Etiquetes

8/3/10

El resum de la jornada a Tercera Divisió

Al grup cinquè...

Hem viscut una 28a jornada d'allò més intensa; particularment, un matí d'allò més golejador en aquestt grup cinquè de la Tercera Divisió, on s'han marcat 31 gols en els 9 partits disputats fins ara. Els més encertats han estat el Prat i el Benavent. Els de Manolo Márquez han destrossat el Palamós per 6-0 i tornen a entrar a la zona de play-off, tot aprofitant l'ensopegada del Manlleu a Cassà de la Selva, on tan sols ha aconseguit el gol inicial marcat pels gironins (1-1); això fa que pratencs i osonencs empatin a 48 punts a la classificació, tot i que la diferència de gols generals és favorable als pota blava. L'altre beneficiat de la jornada a la zona alta ha estat el Santboià, que remuntava el gol inicial del Balaguer al Joan Baptista Milà i aconseguia una victòria in-extremis per 2-1 que, d'una banda, li atorga tres punts d'avantatge respecte els seus perseguidors immediats i, de l'altra, trenca la ratxa de dotze jornades sense perdre dels homes de Lluís Elcacho. Els de la Noguera, per tant, han fet un pas enrere en les seves aspiracions de lluitar per una de les quatre primers posicions; tal i com ha passat amb el Cornellà i l'Europa. Els del Baix Llobregat han perdut en un derbi elèctric a Castelldefels (3-2) (foto), mentre que els de Gràcia han vist com el Premià igualava el seu gol inicial. Tot i això, verds i escapulats se situen a tres i quatre punts de la zona de play-off.

Dèiem que el Benavent havia estat d'allò més encertat. Els de Toni Palau han golejat el Blanes per 2-6 en un partit on encara podrien haver marcat més gols; de fet, només la relaxació final ha permès que els selvatans maquillessin un resultats que els complica molt la vida. Una vida que cada cop ofereix menys possibilitats de salvació a l'Olesa, que ha caigut per 2-0 en el seu desplaçament a La Pobla de Mafumet, ja veu la dissetena a plaça a onze punts i la salvació es converteix en poc menys que una quimera. Davant d'aquest panorama, la victòria de la Rapitenca davant del Reus (1-0), ha fet que els de Jordi Fabregat guanyin una plaça en detriment del Premià, que torna a caure en zona de descens. És el segon triomf consecutiu a casa dels homes de Jordi Fabregat, que semblen haver recuperat bones sensacions de cara al tram final de la lliga.

En el darrer partit de la jornada, el Vilanova i el Llagostera van empatar a zero en un partit que va destacar més per la polèmica que per cap altra cosa; els del Garraf van acabar amb 10 i els gironins, amb 9. A més, el porter visitant Ureña va aturar un penal i va evitar la derrota del seu equip.

L'Hospitalet (64 punts), Reus Deportiu (57), Santboià (51) i Prat (48) ocupen les quatre primeres posicions, amb Manlleu (48), Cornellà (45) i Europa (44) com a perseguidors més immediats. A la zona baixa, Olesa (18 punts), Blanes (24) i Premià (27) es troben en zona de descens, tot i que una pila d'equips (Rapitenca, Cassà, Pobla de Mafumet, Benavent, Palamós, Vilanova i Castelldefels) no poden badar gens ni mica. Els grocs, onzens, són a només sis punts del Premià, amb l'afegit dels descensos no compensats plantejant la Tercera Divisió.

... i a la resta de grups

Com és d'esperar, divuit grups de Tercera Divisió donen per a moltes coses al llarg d'un cap de setmana. El tòpic parla d'alegries, frustracions, sorpreses i decepcions. L'únic que queda clar és que la majoria de grups es troben ja a les 10 darreres jornades i, dintre de poc, els equips començaran a definir les seves posicions i a confirmar (o no), els seus objectius a inici de temporada.

Un equip que porta camí d'espifiar-la és el Deportivo B, que no va passar de l'empat (1-1) a casa davant l'Ordes i veu com el Cerceda s'escapa a quatre punts de distància, suficients com per obligar el filial a guanyar dintre de deu dies el duel que enfrontarà els dos favorits del grup gallec a Abegondo. El líder va guanyar 0-1 el Rápido de Bouzas (foto). D'altra banda, Narón, Coruxo i Ourense es disputaran les altres dues places de play-off. A Astúries, un dels partits de la jornada va acabar amb el triomf in-extremis del Caudal (segon) davant del Marino (primer) per 2-1. Els de Mieres van ser l'únic equip capaç de guanyar d'entre els set primers classificats i es col·loquen a només un punt dels luanquins. Universidad de Oviedo i Langreo ocupen el tercer i quart lloc.

El Noja, per la seva banda, continua amb el seu passeig gairebé triomfal a Cantàbria; dissabte va golejar el Laredo per 3-0 i va veure com el Siete Villas no passava de l'empat (1-1) al camp del Solares (foto). Conseqüència? 10 punts de distància i un partit menys pel Noja que té ben encarat el campionat. Escobedo i Tropezón són tercer i quart respectivament tot i que el Rayo Cantabria, el Bezana i el Laredo els persegueixen de molt a prop. Una persecució que s'ha vist renovada a Euskadi, on la Real B va golejar l'Eibar B (0-3) i va aprofitar l'empat de l'Amorebieta a Getxo (1-1), per reduir la distància a només tres punts. Aquest grup quart és un dels més oberts, i és que el desè classificat, el Baskonia és a només cinc punts de la tercera plaça, amb el que s'espera un final de lliga apassionant a terres basques. Tres quarts del mateix succeeix a la Comunitat Valenciana on l'Alzira, líder, i el Levante B, desè, els separen només deu punts. Diumenge, els de la Ribera Alta golejaven amb autoritat l'Elx Ilicitano (1-5) i mantenien i recuperaven el liderat que havien conquistat un dia abans el Barrio Cristo (2-0 al Torrellano) i el Catarroja (0-1 contra el Jove Español).

A Madrid, un altre dels duels de la jornada es va resoldre a favor del líder: el Rayo Vallecano B derrotava el Trival Valderas per 2-1 (foto) i ampliava la distància a ni més ni menys que catorze punts i comprant molts números per ser el primer equip de Tercera en aconseguir el campionat. A més, l'empat del Parla afavoreix la compressió de la zona alta, a què també aspiren Getafe B, Real Madrid C o Fuenlabrada. Qui també veu les coses cada cop més clares és el Burgos, després d'aconseguir una soferta victòria davant l'Astorga per 4-3, tot i anar guanyant per 4-0 poc després de la represa del matx. El patiment va valer la pena després d'una nova ensopegada del Valladolid B, erràtic des de la marxa d'Onésimo Sánchez al primer equip. Els pucelans van perdre 0-2 davant l'Íscar i tot i comptar amb un partit pendent, tenen els burgalesos a set punts. Arandina i Ávila ocupen les altres dues posicions de play-off, tot i que els perseguidors no afluixen.

El Motril va acumular diumenge el sisè partit consecutiu sense guanyar i ha vist com l'empresa de guanyar la lliga s'ha complicat fins a límits insospitats. Els de Granada van empatar (1-1) a l'impracticable terreny de joc del Malagueño i encara van haver de donar gràcies al Palo, que va tornar a desaprofitar el regal dels rivals i va empatar (2-2) a Vélez (foto); en un partit en què els locals van salvar un punt tal i com resa el tòpic: de penal i al darrer minut.
Els grans beneficiats van ser el Mancha Real i el Ronda, que van sumar els tres punts a domicili i es fan forts a la zona alta de la lliga. A l'altre grup andalús, el CD Alcalá va tornar a empatar i veu reduïda la seva distància amb el segon classificat, l'Ayamonte, a vuit a punts. Els de Huelva van imposar-se per 0-3 al camp del Sevilla C que dirigeix Francisco López Alfaro i són segons aprofitant que el Mairena va ajornar el seu partit a Sanlúcar de Barrameda a causa del temporal. La quarta plaça, molt més oberta, té la Balona, el Pozoblanco, el Marinaleda o el mateix Sevilla C com a principals interessats.

I a les Balears, les coses van seguir gairebé igual una setmana mes. En aquest cas, perquè cap dels quatre primers classificats va guanyar. El Santa Eulàlia i l'Atlètic Balears van empatar, el Constància va perdre per 1-0 a Santanyí (foto), Isma anotava l'1-0 que derrotaria l'equip inquer. El mateix marcador que va aconseguir l'Alcúdia en el seu desplaçament a Binissalem, que se situa a tan sols dos punts dels portuaris. Per cert, pels interessats, el Santanyí és novè a vuit punts de la quarta plaça. Respirem tranquils? Mentrestant, a milers de quilòmetres de distància, a les Illes Canàries, va viure's una jornada de transició tot i que els primers espasa del grup van haver de suar de valent per treure endavant els seus partits. El líder Corralejo va derrotar el Victoria (2-1), el Pájara per 3-1 l'Atlético Granadilla, Las Palmas Atlético va donar la volta al marcador al camp del Tijarafe (2-3) mentre que el Marino tinerfeny va imposar-se per 1-0 en el derbi illenc al Laguna. Els dos equips de Fuerteventura segueixen a les dues primers places, tot i que encara han de descansar una jornada, a diferència del filial que compta amb aquest petit avantatge.

La sorprenent primera derrota a casa del Lorca (0-1 amb el Fortuna) (foto) ha apretat les coses, i de quina manera, al grup murcià, on ni Cieza ni Costa Cálida van fallar.
Sí que ho van fer Yeclano i Jumilla, que s'enfrontaven a La Constituación, van empatar a zero i van perdre distància amb el seus antecessors a la classificació. Cartagena B i Pinatar segueixen a l'aguait de la zona noble. Cal dir, que l'ambient a Lorca està d'allò més enrarir a Llorca, on els jugadors fa tres mesos que no cobren, tot i haver-se classificat per la final de la Copa RFEF. I set partits després, a Extremadura, el CD Badajoz no va poder sumar una nova victòria. L'empat dels 'pacenses' a Valdelacalzada (1-1), combinat amb el triomf del Jerez a Miajadas (0-1), fa que després d'unes quantes jornades, els de Los Barros retallin la diferència amb el líder. Extremadura, Arroyo, Mérida i Sporting Villanueva lluitaran per les dues places restants.

A Navarra, jornada ideal pel Tudelano, que va guanyar el seu partit davant el Cirbonero, tercer, va veure's beneficiat per les derrotes de la Peña Sport (1-0 al camp del San Juan). Els tudelans podrien ser el primer equip de tota la Tercera Divisió en classificar-se pel play-off d'ascens: en faran prou amb sumar sis punts més, tot comptant que els rivals també guanyin... com ho van fer aquest cap de setmana. Mentrestant, l'Alfaro de l'ex riberenc Víctor Ramos segueix desinflant-se a La Rioja. Dissabte van perdre 2-1 a Agoncillo (foto) i ja tenen el liderat a cinc punts. Afortunadament, la derrota del Calahorra a La Planilla (0-4 davant l'Anguiano) va descomplicar la vida als blanc-i-negres. Haro i Oyonesa van guanyar i segueixen com a primers classificats.

A Aragó van viure una nova jornada en què tant Zaragoza B com Teruel van sumar sengles victòries davant Ejea i Barbastro. Precisament la derrota dels saragossans va aprofitar-la el Monzón (foto) per col·locar-se tercer en derrotar per 0-2 el Giner Torrero. FInalment, La Roda va ser el gran beneficat de la jornada a terres manxegues. Va vèncer amb solvència el Torrijos (4-1) i va fer bo els empats de l'Illescas, líder (1-1 a Mora) i de l'Azuqueca, tercer, a casa (1-1 amb La Gineta). Talavera i Carranque, per la seva banda, també van guanyat i segueixen quart i cinquè respectivament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada