Etiquetes

19/8/16

Torna la franja | CD Eldense - CE l'Hospitalet (dissabte, 20:45)

-> L'Hospi enceta la seva setena temporada consecutiva a la categoria de bronze del futbol espanyol amb la visita al CD Eldense.
-> Any -novament- de renovació absoluta en un Hospi que estrena tècnic i objectiu: la permanència, per soferta que hagi de ser.
-> Diego Ciria i Joan Inés, lesionats, són les úniques baixes d'un Hospi que ha viatjat amb 16 futbolistes, amb el darrer fitxatge, Lucas Porcar, inclòs.

CD ELDENSE - CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET
Dissabte, 20 d'agost - 20:45 hores - Nuevo Pepico Amat
Jornada 1 - Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B 2016-2017

Possible onze de l'Eldense: Carlos Molina, Heredia, Chema Antón, Gotor, Alcántara, Theo García Óscar, Cañadas, Juanjo, Armero i Rubén Moreno.

Possible onze de l'Hospi: Víctor, Dani Fernández, Hostench, Juste, Zamora, Javi Selvas, Benji, Higón, Teo Tirado, Rubio i Salinas.

Àrbitre: Rafael Sánchez López (Múrcia).

Torna la franja vermella. La diferent, no la que creua el cor i l'escut del club, no. La que va a contracorrent i vol desafiar la lògica. La que sempre buscar fer del més fàcil, el més complicat. La que ens fa estar pendents una tarda calorosa d'agost d'un partit a l'interior de la província d'Alacant. L'Hospi 2016-2017 serà el cap visible d'un any, més que diferent, complicat. En el capítol esportiu les coses s'han fet mitjanament bé d'acord amb la situació que un seguit de gestors incapaços i indignes d'una entitat que l'any vinent farà 60 anys mereixeria. Com tampoc mereix el silenci còmplice dels qui sabien i saben d'aquesta situació. En paral·lel, tocarà continuar competint -passem a l'apartat esportiu- amb uns recursos mínims, els més escassos del grup quant a pressupost. Per començar, en l'any que la RFEF ha permès ampliar de 16 a 18 les convocatòries dels equips de Segona B, l'Hospi viatjarà a Elda amb setze futbolistes. Com l'any passat i com fa 34, quan va debutar a la tercera categoria del futbol espanyol. Un exemple ben simple de la precarietat d'un equip que haurà d'anteposar l'orgull, el treball i la humilitat -aquest any sí, sincera- per plantar batalla a rivals aparentment molt més preparats. Com bé va dir Ismael García el dia de la seva presentació, es tracta que als rivals no els vingui de gust jugar contra l'Hospi. Ser torracollons. Que això, al futbol, molesta més del que sembla.

Total, que després d'una pretemporada de bojos, amb 9 partits, 630 minuts de joc, algunes sessions d'entrenament més, partides de bitlles i 40 jugadors a prova. Arriba la primera hora i mitja de la veritat. I ho fem amb el segon desplaçament més llarg de l'any, els 495 quilòmetres que separen l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet del Nuevo Pepico Amat d'Elda. Allà, a la capital del Baix Vinalopó, l'Hospi buscarà trencar amb la negra tradició que l'ha acompanyat aquest mil·leni quant a les estrenes a la Lliga. Amb l'excepció del 2-3 al Sagnier l'any 2008, a Tercera l'Hospi no guanya el seu primer partit de Lliga del curs des de l'any 2001, quan els riberencs, amb Escribano com a tècnic, van derrotar el filial del Zaragoza B per la mínima (0-1). Més enllà del mal estruc dels debuts, el cert és que el partit de demà marcarà les properes setmanes a Can Hospi, especialment pel que fa a l'efecte emocional d'un equip que per diverses circumstàncies parteix com a clar candidat a patir per salvar la categoria i al qual cada punt li ha de servir per créixer i per creure.

És l'objectiu primer i, a hores d'ara, gairebé únic, d'un Ismael García que fa setmanes que insisteix a parlar d'orgull i de competir. Primera passa per fer caminar un projecte modest, certament amb jugadors de recorregut a la categoria, però amb un número d'efectius encara curt. Tot i les mancances, l'equip ha tingut moment per l'esperança al llarg d'aquesta pretemporada, moments als quals caldrà donar continuïtat demà, quan la cosa ja anirà de debò. Per a tal efecte, el tècnic gallec ha anat orientant l'equip a un onze tipus que demà, no diferirà massa (o gens) del que va sortir d'inici davant el Granollers, el Terrassa i el Peralada. Més enllà del dibuix i les possibles variacions, les absències de Ciria i Joan Inés, lesionats, i l'entrada a la llista de Lucas Porcar, darrer fitxatge, són les notes destacades del primer viatge d'un Hospi que avui farà nit a Elda. 

Al davant hi haurà un Eldense que, tampoc sorprèn, també s'ha renovat a fons. Torna a la banqueta Fran Yeste, ara ja oficialment, amb carnet d'entrenador. Només continuen cinc jugadors de l'any passat: a banda dels joves germans Iván i Oscar Torregrosa, es mantenen els defenses Jorge Gotor i Urzáiz i el capità, sempre perillós a pilota aturada, Antonio "Harry Potter" Cañadas. Pel que fa a les incorporacions, només dues, el defensa xinès Zhou i el davanter Rubén Moreno no saben què és jugar a Segona Divisió B. Torna José Sánchez, que viurà la seva segona etapa blaugrana (l'any passat va actuar al Talavera) i arriben futbolistes de pes com han de ser el lateral Carlos Alcántara, el central Chema Antón, l'extrem Víctor Armero o el davanter Manu Gavilán, potser el nom més il·lusionant (a l'espera de més novetats) d'entre tots els futbolistes que han signat els alacantins aquest estiu. Un Eldense que aquesta pretemporada ha jugat set partits, dels quals ha guanyat els últims tres -el darrer, diumenge a casa contra el Mestalla-. Per demà, Fran Yeste tindrà les baixes de José Sánchez i d'Urzáiz, lesionats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada