Etiquetes

6/3/11

Futbol CCC | CE L'Hospitalet 3-1 Orihuela CF

Cirio, Cristian Alfonso i Corominas. Tres ‘C’ = tres gols. L’Hospi segueix mostrant-se intractable a l’Estadi i avui ha superar l’Orihuela per 3-1 en un partit que els de Miguel Álvarez han tingut força controlat fins que una errada de Santacruz iniciada la segona meitat ha provocat el 2-1 que ha posat la por al cos de l’afició local. És aquí on la quarta ‘C’ (doble, a més) s’ha sumat a la festa: Carlos Craviotto ha salvat l’Hospi de l’empat amb una intervenció providencial i, després que Coro tornés a encarrilar el partit amb el tercer gol local, ha tornat a lluir-se per evitar que els oriolans, que mai han donat el partit per perdut, tornessin a reduir la diferència. En global, bon partit d’un Hospi que ha protagonitzat una primera meitat brillant i que ha sabut aguantar un segon temps durant el qual l’Orihuela ha tret prou orgull com per posar a prova la resistència d’un Hospi que segueix creixent. Allò del descens directe queda ja a 13 punts, l’Atlètic Balears torna a ocupar plaça de promoció de permanència amb vuit punts menys que els de Miguel Álvarez. El Sant Andreu retorna a la zona de play-off d’ascens quatre mesos després, amb 46 punts, tot just 6 més que l’Hospi. Queden 10 jornades i tenim llicència per somiar.

La primera meitat ha tingut com a clar dominador l’Hospi, tal i com va passar fa set dies davant el Mallorca B. Hi ha hagut, però, dues diferències que han marcat aquests primers 45 minuts: d’una banda l’Orihuela, tot i no plantejar un partit excessivament obert d’inici, ha causat sensació de perill llançant ràpides contres, aprofitant especialment la velocitat de Mathias Coureur en banda dreta, que ha fet patir de valent el ‘latera dret’ Cristian Lobato. De l’altra, afortunadament pels interessos locals, l’Hospi s’ha mostrat més efectiu de cara a porteria que en el duel davant el quadre balear, i tot i haver sovintejat la porteria visitant des dels primers compassos de partit, ha aprofitat les dues primeres opcions de gol clares per posar el partit coll avall. Aparentment... I és que els riberencs han dut la batuta d’un partit elèctric que no ha vist el primer xut a porteria fins el minut 12, en què Jordi Martínez ha provat un xut des de la frontal de l’àrea, ras i no massa fort, que Ricardo ha blocat sense cap problema.

Sense ocasions clares, l’Hospi transmetia sensació de perill real quan qualsevol dels seus atacants agafava l’esfèrica. Especialment verinós s’ha mostrat Cristian Alfonso, que s’ha marcat un partit tan excepcional que, fins i tot, se li pugui criticar un excés de protagonisme /individualisme que hauria pogut perjudicar l’Hospi. ‘Zizou’ ha intervingut en els tres gols de l’Hospi i ja al minut 20 ha participat de l’1-0, obra de Cirio. Ha estat en una jugada originada, curiosament, en una pèrdua de pilota de Lobato que s’ha convertit en una recuperació de Pitu, que tornava la pilota a Lobato; el ‘3’ de l’Hospi llançava la contra buscant Alfonso, que alhora assistia Cirio en banda esquerra perquè aquest controlés la pilota, l’acomodés i la piqués davant la sortida de Ricardo per inaugurar l’electrònic.

Sis minuts després, l’Hospitalet ampliaria més l’escletxa en una altra recuperació al mig del camp per tal d’un Manel Gómez sublim, un partit més. ‘Gladiator’ acabava per assistir Cristian Alfonso, que després de marxar de tants jugadors com li van sortir al pas i de trencar tantes cintures com fos necessari, resolia amb tota la classe del món la sortida de Ricardo, de nou venut, per establir el 2-0. Era el minut 26 i l’Hospi derrotava el tercer classificat, aquell que només havia encaixat sis gols a la primera volta, per 2 gols a 0. Un tercer classificat que, després de rebre el segon batzac local, s’ha posat les piles i ha guanyat terreny a costa d’un Hospi que ha perdut el control del partit i que no s’ha tornat a acostar amb clar perill a la porteria visitant. Tot i això, el balanç ofensiu orcelità s’ha limitat a un xut llunyà de Manrique, poc actiu aquesta tarda, que s’ha perdut desviat a la dreta de Craviotto.

L’inici de la segona meitat, sense canvis a cap dels dos equips no feia preveure un canvi massa radical en la decoració del partit. És més, al minut 53 Cristian Alfonso tenia a les seves botes el 3-0 després d’una bona assistència d’Iván Hammouch; després de retallar el defensa, però, el xut d’Alfonso marxava excessivament creuat, a la dreta de Ricardo. I del possible 3-0 s’ha passat al 2-1 fruit d’una errada de Rafa Santacruz que Florian, en una bona acció de pressió ha aprofitat per plantar-se tot sol davant Craviotto i batre el porter lleidatà per tornar l’esperança al quadre escorpión (54’). Coses que passen quan no es mata el partit. El gol va acabar d’escapçar un partit que va convertir-se en una autèntica rua, sense control per part de cap dels dos equips. Enmig d’aquesta bogeria, Cristian Alfonso va tornar a pecar d’individualista després d’una pèrdua de pilota de Manrique i d’enviar el seu xut des de la frontal de l’àrea directe a les mans de Manrique (56’).

Molt més clara va ser l’acció de l’Orihuela dos minuts després, en un desplaçament llarg cap a Eldin, que guanyava l’esquena a Santacruz, es plantava sol també davant Craviotto però es trobava amb la primera intervenció providencial de ‘CC1’, que evitava un 2-2 que la banqueta oriolana veia al marcador (58’). Han estat els pitjors moments de l’Hospi davant d’un Orihuela que, crescut, ho ha seguit provant ara en una acció de Florian, que tot i no disposar de massa angle no s’ho pensava dues vegades per etzibar un cacau llunyà que marxava fregant el pal esquerre de la porteria hospitalenca (59’). El partit seguia trencat, i tant el tercer gol local com l’empat oriolà podien arribar. En aquesta dinàmica, l’Hospitalet desaprofitava una contra en superioritat llançada per Pitu, però Coro s’escorava massa davant la sortida de Ricardo i la seva centrada, forçada, no la podia aprofitar Cirio que rematava de cap per sobre del travesser (65’). Instants després, Mathias es marcava un ‘coast-to-coast’ per acabar assistint pel bosnià Eldin, que deixava anar una gardela des del vèrtex esquerre de l’àrea riberenca que marxava a l’esquerra de Craviotto (66’).

Era qüestió de moments, de minuts, que la balança es decantés per un dels dos equips; afortunadament, va ser l’Hospi l’equip beneficiat, ja que al minut 71 Corominas va semblar tornar a sentenciar el partit amb el 3-1, fruit d’una ràpida contra local conduïda per Cristian Alfonso que, ara sí, centrava al punt de penal on es trobava Coro, que després d’una jugada embolicada amb algun que altre refús aconseguia enviar la pilota al fons de la xarxa. No n’hi ha hagut prou amb el tercer gol per sentenciar un Orihuela que ha mort matant; tampoc ha estat suficient l’entrada de Rubén García, que no ha pogut redreçar el rumb d’un Hospi desnortat davant l’aposta a tot o res dels visitants. Així les coses, la triple ocasió de què han gaudit els homes de Pato al minut 76 ha acabat de fer veure als grocs que aquesta no era la seva tarda. Després d’un córner botat a l’atac dret visitant, ni Carmelo ni Benja encertaven a enviar la pilota al fons de la xarxa, i primer el pal i després Craviotto amb una doble intervenció miraculosa evitaven el segon gol visitant (76’).

Ha estat una de les darreres cuetades de l’Orihuela, que amb la marxa de Sergio Molina del terreny de joc (82’) ha perdut ordre ofensiu. Abans, Cases ho havia intentat amb una jugada individual que recordava al golàs de Fran Piera el dia que el Santboià visitava l’Estadi; per sort, el xut de l’ex del Vila-real o l’Eibar marxava fregant el pal dret de la porteria de Craviotto (80’). Només a pilota aturada l’Orihuela va tornar a portar perill i va ser ja al temps de descompte, en una rematada de Florian després d’una falta botada per Eldin que obligava de nou Craviotto a lluir-se per salvar el gol visitant. La resposta, instants abans del xiulet final la donava Lobato, que en una de les seves incorporacions a l’atac intentava un xut sense angle que Ricardo enviava a córner. En una de les cantonades del gol nord moria definitivament un partit que ha suposat la confirmació del bon moment d’un Hospi que ja és novè a la lliga i que té més a prop la zona alta que no pas la zona de perill. Sense perdre el món de vista, la visita diumenge vinent al camp del líder, el Centre d’Esports Sabadell, es presenta com una oportunitat magnífica per donar un cop d’efecte i seguir amb el somni. I si no, com diu la cançó, “que nos quiten lo bailao”. Som-hi Hospi!

FITXA TÈCNICA

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch, Lobato, Santacruz, Lucas Viale, Manel, Corominas, Pitu (Marc Pedraza, 87'), Jordi Martínez (Eloi Fontanella, 82') Cristian Alfonso i Cirio (Rubén García, 76').

ORIHUELA CF: Ricardo, Palencia, Arturo, Benja, Carmelo, Manrique, Samu (Cases, 72'), Mathias Coureur (Villa, 82'), Eldin, Sergio Molina (Aleo, 82') i Florian.

Gols: 1-0 Cirio (20'); 2-0 Cristian Alfonso (26'); 2-1 Florian (54'); 3-1 Corominas (71').

Àrbitre: Íñigo Azkue Otegi (Euskadi). Com era d'esperar, festival de targetes: n'ha mostrat 10, cinc per banda. A l'Hospi han vist la groga Santacruz (7'), Jordi Martínez (51'), Manel (69'), Hammouch (77') i Eloi Fontanella (85'); per l'Orihuela, Eldin (2'), Manrique (44'), Samu (70'), Benja (73') i Villa (86'). Ha amonestat, primer, i expulsat posteriorment el preparador físic oriolà, Abel García (60').

Incidències: Partit disputat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 400 espectadors. Primer encontre de la temporada retransmès en directe a l'Hospi per part de Televisió de Catalunya; feia 3 anys que les càmeres del canal autonòmic català no trepitjaven l'Estadi. Eloi Fontanella ha vist la cinquena targeta de la temporada i es perdrà el partit contra el Sabadell del proper diumenge. A l'Hospi, han completat la convocatòria Manel Viale i Dani Planchería. Quarta victòria de l'Hospi davant de l'Orihuela jugant com a local en tota la història. Per cert, bonic detall dels aficionats de l'Hospi, que li han cantat "l'aniversari feliç" a Pato, tècnic de l'Orihuela CF.

4 comentaris:

  1. Mare meva quin espectacle de jugador el "Zizou" normal que el vulgui l'Espanyol, tè clase per avorrir. Per cert, Santacruz hauria de vigilar amb aquestes errades i "a lo tonto a lo tonto" com diuen en castellà, ja som a 6 punts de les plaçes de play-off a 2ª.

    ResponElimina
  2. Va va va va va!!!!! el domingo todos a Sabadell, escenario en el que estamos acostumbrados a jugar partidos grandes (Copa contra el Athletic y Final de la Copa Catalunya), pero esta vez además de jugar toca sobre todo ganar.

    Con el primer objetivo virtualmente conseguido, por qué no soñar con algo más? los chavales se lo merecen, juegan al fútbol de forma espectacular, y la afición también se lo merece, somos pocos pero siempre apoyando a las duras y a las maduras. Si queremos algo más que mejor carta de presentación que una victoria en el campo del líder?

    TOTS A SABADELL!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  3. Gran partit de l'Hospi, aveure si l'any que ve torno a la Feixa Llarga, per veure el Reus! Molta sort i la permanencia ja la teniu a prop! Molta sort davant el Sabadell

    ResponElimina
  4. vamos!! grandioso resultado e inmejorable practica de fútbol señores....!! para Sabadell, se debería de empezar a motivar a la gente a que se desplace, ya sea en tren, o en coche particulares o como sea, pero seria interesante llevar a mucha gente a Sabadell, que esta aquí al lado, coño.... yo estaré allí, seamos 5 o 500!!!

    força l'hospi!! David!

    ResponElimina