Etiquetes

20/12/09

3 punts i Bon Nadal | UE Rapitenca 0-2 CE l'Hospitalet

Amb molt més feina del que pugui semblar només veient el resultat final, l'Hospi tanca l'any 2009 amb una bona victòria a l'Estadi de La Devesa en un partit que ha tingut de tot, bo i dolent, però que ha tancat amb dos gols gairebé seguits al darrer quart d'hora. La Rapitenca, que no ha ofert una mala imatge, ha posat les coses ben difícils als homes de Jordi Vinyals, tot i jugar amb un jugador menys durant uns 75 minuts. La mà negra, de fet, avui ha estat més blanca que mai. Amb aquest triomf, l'Hospi es proclama campió d'hivern del grup, es manté invicte després de 18 jornades, es confirma com l'equip menys golejat de tota Espanya en les quatre primeres categories i, de pas, millora l'inici de la temporada passada: amb 42 punts, n'ha sumat dos més que ara fa tot just un any.

Tot i els esdeveniments, amb l'expulsió com a fet més destacable, el partit ha resultat més igualat del que es podia esperar. L'Hospi ha controlat el partit al llarg del primer temps, movent la pilota ràpidament, amb una possessió alta però sense arribada. En canvi, la Rapitenca oferia tot el contrari: esperava al darrere i creava perill bé mitjançant ràpids contraatacs o amb jugades a pilota parada.; al minut 2, Craviotto enviava a córner una falta enverinada botada per Chavero, i al minut 8 Edu Aguilar estavellava la pilota a l'exterior del pal després d'un altre llançament de falta. Han estat dos avisos que han trobat una resposta convincent en un xut de Jordi Martínez des de gairebé 40 metres que Miki ha enviat a córner amb la punta dels dits. La resposta s'ha vist recolzada per l'expulsió, diguem-ne, rigorosa, del local Sergi José, que ha vist dues targetes grogues en poc més de quatre minuts. Corria el minut 17 i l'Hospi, amb tot el partit per davant, semblava més favorit encara.

Res més lluny de la realitat, i és que tot i el domini territorial i de la possessió de l'Hospi, a l'equip li ha mancat arribada, xutar a porta i crear perill sobre la porteria de Miki. Per contra, tot i jugar amb un home menys, la Rapitenca ha gaudit de més ocasions de perill: Chavero enviava per sobre del travesser una vaselina (22') i al minut 37, els ebrencs tenien la millor ocasió del partit, quan Gilabert ha etzibat un xut fortíssim que s'ha estavellat al travesser de la porteria de Craviotto. Sorprenentment, un Hospi amb superioritat numèrica havia de recórrer a la sort (o al desencert del rival) per no veure's per darrer al marcador. Per si això no fos poc, Lucas Viale es lesionava al pas per la mitja hora de partit, fet que provocava que Iván Hammouch i Manel Gómez es conformessin com a parella de centrals pel que quedava de partit.

Calia, de cara a la segona part, posar una marxa més. I l'Hospi ho ha dut a terme des del mateix xiulet inicial. De fet, Eloi Fontanella i Jordi Martínez han tingut dues ocasions boníssimes: al minut 48, el de Breda ha tingut un mà a mà amb Miki que el porter rapitenca ha enviat a córner, i cinc minuts després, una magnifica jugada de Jordi Martínez corria una sort semblant, ja que el màxim golejador de l'Hospi tampoc no ha pogut batre Miki. Tanmateix, la Rapitenca ha tornat a endollar-se i ha mostrat prou bones maneres i intencions, més si tenim en compte la inferioritat numèrica. A més, amb el pas dels minuts, el partit s'ha anat endurint, amb molt de joc subterrani i amb un públic cada cop més indignat amb l'actuació del trio arbitral que, tot sigui dit, avui ha perjudicat els interessos de l'equip blau. Sense anar més lluny, hauria pogut mostrar la segona groga a Velamazán i podria haver expulsat Jordi Martínez si hagués vist una picabaralla amb un rival sense pilota en joc. Cal afegir, també, que pocs minuts després de l'expulsió de Sergi José, un defensa de la Rapitenca ha derribat Eloi Fontanella quan aquest encarava ja la porteria local: en aquest cas, l'àrbitre ni tan sols ha assenyalat falta.

Tornant unes línies enrere, el partit estava d'allò més calent, l'Hospi havia buscat refrescar les bandes amb l'entrada de Tarrés i de Lobato i la Rapitenca seguia sense renunciar a res. Però ha emergit la figura d'un estel·lar Marcos Guill que, partit rere partit, convenç cada cop més. Al minut 74, visió de joc excel·lent de l'ex de l'Alfaro que habilitava per Jordi Tarrés que, de nou en un mà a mà amb Miki era incapaç de marcar. Afortunadament per l'Hospi, només 4 minuts després (78'), arribava l'opció per respirar una mica més tranquils. De nou Marcos Guill, caigut a la banda esquerra, es desfeia d'un defensa rival i col·locava una centrada mil·limètrica al cap d'Eloi Fontanella que, ara sí, posava l'esfèrica lluny de l'abast de Miki. La celebració, tota una exhibició de ràbia continguda després d'alguns partits sense marcar.

El 0-1, però, ha durat ben poc. Només dos minuts després (80'), Jordi Martínez penjava la pilota, des de la dreta cap al segon pal perquè l'autor del primer gol, Eloi Fontanella, cedís la pilota a Jordi Tarrés que, sol en boca de gol, només ha hagut d'empènyer la pilota per sentenciar un partit que, ara sí, tenia el final (feliç) ben a prop. Bé, la història d'aquest Rapitenca-L'Hospitalet encara amagava una darrera línia: l'expulsió infantil de Raúl Teixidó que deixava la Rapitenca amb nou jugadors per segon partit consecutiu i convidava el públic local a deixar els seus seients.

Tot i la derrota, la Rapitenca ha fet mèrits suficients com per esperançar els seus aficionats a l'hora de confiar en la salvació de l'equip; l'Hospi, però, juga en una lliga diferent. Li costa, en ocasions, obrir la llauna, crear perill, la majoria de partits són d'aquells de mastegar sorra però, fins ara, ha ofert unes prestacions prou bones com per continuar somiant amb l'ascens el mes de Maig. De moment, disfrutarem de les vacances de Nadal amb una situació gairebé immillorable i amb el partit a l'Estadi davant el Castelldefels, el proper 3 de gener com a inauguració d'un 2010 que es preveu il·lusionant.

FITXA TÈCNICA

UE RAPITENCA: Miki, Pere (Manel Subirats, 91'), Ángel Villacampa, Álvaro Valdés, David Galindo, Mario (Manel Sol, 64'), Cristian Bertomeu, Edu Aguilar, Gilabert, Chavero (Raúl Teixidió, 46'), Sergi José

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Iván Hammouch, Barón, Manel, Lucas Viale (Ceballos, 30'), Toni Velamazán, Corominas (Tarrés, 58'), Marcos Guill, Eloi Fontanella, Jordi Martínez, Cristian Alfonso (Lobato, 63')

Gols: 0-1 Eloi Fontanella (78'); 0-2 Tarrés (80')

Àrbitre: César Otal González (Delegació Penedès-Garraf). Targetes grogues als locals Cristian Bertomeu (10'), Ángel Villacampa (29'), Edu Aguilar (33') i als visitants Iván Hammouch (13'), Barón (56'), Toni Velamazán (70'). També a la Rapitenca, Sergi José (13' i 17') i Raúl Teixidó (73' i 89') eren expulsats en veure dues targetes grogues.

Incidències: Partit jugat a l'Estadi de La Devesa de Sant Carles de la Ràpita davant d'uns 500 espectadors. Matí menys fred del que es podia esperar, amb uns 9ºC de temperatura i un temps ben assolellat. Dani Planchería i Cristian Gómez completaven la convocatòria de 16 homes d'un Hospi que no podrà comptar pel proper partit amb Toni Velamazán, que avui ha vist la cinquena targeta groga de la temporada.