13/8/09

Passi agònic | Olot 1-1 CE l'Hospitalet (6-7 als penals)

Salvant un match ball al darrer instant amb un gol de Lobato i rematant la feina guanyant de nou, 4 dies després, a la tanda de penals. D'aquesta manera el CE L'Hospitalet ha assolit l passi a la 5a ronda de la Copa Catalunya on se les haurà amb un equip de la Lliga Adelante com és el Girona FC. Ha hagut de suar i patir de valent l'equip riberenc, que s'ha enfrontat, com ja es preveia, a un bon equip com la UE Olot. Després d'arribar al descans amb el 0-0 inicial, Robert ha avançat els olotins al minut 2 de la represa i no ha estat fins a 10 segons del final del partit que Cristian Lobato, un dels joves del primer equip que més oportunitats està tenint en aquesta pretemporada, ha establert l'empat a u que enviava tots dos equips a la tanda de penals. I és aquí on, pel que sembla, hem aconseguit revertir la sort que darrerament semblava defugir-nos; després d'eliminar el Sant Andreu per penals el passat diumenge, l'Hospi ha tornat a repetir l'èxit i s'ha imposat als olotins per 6-7.
Un cop de sort de L'Hospitalet trenca el somni de l'Olot

Crònica de Joan Guirado, garrotxa.info
El partit corresponent a la quarta fase de la Copa Catalunya ha donat a L'Hospitalet, el passaport per enfrontar-se al Girona als quarts de final. Després d'estar guanyant des del minut dos de la segona part gràcies a un gol de Robert, als darrers deu segons de partit, Lobato ha empatat el matx provocant que, el finalista, s'hagués de decidir a penals. Uns penals que han acabat, amb victòria visitant per set gols a vuit.

Pel que fa la resta del partit, la primera ocasió de gol ha arribat al minut dos, de la mà de Tarrés que ha enviat una pilota per sobre la porteria de l'olotí Reig. Robert no s'ho ha pensat dos cops i ha provat el contraatac, tot i que sense èxit. Quatre minuts més tard, el capità de l'Olot, Abel, ha vist tarja groga en una acció contra Martínez en una zona perillosa davant de l'àrea gran. Des d'aquest punt, Tarrés ha intentat entrar la pilota a porta, tot i que no ha estat possible. La següent acció perillosa ha estat al minut onze, quan Toti ha llançat la pilota amb força des de l'interior de la gran, enviant-la al travesser. Al quinze, el jugador de l'Hospitalet Ivan Hammouch, ha vist una tarja groga. El partit, llavors, ha continuat tranquil fins al minut vint-i-cinc, en que Ceballos ha rebut una tarja groga, la segona pels del Llobregat. Un minut més tard, era l'olotí Juanjo qui rebia aquesta amonestació per una falta al mig del camp. El matx ha continuat tranquil aleshores fins al minut trenta-ú, en que el porter de l'Olot Reig, ha refusat una ocasió clara de Tarrés arran de terra i amb les mans.

Només de començar la segona part, Robert ha aprofitat una ocasió molt bona per posar per davant al marcador al conjunt olotí. Un avantatge que s'ha mantingut fins al minut noranta, quan Lobato ha empatat. Entremig, joc ràpid i amb ganes dels dos equips, i amb una posessió de pilota relativament ajustada. En el capítol de targes, Armengol per l'Olot n'ha vist una al minut cinquanta-set, i Corominas de l'Hospitalet una al cinquanta-nou. La segona meitat de temps també ha servit per fer rotacions a l'onze inicial. Així doncs, Nitus Santos ha canviat Aleix per Reig a la porteria, Cesc per Freixa, Berga per Juanjo, Karam per Alonso i Teixidor per Robert. Per la seva banda, l'Hospitalet ha substituit Lucas per Manu Viale, Ceballos per Cárcel, Jordi Martínez per Cristian Alfonso i Tarrés per Lobato.

El tècnic olotí, Nitus Santos, ha quedat satisfet del joc dels seus jugadors, que han posat tot el seu esforç i ganes durant els noranta minuts. Per contra, l'entrenador de L'Hospitalet Jordi Vinyals -que avui no ocupava la banqueta ja que estava sancionat-, ha considerat que els seus homes han fet una primera part molt fluixa, i deixant escapar diverses opcions. Vinyals també s'ha sorprès de l'entrega dels jugadors olotins i ha recordat que "la sort que ens acompanya aquesta temporada a la tanda de penals" ha fet que "guanyéssim nosaltres, tot i que podria haver passat qualsevol dels dos equips".