostre club, parlo de l'Hospi, qualsevol pot venir a animar ja sigui l'hospi o l'equip visitant, son molts anys que vaig a l'estadi i han vingut moltes aficions, algunes mes barrulleres, pero cadascu anima al seu equip mai se m'havia ocurrit de que pases aixo en un camp de futbol com es el del sabadell, es imperdonable.

    ResponElimina
  3. Jo vaig assistir al camp, vaig arribar a això de les quatre de la tarda i a un bar a la zona del costat de la tribuna, ja estava aquesta "gent" (si se'ls pot dir així) cridant i encenent bengales; fet que vaig donar mitja volta i per por posar-me la jaqueta perque no se'm veies la samarreta de l'hospi. Una vegada a dins del camp la cosa va ser totalment diferent. La verdadera afició del Sabadell ens va respetar al petit grup d'afeccionats que hi erem asseguts (7 o 8) i un cop finalitzat el partit ens van donar l'enorabona... res a veure amb aquest altre grup d'energumens. Només tinc una cosa a dir NO A LA VIOLENCIA AL FUTBOL i que hi hagi respecte entre totes les aficions, ja que només això no deixa de ser un esport.
    Força Hospi!!

    Raül.

    ResponElimina
  4. 1-2 Amb aixó ho dic tot. Sabadell sempre serà una ciutat on no serem benvinguts. Sense viol·lencia hem de fer que L'Hospitalet tampoc rebi bé als Sabadellencs.

    ResponElimina
  5. Los aficionados del Sabadell son bienvenidos a L'Hospitalet, los que no son bienvenidos son los skinets esos asquerosos!!!

    ResponElimina