14/3/10

Un empat just | CF Balaguer 0-0 CE l'Hospitalet

L'Hospi ha tret un punt de Balaguer en un duel que ha resultat complicat, tal i com es preveia al llarg de la setmana. Els lleidatans han gaudit de poques ocasions, però ben clares, especialment a la primera meitat, on han estat lleugerament superiors a l'equip de Jordi Vinyals. En canvi, l'Hospi ha sortit més endollat al segon període, i ha pogut avançar-se en diversos ocasions, però ni Lobato ni Tarrés ni Manel, que ha enviat una pilota al pal, han pogut inaugurar el marcador. L'Hospitalet, però, amb el greuge de les baixes amb què ha viatjat avui a Balaguer no ha tingut pòlvora i ha hagut de suar i treballar de valent per puntuar. De fet, els balaguerins han tingut una ocasió immillorable al minut 70, quan Ermengol ha enviat una pilota al travesser.

Com dèiem, les baixes havien deixat l'Hospi en quadre -també al Balaguer-, però en el cas dels riberencs, era una prova prou important sense homes que havien participat en gairebé tots els partits. Jordi Martínez, Eloi Fontanella, Cristian Alfonso, Iván Hammouch i Toni Velamazán, cinc titulars habituals de l'Hospi, no van poder trepitjar la gespa artificial del Municipal de Balaguer, pel que Vinyals va haver de fer mans i mànigues per quadrar un onze inicial per competir.

El partit en sí mateix es simplifica amb aquell tòpic que diu que cada part va ser d'un equip. La primera, pels locals. L'Hospi no va estar massa còmode al terreny de joc i el Balaguer va perdre el respecte al líder. Tot i això, els visitants van crear la primera ocasió; al minut 3, Manel xutava ras i desviat des de fora de l'àrea en el dia que el gladiador tornava a la titularitat cinc partits després. No obstant això, el Balaguer va respondre amb contundència sis minuts després, quan Craviotto va errar en un servei de porta, Ermengol va recollir la pilota, la va cedir a Redondo i Craviotto va esmenar la seva errada amb una bona anticipació. De fet, van ser els de la Noguera els qui van gaudir d'ocasions més clares en aquesta primera meitat.

Al minut 12, jugada de contraatac dins de la tònica dels primers 45 minuts en què Cristian Gómez va enviar fora una vaselina després d'una assistència de Corominas. Novament ahir, el planter de l'Hospi va tenir una presència important, amb Ceballos, Cristian Gómez i Lobato a l'onze inicial, que van fer un molt bon partit. Al 18, el Balaguer tornava a la càrrega amb un xut potent d'Ermengol, un dels homes més actius dels locals., des de fora de l'àrea que marxava per sobre del travesser, però va ser l'antesala de la millor ocasió dels balaguerins a la primera part; dos minuts després, Marc Pujol etzibava un xut impressionant des de la frontal de l'àrea, amb tota la mala intenció del món, i quan tothom esperava el gol Carlos Craviotto va treure una mà miraculosa que va enviar l'esfèrica a córner. El partit va entrar en un període calmat en què els dos equips van enfrontar-se en una lluïta al mig del camp i en què el futbol va ser el més perjudicat fins que al minut 42, Corominas, tot sol a la banda dreta, rebia una pilota de Cristian Gómez, encarava Nogués i xutava ras i dur, tot i que el porter del Balaguer tampoc va tenir massa problemes per fer-se amb la pilota. Va ser la darrera ocasió d'un primer temps irregular pel que fa a la qualitat, on el Balaguer va perdonar l'Hospi.

El xiulet que va donar inici al segon temps va donar pas a la millor versió de l'Hospi, a l'Hospitalet que ens agrada. Els homes de Jordi Vinyals van sortir disposats a obrir el marcador, i mitjançant Manel Gómez i, especialment, Cristian Lobato, van tancar el Balaguer al seu camp i van tenir ocasions per inaugurar l'electrònic. L'ocasió més clara va tenir-la Manel al minut 47, que va estavellar la pilota al travesser després de rematar de cap una falta botada per Marcos Guill, un altre home que tornava a l'onze inicial quatre partits després. Només dos minuts després, Lobato va tenir una altra ocasió. El jove davanter de l'Hospi va pressionar Andreu, va provocar l'errada i va encarar Nogués, però va creuar massa el seu xut, que va marxar a l'esquerra del porter local. Al minut 52, en ple domini de l'Hospitalet, va ser Lucas Viale qui va posar a prova els reflexos de Nogués, amb un xut de falta ben potent que l'ex del Tàrrega i el Manresa va rebutjar amb alguna dificultat.

Un minut després, però, va ser el Balaguer qui va provar de trencar la dinàmica ofensiva de l'Hospi. Va ser mitjançant Genís, que va aprofitar un rebuig de la defensa riberenca per xutar a porteria, tot i que Craviotto va blocar la pilota sense massa problemes. La següent ocasió no va arribar fins al minut 64, quan Tarrés va estar menys efectiu que mai i va fallar un mà a mà davant Nogués després d'una gran assistència de Cristian Gómez, que va demostrar la seva gran qualitat tal i com reconeixien els aficionats del Balaguer assistents al partit d'ahir. Dos minuts després, Ciruela tornava a posar a prova Craviotto, però el porter lleidatà de l'Hospi tornava a demostrar perquè és el menys golejat del grup i perquè lidera la cinquena defensa menys golejada de totes les categories del futbol espanyol. La mateixa defensa que va veure perillar el partit al minut 70, en una jugada d'allò més embolicada dins l'àrea visitant que va tenir per moment culminant la rematada de cap d'Ermengol al travesser, en la millor ocasió del partit pel bàndol local. Els xuts que van seguir aquesta ocasió, dins la mateixa jugada, no van portar més perill i la defensa de l'Hospi va aconseguir allunyar el perill.

D'aquí fins el final, el partit va tornar a baixa en intensitat davant d'un Balaguer que tampoc volia donar espais a l'Hospi; i amb el líder preocupat per no passar angúnies en jugades a pilota parada i intentant guardar un bon punt vist com va anar el partit i les baixes amb què comptava el conjunt barceloní. Amb aquest panorama, i de forma irremeiable, el partit va acabar amb el mateix marcador amb què havia començat: 0-0. Va acabar l'Hospi, però, amb dos punts d'avantatge menys respecte el Reus, que no sense problemes va desfer-se d'un bon Castelldefels (1-0).

CF BALAGUER:
Nogués. Andreu, Ramon, Egea, Dago, Ciruela, Marc Pujol (Usall, 61'), Campabadal, Ermengol, D.Redondo (Figueres, 79'), Genís.

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Ceballos, Barón, Lucas Viale, Dani Morales, Manel, Corominas (Manu Viale, 61'), Marcos Guill, Jordi Tarrés, Cristian Gómez, Lobato (Héctor Miguel, 88').

Àrbitre: Francesc Oliva Bueno (Penedès - Garraf). Bé, tot i força de les decisions que ha pres al llarg del partit han estat protestades per la parròquia local. Ha ensenyat sis targetes grogues, quatre als jugadors del Balaguer Genís (26'), Ciruela (37'), Egea (51') i Campabadal (71') i dues a jugadors de l'Hospi; Jordi Tarrés (72'), Manu Viale (85').

Incidències: Partit disputat al Municipal de Balaguer davant d'uns 400 espectadors. Tarda assolellada a la capital de la Noguera, amb uns 12 graus de temperatura. Preu de les entrades: 12 euros. L'Hospi ha fet només dos canvis, pel que tres homes s'han quedat sense jugar tot i estar convocats: Víctor Rodríguez, Dani Plancherí i Toni Velamazán.

La jornada a Tercera Divisió
La victòria del Reus davant el Castelldefels (1-0) va ser l'únic resultat desfaborable per l'Hospi, que va veure com els equips que marquen la referència de play-off tampoc van ser capaços de guanyar i mantenen la diferència de setze punts amb el quadre riberenc. El tercer classificat, el Santboià, va ser l'altre gran beneficiat de la zona alta en vèncer a Olesa de Montserrat per 0-2. Els de Quim Ayats obren ja un forat de 5 punts respecte el cinquè classificat, el Manlleu, que va veure com la Pobla de Mafumet els empatava al minut 92. L'1-1 al final suposa el tretzè empat dels osonencs, que no acaben d'arrencar a casa. Una sort semblant va patir el Prat, qua guanyava per la mínima a Amposta fins que al temps de descompte, els del Montsià van posar el 3-3 definitiu al marcador. A hores d'ara, pratencs i manlleuencs tenen 49 punts, tot i que la quarta plaça és per als del Baix Llobregat.

El grup d'aspirants a la zona noble el completen Cornellà i Europa, que se situen a un i dos punts del Prat, respectivament, després d'aconseguir victòries molt diferents. Els de Pérez Cabedo van suar de valent per derrotar el Vilanova amb un gol de Cebri (1-0). A més, Talavera va aturar un penal que permet somiar els de la Via Fèrria. En canvi, els de la Vila de Gràcia van golejar una Rapitenca massa irregular al seu fortí del Nou Sardenya. El 5-2 final, però, no reflecteix els problemes que van passar els locals, que van sentenciar el partit als darrers minuts quan, a més, jugaven amb un home menys.

Els empats d'aquest cap de setmana despengen de forma gairebé definitiva el Llagostera, l'Amposta i el Balaguer. Tots tres van empatar a casa (el Llagostera ho va fer a zero, en el derbi del Gironès davant el Cassà) i veuen la zona de promoció massa lluny.

A la zona baixa, destaca la victòria del Premià a Benavent (1-3), que fa que els de Jordi Costa agafin una micra d'aire i facin que la Rapitenca torni a caure a la zona de descens. L'altra notícia va ser la suspensió del partit entre el Palamós i el Blanes, degut al mal estat del terreny de joc palamosí després de les nevades. El partit podria disputar-se a mitjans del mes d'abril.