Etiquetes

8/3/11

Les dades de la 28a jornada i el futbol base

La novena posició que ocupa l'Hospi després de la jornada d'aquest cap de setmana és el lloc més alt que els riberencs han ocupat en les 28 jornades de lliga que portem disputades. El 3-1 sobre l'Orihuela ha desfermat la il·lusió entre l'afició hospitalenca i la confiança en el planter i en el cos tècnic, que tot i la dificultat de l'empresa no descarten donar guerra en la lluita per una plaça de play-off d'ascens a la Lliga Adelante. Jornada bona pels interessos de l'Hospitalet, ja que la quarta plaça queda a sis punts després del triomf del Sant Andreu a Alacant (0-1); els quadribarrats tornen a ser entre els quatre primers 4 mesos després... i encara han de passar per l'Estadi. Per dalt, canvi de líder: el Sabadell, proper rival de l'Hospi, va guanyar a Mallorca (0-1) i va aprofitar l'ensopegada del Badalona, a casa, enfront del Dénia (0-0) per tornar a la primera posició del grup 3 de Segona B... 10 temporades després. No tant positiva va ser la victòria de l'Alcoyano a Maó per 0-2. Per sota, victòria esperançadora de la Grama a Gandia (1-4) i empat in extremis de l'Atlètic Balears a Alzira (2-2) que situa el descens directe a 13 punts de l'Hospi i la promoció de permanència a 8. La resta de marcadors de la jornada van ser el Teruel 3-1 Ontinyent, el Lleida 1-0 Santboià i el Benidorm 3-1 Castelló.

Diumenge, tres gols més al cistell golejador. Amb 39 gols, l'Hospi segueix sent l'equip més golejador del grup tercer... i és tot just el 8è màxim golejador d'entre els 4 grups de Segona B, superat pel Lugo i el Castilla, del grup 1 (50 gols), per l'Alavés (46) i l'Eibar (43) del grup II i pel Sevilla Atlético (61), el Murcia (48) i el Cádiz (42) del grup IV. La dada és encara més frapant si només tenim en compte els números amb Miguel Álvarez d'entrenador: 33 gols marcats en 18 partits; és a dir, una mitjana d'1,83 gols per partit que només superaria el Sevilla Atlético en tota la Segona Divisió B. Interessant és veure també com de repartit està al gol entre els atacants riberencs, ja que amb 'només' 7 gols, David Corominas i Cristian Alfonso encapçalen aquesta classificació, amb Jordi Martínez i Sergio Cirio com a perseguidors amb 1 diana menys. Els gols de diumenge han servit a Coro i Zizou per entrar al Top 10 de golejadors del grup, una classificació que encapçala, destacat, el madrileny del Castelló Luismi Loro amb 16 gols (5 de penal).

L'Hospi és a només 1 partit d'igualar la darrera gran ratxa sense perdre a Segona B, que trobem en els 9 partits consecutius que l'equip dirigit per Juan Carlos Oliva va estar sense conèixer la derrota. És curiosament aquella temporada, aquell equip, el que prenem com a referència per somiar en el promoció d'ascens. Curiosament, aquell Hospi d'Oliva és un dels pocs equips de la passada dècada en classificar-se pel play-off quan, a la jornada 28, estava a 3 o més punts del quart classificat. Exactament aquell CE L'Hospitalet, després d'empatar amb l'Alcoyano a l'Estadi (1-1), va tancar la jornada en cinquena posició amb 42 punts i a tres dels alacantins. En els darrers 10 partits, els riberencs van sumar 19 de 30 punts possibles, van convertir-se en el millor equip del tram final de la lliga i van classificar-se heroïcament amb el mític gol de David Giménez a Elda; pitjor pintaven les coses 4 jornades després, amb l'equip en novena posició amb 46 punts i el play-off a sis punts, però 5 victòries en els darrers 6 partits van acabar fent possible l'enfrontament amb l'Eibar. Opcions de classificació n'hi ha, tot i que per trobar un equip que remuntés una distància similar a la que té l'Hospi actualment cal anar enrere fins la temporada 2000-2001, quan el Nàstic de Tarragona de Josep Maria Nogués va cloure la 28a jornada en 10a posició, 42 punts i a 5 del quart... i va enllaçar 10 jornades seguides sense perdre (8 victòries i 2 empats) que el van deixar segon a la lliga, l'any que els tarragonins tornaven a Segona A 22 temporades després. Un dels damnificats en aquella ocasió va ser l'Hospi de Lluís Pujol, que amb la derrota a Conca (1-0) i davant el Terrassa (1-5) va dilapidar les seves opcions de promocionar.

El partit de diumenge a Sabadell no precisa de cap element extra per convertir-lo en una autèntica final, sobretot per les portes que li podria obrir a l'Hospi un hipotètic triomf al camp del líder. Retorn a un escenari lligat a la història recent de l'Hospi, seu del partit de Copa davant l'Athletic el novembre de 2005, de l'apassionant final triangular de la Copa Catalunya el passat mes de desembre o, desgraciadament, del pas enrere en la lluita per la salvació que va suposar el 3-0 que els arlequinats van endosar a l'equip de José Luís Garcia la primavera de 2008. Mític, també, és l'1-3 de l'any 2006 que va donar mitja salvació als riberencs i va enfonsar una mica més a un Sabadell que acabaria baixant a Tercera Divisió. Un duel clàssic en la història recent de dos equips que, per ciutat i per història, mereixen lluitar per fites més importants. Diumenge, Miguel Álvarez recuperarà previsiblement Cristian Gómez, baixa per febre contra l'Orihuela, però perdrà Eloi Fontanella, que va veure diumenge la cinquena groga de la temporada i, sancionat, haurà de descansar. Mentrestant, a les files del Sabadell la incògnita resideix en l'evolució d'Isaac Cuenca, que diumenge va marxar tocar de la Ciutat Esportiva Antonio Asensio de Palma de Mallorca. Segures, llevat d'una miraculosa recuperació, són les baixes de Joaquín Rodríguez, de Puigdollers (autor del gol vallesà a l'anada) i de Bermudo. Un partit que arrencarà a les 5 de la tarda al feu creualtenc i que tindrà com a col·legiat el valencià Miguel Bosch Doménech, debutant a Segona B aquesta temportada i fins ara inèdit amb tots dos conjunts.

Per cert, la directiva del CE Sabadell ha posat a la venda en diversos punts de Sabadell entrades anticipades pel partit de diumenge a 10€, entrades que en principi podran adquirir-se fins dissabte al migdia a les oficines del club als bars CE Sabadell, Penya Sabadell, Gran Via i Can Planas.

Futbol base
El Juvenil A va sumar dissabte a La Pobla de Mafumet un empat agredolç. I és que els de Dani Casado van deixar escapar un 1-3 que hauria estat sensacional per quedar-se encara més a prop de la salvació. La victòria del Huesca a Sa Pobla (1-3) allunya els aragonesos del descens (tres per sobre), però la sisena derrota del Girona (0-5 davant l'Espanyol) i la victòria del Cornellà sobre el San Francisco (1-0) situen els riberencs catorzens a tres de la referència de la salvació i amb la visita del Poblera a l'horitzó aquest proper dissabte. Pel que fa Marc Gallart va obrir el marcador als tres minuts d'encontre i Ernest, amb dos gols psicològics abans i després del descans va deixar en gairebé no res el gol del local Caco (31'). El triple canvi dels grana al minut 56, però, va acabar per canviar la decoració i primer Víctor i després Terroni van situar l'empat definitiu al marcador.

FITXA TÈCNICA

Club Gimnàstic:
Varo, Alberto, Madero (Deiver, 56'), Dani, Miranda (Dídac, 56'), Joan (Terroni, 56'), Víctor, Caco, Álex, Gerard i Izan (Tris, 84').

CE L'Hospitalet: Sergi Pagès, Iván, Gerard, Aleix, Roger, Pol Llonch, Pedro (Charlie, 67'), Antonio (Alejandro, 81'), Marc Gallart, Ernest i José (Èric Reverter, 76').

Gols: 0-1 Marc Gallart (3'); 1-1 Caco (31'); 1-2 Ernest (43'); 1-3 Ernest (51'); 2-3 Víctor (70'); 3-3 Terroni (81').

Àrbitre: Jordi Pertegal Méndez (Granollers). Va amonestar el local Gerard i els visitants Roger, Pedro i Marc Gallart.

Incidències: partit disputat al camp de futbol de La Pobla de Mafumet. Pobra entrada, ja que només acabar el partit començava a Tarragona el partit entre el Nàstic i el Cartagena, de Lliga Adelante.

Pel que fa als dos equips del futbol base de l'Hospi que van jugar el passat cap de setmana, grans notícies. La més sorprenent, el triomf de l'Aleví A (el quart consecutiu) al camp d'un Espanyol que s'havia mostrat intractable fins dissabte passat. Els periquitos arribaven a la cita amb 20 victòries i 1 empat en 21 jornades i 104 gols a favor; davant l'Hospi, 0-2 i cap a casa. Els riberencs són novens amb 48 punts i cada cop tenen el descens més lluny. Gran marcador també el de l'Infantil B, que dissabte golejava a domicili el Matadepera per un contundent 1-7 el dia que els vallesans inauguraven la gespa artificial al seu camp. Vuitena posició per l'Hospi, que amb la disputa d'aquest partit es posa al dia amb la resta de rivals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada