Etiquetes

5/3/11

Assegurar per començar a somiar | CE L'Hospitalet - Orihuela CF

Amb les càmeres de Televisió de Catalunya (Esport 3) com a testimoni, Hospi i Orihuela tornaran a veure's les cares a l'Estadi tres anys i mig després del darrer duel. A l'horitzó més proper, tres punts importants per apropar-se als objectius respectius de cada equip en aquest campionat. A un termini més llarg, tres punts necessaris per engegar (o continuar) una dinàmica positiva que condueixi a un final de lliga feliç. Camins entrellaçats, el d'un Orihuela que arrencava amb la permanència com a objectiu i que s'ha mig obligat a ambicionar el play-off després d'una gran primera volta i el de l'Hospi, que després d'un inici de lliga fluix, decebedor, ha hagut de renovar-se i pensar en salvar la categoria sense renunciar al que el destí (o millor dit el treball diari) li pugui oferir. Tot i això, hi ha massa igualtat com per assegurar que el partit de demà és decisiu; l'únic segur, és que demà a les 7 de la tarda serem a una jornada menys de conèixer el desenllaç d'una de les lligues més igualades dels darrers anys al grup tercer de Segona Divisió B.

L'Orihuela
Arriba a l'Estadi un equip disfressat de Doctor Jekyll i Mister Hyde, capaç de tancar tota una primera volta de lliga amb 6 gols encaixats, visquent 14 jornades consecutives com a líder i 23 setmanes seguides dormint com equip de play-off d'ascens a Lliga Adelante; però també capaç d'enllaçar, com qui no vol la cosa, cinc partits sense guanyar a l'inici de la segona volta (2 empats i 3 derrotes) i, el que és pitjor, d'encaixar un total d'11 gols en 4 partits que contrasten amb la solidesa defensiva que el quadre dirigit per Pato havia demostrat al primer tram de la lliga. Entremig, dos partits a Los Arcos davant el Dénia i el Santboià han servit com a taula de salvació dels alacantins per no despenjar-se de la zona noble de la classificació; res més lluny de la realitat, han aprofitat la irregularitat de la resta de rivals per situar-se, tot i la mala ratxa, en tercera posició, a només dos punts del líder Badalona. Dades per vigilar amb el rival n'hi ha, com també existeixen xifres per pensar que l'Orihuela pugui ser un rival 'propici' (amb totes les cometes que calgui) per creure que l'Hospi pugui guanyar el seu tercer partit consecutiu com a local.

Perquè, no ens enganyem, la prestació de l'Orihuela com a visitant no és la d'un aspirant a l'ascens (com tampoc ho és la del Badalona ni la de l'Hospi). De fet, els del Baix Segura són el desè pitjor visitant de la categoria, amb 13 punts de 39 possibles i tres victòries en 13 partits; la darrera victòria, 0-1 a Ontinyent el passat 2 de gener, es converteix en una mena d'oasi de felicitat oriolana: els de Pato només han aconseguit aquesta victòria a domicili en els darrers 5 mesos de competició, ja que cal remuntar-se als mesos de setembre i octubre per trobar els triomfs a Castelló i a Sant Boi (tots dos per 0-2). Ofensivament, els 'escorpions' tampoc destacarien per la seva facilitat golejadora; són tot just el novè equip menys realitzador del grup amb 26 gols, 7 dels quals els ha marcat el davanter llenguadocià Florian Taulemesse (5 jornades sense marcar). A una distància prudencial el segueixen Sergio Molina, amb 4 dianes, i Rodri, amb 3. Més lluny encara hi ha el bosnià Eldin Hadžić, que diumenge va estrenar el seu compte golejador al campionat davant el Santboià després d'arribar a Oriola el passat mercat d'hivern. Dues dades més, a tall anecdòtic... o no: la primera ens diu que sempre que a l'Orihuela li expulsen un jugador, mai guanya el partit (2 empats i 4 derrotes); la segona, que els alacantins són l'únic conjunt del grup al qual mai li han assenyalat un penal en contra (en porten 4 a favor).

Com deia aquell, de tot hi ha d'haver a la vinya del Senyor. En el cas dels oriolans, Pato ha tingut bones i males notícies per confeccionar la llista de convocats per aquest Hospi-Oriola de demà a la tarda. D'una banda recupera Carmelo i Samu, un cop ja han complert amb el seu partit de sanció per targetes. Per contra, el tècnic orcelità no podrà disposar de Del Cueto, Santacruz, Rodri i Juanma Valero per lesió. Cas curiós el de l'ex del Murcia, que diumenge va ser baixa per targetes davant el Santboià i que demà tampoc serà a l'Hospitalet per motius físics. En el capítol de dubtes hi ha Cases, amb molèsties a l'adductor, i de Villa, que té problemes a l'esquena. L'últim entrenament, aquest mateix matí sobre la gespa artificial de La Murada acabarà de definir els 16 homes que formin l'expedició de l'Orihuela, que sortirà a dos quarts de dotze del matí amb direcció Catalunya.

Possible alineació Orihuela CF: Ricardo, Palencia, Arturo, Benja, Carmelo, Manrique, Samu, Coureur, Cases, Sergio Molina i Florian.

L'Hospi
Entre Pinto i Valdemoro. És l'adaptació d'una clàssica dita castellana per definir la situació actual d'un Hospi que, sense perdre el món de vista i amb la realitat (la permanència matemàtica) marcant l'evolució de l'equip, mira cap amunt i no renuncia a res que el fet d'anar partit a partit pugui determinar. I és que són ja 7 les jornades que porten els homes de Miguel Álvarez sense conèixer la derrota, amb un total de 4 victòries i 3 empats que deixen l'Hospi virtualment lliure del descens directe, sis punts per sobre de la promoció de descens i amb la quarta plaça que, vistes les bones sensacions i el bon futbol que practica l'equip, s'ha convertit en un objectiu ambiciós però amb opcions reals tot i l'escàs marge d'error amb què compta l'equip.

De cara al partit de demà, l'entrenador de l'Hospi podrà tornar a comptar amb Manel Viale, que retornarà a la convocatòria després de descansar per sanció diumenge passat. Important alta la del gran dels Viale, si tenim en compte que les jugades a pilota aturada i el joc aeri és un dels punts forts de l'Orihuela, amb Florian o Benja com a pals de paller i que l'entrada de Viale a l'onze inicial aporta centímetres a l'hora de defensar aquest tipus de jugades. Avui també s'acabarà de tancar la convocatòria pel partit de demà, ja que caldrà estar atents a l'evolució d'Eloi Fontanella i David Ceballos, amb algunes molèsties, i de Cristian Gómez, que ha tingut febre en les darreres hores. La resta de la plantilla es troba en perfectes condicions per participar del partit si aíxi ho creu convenient Miguel Álvarez.

Possible alineació CE L'Hospitalet: Craviotto, Hammouch, Lobato, Manel Viale, Lucas Viale, Manel, Corominas, Pitu, Cristian Alfonso, Cirio i Jordi Martínez.

L'àrbitre
Immers en la seva cinquena temporada com a àrbitre de bronze, el col·legiat basc Íñigo Azkue Otegi l'encarregat de dirigir aquest partit entre el CE L'Hospitalet i l'Orihuela CF. Serà la segona vegada que Azkue Otegi xiuli un partit de l'Hospi, després del Sabadell 3-0 Hospi de l'abril de 2008 a la Nova Creu Alta. Mitjana superior a les 7,5 grogues per partit i amb 10 expulsions a jugadors de camp en els 7 partits que ha xiulat aquesta temporada. Únicament el Lleida 1-1 Atlètic Balears i el Teruel 2-2 Alacant pertanyen al grup tercer, tot i que el hit d'Azkue Otegi aquesta temporada ens remet al 31 d'octubre a l'estadi Reino de León, en un Cultural 1-3 Palencia on els locals van quedar-se amb 7 jugadors, sense encarregat de material ni preparador físic.

Els precedents
Sis vegades s'ha enfrontat l'Hospi a l'Orihuela (l'actual Club de Fútbol i els seus predecessors) a terres catalanes. Balanç igualat, ja que tots dos equips es reparteixen les victòries (tres per banda). L'últim precedent, fa 3 temporades, ens deixa un triomf de l'Orihuela per 0-1 a l'Estadi gràcies al gol d'Iban Espadas a dotze minuts del final, un gol que salvava el cap de l'aleshores tècnic oriolà Robert Fernández. Últim precedent de mal record... però no tant com el primer, amb un escandalós 3-6 que deixa l'Orihuela com l'únic equip que ha estat capaç de marcar sis gols al camp de l'Hospi. En total, 11 gols a favor de l'Hospi i 10 marcats pels alacantins.

2007-2008 - Segona Divisió B - L'Hospitalet 0-1 Orihuela CF
Iban Espadas 78'
2006-2007 - Segona Divisió B - L'Hospitalet 1-0 Orihuela CF
Felipe 71' (penal)
2002-2003 - Segona Divisió B - L'Hospitalet 1-0 Orihuela CF
Ollés 38'
1992-1993 - Segona Divisió B - L'Hospitalet 1-2 Orihuela Deportiva
Atzarà 29' / Manzano 57', Del Castillo 60'
1989-1990 - Segona Divisió B - L'Hospitalet 5-1 Orihuela Deportiva
Marcel·lí 26', Toni 28', Patón 60', Burgos 70', Juli 83' / Sigüenza 85'
1984-1985 - Segona Divisió B - L'Hospitalet 3-6 Orihuela Deportiva
Lozano 44', Sampedro 70', Juan Carlos 89' pen / Mateo 4', 73', Reina 15', Martínez 20', López 66', Corona 84'

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada