Etiquetes

30/3/10

El resum de la jornada (28 de març de 2010)

La Setmana Santa ja és aquí i això, a la Tercera Divisió -i a la Segona B- és sinònim que els equips encaren ja la recta final dels seus respectius campionats. Sis, set o vuit jornades és el que queda en els diferents grups de Tercera, on si bé no hi ha massa situacions que hagin quedat matemàticament decidides (menys encara si tenim en compte el daltabaix que poden provocar els descensos no compensats a la quarta categoria del futbol espanyol), el cert és que alguns equips, per bé o per malament, comencen a definir la seva posició de cara al final del campionat.

Parlant de descensos no compensats (a manca d'ascensos que puguin compensar-los); a hores d'ara, Galícia, Extremadura, Catalunya, la Comunitat Valenciana i Múrcia, amb dos descensos, serien les comunitats més afectades. Per la seva banda, Castella i Lleó, Navarra, les Illes Canàries, Cantàbria, Andalusia Occidental i Andalusia Oriental tenen un equip situat en llocs de descens a Tercera Divisió. A més, cal tenir en compte que dos setzens classificats també baixaran de categoria via promoció; Sestao, RSD Alcalá, Espanyol B i Sevilla Atlético són els equips 'amenaçats' a dia d'avui.

Queden sis jornades a Galícia, on el Deportivo B surt amb avantatge respecte el Cerceda. Els blanc-i-blaus tenen 5 punts d'avantatge amb el segon classificat i un calendari força favorable. Diumenge el Deportivo B va guanyar al Salvador Otero (foto) de l'Illa d'Arousa (1-2) mentre el Cercerda va perdre a casa de forma contundent davant del Negreira (0-3). Coruxo i Ourense són tercer i quart classificat respectivament, i tenen el Narón, cinquè, com a únic aspirant a desbancar-los de la zona de play-off. Propera jornada: 4 d'abril, partits ajornats.

El líder asturià, el Marino de Luanca, té una setmana importantíssima per davant. Després de golejar l'Astur per 6-0 diumenge passat, afronta dos partits (dijous i diumenge) en què pot deixar el campionat ben encarat. Dijous visitaran l'Unión Ceares en partit avançat a la 34a jornada i diumenge es desplaçaran a Cudillero. Esperant una errada dels luanquins estarà el Caudal de Mieres, que el cap de setmana passat va golejar el Covadonga (4-0). Els de Mieres del Camino ja tenen vuit punts més que l'Universidad de Oviedo, que és tercer amb un partit menys, i onze més que el Llanes, quart. Langreo, Lealtad, Ribadesella, Candás i Avilés encara aspiren a una plaça de play-off en un final de lliga que es presumeix apassionant. Propera jornada: 31 de març a 4 d'abril.

A Cantàbria, amb set partits per disputar, el Noja és virtualment equip de play-off. L'empat a Pontejos (1-1) va evitar que el fet es consumés de forma matemàtica, tot i que els verd-i-blancs porten temps pensant-hi. De fet, segons els resultats, la doble jornada d'aquesta setmana podria certificar la classificació matemàtica, així com el títol de lliga. Les altres tres places estan molt més obertes: des del segon classificat, el Bezana, al novè, el Ribamontán, hi ha només nou punts de distància. Entre mig, el Tropezón, el Laredo, el Siete Villas, el Rayo de Cantabria, el Reocín i l'Escobedo també lluitaran per somiar amb l'ascens a Segona B. Properes jornades: 1 i 4 d'abril.

A Euskadi queden sis jornades i els tres primers classificats van guanyar els seus partits el cap de setmana passat. L'Amorebieta va guanyar el Zalla (4-1) i la Real B va derrotar per la mínima el Laudio (1-0). Biscains i donostiarres segueixen amb la seva lluita particular pel lideratge, tot i que el Portugalete està a l'expectativa per qualsevol errada que puguin cometre. Elgoibar, Beasain, Gernika, Cultural de Durango, Amurrio i Zamudio tanquen el grup d'aspirants a la zona noble del grup basc. El Beasain golejava divendres al camp del Leioa (0-4) (foto) en un partit marcat per les expulsions (sis). Propera jornada: 31 de març - 1 d'abril.

La Comunitat Valenciana ens deixa un dels grups més igualats de tota la Tercera Divisió, així com un dels líders amb una puntuació més baixa. Alzira i Barrio Cristo van empatar sense gols en el duel de la jornada, fet que va aprofitar el Catarroja per col·locar-se segon a un punt de l'Alzira després de golejar l'Elche Ilicitano (4-1). Entre el primer, l'Alzira i el Levante B, nove, només hi ha 10 punts de distància, en un grup en què també hi ha Gandia, Novelda, Olímpic de Xàtiva, Vila-real C i un Torrellano que va clarament de més a menys. Propera jornada: 4 d'abril.

Els deu punts d'avantatge que té el Rayo Vallecano B respecte el Parla, segon, semblen definitius per assegurar el campionat al filial rayista. Tot i les vuit jornades que queden per acabar la lliga, els de Vallecas s'estan mostran força més sòlids que els seus rivals. Diumenge van guanyar a San Fernando d'Henares per 1-3 i van aprofitar la derrota del Trival Valderas, a casa, davant del Móstoles (1-2). El partit de la jornada va refermar el Fuenlabrada en el quart lloc, després de derrotar el Getafe B (1-0) (video fotogràfic). Propera jornada: 1 - 4 d'abril.

Un altre equip que tampoc no va poder certificar la seva classificació pel play-off va ser el Burgos. Els blanc-i-negres van fer la seva feina i van vèncer a Tordesillas per 1-3 (foto); però la victòria de l'Huracán Z el dia abans a Salamanca (0-1) van evitar que el Burgos s'unís al Tudelano a la llista d'equips classificats. El Valladolid B, que té un partit menys que el Burgos, segueix segon a set punts del líder; diumenge van guanyar 0-1 l'Aguilar i dijous jugaran a Astorga el partit que tenen ajornat. Les altres dues places se les repartiran l'Arandina, l'Ávila, l'Huracán Z i el Villaralbo. Propera jornada: 1-4 d'abril.

El grup 9 segueix sent d'allò més capriciós. El Motril, ancorat en una mala ratxa preocupant, no va descansar el passat cap de setmana... I curiosament la jornada va ser d'allò més profitosa: el Mancha Real no va passar de l'empat sense gols a casa davant el Loja, i El Palo -tercer- va perdre per 5-0 a Níjar. Així doncs, els granadins són segons amb un partit menys i tornen a dependre de sí mateixos per recuperar la primera plaça. Almería B, Malagueño, Níjar i Vícar encara tenen opcions de play-off. Propera jornada: 4 d'abril.

Tampoc va poder assolir la classificació el CD Alcalá, que va empatar amb el Pozoblanco (1-1) després que el col·legiat els xiulés un penal en contra d'allò més dubtós. Els sevillans tenen 17 punts d'avantatge respecte els cordobesos -cinquens-, quan queden encara divuit punts en joc. Ayamonte i Mairena també van ensopegar i només el Marinaleda, que ja és quart, va aconseguir guanyar (2-1 sobre Los Palacios). La irregularitat dels equips de la zona alta provoca que Linense, Sevilla C i Córdoba B encara tinguin opcions reals de ser entre els quatre primers.

La lluita a tres a ses Illes va trencar-se una mica diumenge passat, després que la PD Santa Eulària de Raúl Salas golegés el Lloseter (6-0) i aprofités els empats d'Atlétic Balears i Constància davant del Ferrioler (0-0) i el Campos (1-1). Els incidents van marcar el partit de Son Malferit (foto), en que alguns aficionats de l'Atlètic Balears no van acceptar de bon grat que el planter local celebrés el punt aconseguit. Aquestes tres primeres posicions es troben prou definides, tot el contrari del que succeeix amb la quarta plaça, que a hores d'ara ocupa el Ferrioler amb 52 punts; Alcúdia (51), Binissalem (50), Santanyí (48), Mercadal (47) i Montuïri (46) completen el grup d'aspirants. Per cert, només el Montuïri va ser capaç de guanyar el seu partit el cap de setmana passat (1-0 al San Rafael). Propera jornada: 1 d'abril.

Nova jornada de caos a les Canàries, en què cap dels tres primers classificats va ser capaç de vèncer. El Corralejo empatava a casa amb el Villa Santa Brígida (0-0), Las Palmas Atlético va perdre a Castillo del Romeral (3-2) i el Pájara va ser incapaç de derrotar el Victoria (1-1). En canvi, el Marino i el Granadilla, quart i cinquè, van guanyar els seus respectius partits i segueixen amb la seva lluita particular. Properes jornades: 1 i 4 d'abril.

A Múrcia s'ha confirmat el que es temia des de fa temps: el Lorca ha perdut el lideratge. La dramàtica situació econòmica que viuen els lorquins s'ha traslladat al terreny de joc: cinc partits consecutius sense guanyar (diumenge van perdre a Beniel per 3-2) han facilitat que el Jumilla s'hagi fet amb la primera posició, després de vèncer el Cartagena FC (3-0) (foto). Tot i això, el murcià és un dels grups més oberts, ja que entre el líder Jumilla i el setè, el Yeclano, només hi ha sis punts de distància. Cieza, Costa Cálida, Cartagena B i Pinatar completen el grup d'outsiders. Propera jornada: 4 d'abril.

Les dues jornades d'aquesta setmana faran oficial la classificació del CD Badajoz, que dissabte va golejar en el derbi l'UD Badajoz (4-0). De fet, els blanc-i-negres no estan classificats per culpa de l'UD Mérida, que té un partit pendent i fa que, amb les xifres a la mà, encara els resulti possible atrapar el Badajoz. Jerez i Arroyo van vèncer Olivenza i Villafranca, mentre l'Extremadura i el Mérida perdien a Don Benito i Plasència. Un cop l'Sporting Villanueva queda pràcticament descartat per la lluita per la zona alta, sembla que Mérida i Arroyo es disputaran la plaça de play-off que CD Badajoz, Jerez i Extremadura han deixat 'lliure'. Properes jornades: 1 i 4 d'abril.

Les sis jornades que queden per acabar la lliga a Navarra les aprofitarà el Tudelano per aconseguir el campionat al més aviat possible. Dissabte van guanyar a Mutilva per 1-2 un partit d'allò més complicat i mantenen la distància de set punts amb la Peña Sport, que va derrotar l'Aoiz per 2-0. Els de Tafalla, juntament amb el Cirbonero, podrien aconseguir la classificació matemàtica per la promoció, sobretot si l'Iruña no guanya. De fet, l'Iruña-Cirbonero serà el partit clau de la propera jornada (1 d'abril) a Navarra. El Valle de Egüés també tractara d'esgotar les darreres opcions de ser a dalt.

A La Rioja, l'Haro va recuperar la primera plaça després de golejar el Berceo per 0-4 (foto) i aprofitar l'empat de l'Oyonesa a Calahorra (0-0); tots dos equips encapçalen la taula amb 76 punts i tenen cinc punts més que l'Anguiano, tercer. Alfaro -quart-, CD Calahorra -cinquè- i Naxara -sisè- completen la llista d'aspirants. La doble jornada d'aquesta setmana pot ser definitòria.

Teruel, Zaragoza B i La Muela són, ara mateix, els tres primers classificats del grup 17è. I ho són després de guanyar còmodament els seus duels el passat cap de setmana. Els de Calderé van vèncer el Giner Torrero (4-0), el filial va golejar el Sariñena (6-0) i La Muela va aconseguir la golejada més àmplia a domicili a La Estacada (Fraga 1-6 La Muela). Ejea (que va perdre 3-0 a Cuarte), el Monzón i l'Andorra estan a l'expectativa. Propera jornada: 1 a 4 d'abril.

Finalment, a Castella la Manxa, La Roda és a un pas de certificar el seu passi al play-off d'ascens. Els d'Albacete van sumar a Tomelloso (1-2) (foto) la sisena victòria consecutiva i el dotzè partit sense perdre. Illescas i Azuqueca, segon i tercer, també van guanyar els seus partits davant el Talavera i el Daimiel. La derrota dels talaverans, quarts amb 51 punts, dóna ales als seus perseguidors, el primer dels quals, el Villarrobledo (triomf 2-3 a Carranque), se situa a sis punts amb un partit menys que el quart.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada