Etiquetes

9/8/16

#2BG3 | Un retorn amb novells

Imatge: Roger Benet / CE Sabadell
-> L'Associació Esportiva Prat retornarà a Segona B el proper dissabte 20 d'agost (19:00 hores) al camp del Valencia Mestalla amb una plantilla farcida de futbolistes sense experiència a la categoria.
-> 9 dels 21 integrants actuals de l'equip de Pedro Dólera no han jugat mai a la categoria de bronze i tan sols 2 dels 21 acumulen més de 100 partits al tercer nivell del futbol espanyol.
-> Per primer cop en molts anys, tres equips filials acumulen més experiència a Segona B en les seves plantilles que un equip no filial com és el Prat.

El proper dissabte 20 d'agost, a partir de les 7 de la tarda, la pilota començarà a rodar la gespa natural de l'estadi Antonio Puchades, que acollirà el duel entre el Valencia Mestalla i el Prat. Probablement, Paterna sigui un escenari ideal per al retorn dels potablava a Segona B, una categoria que fa tres temporades van perdre, pràcticament, a tres jornades del final després d'un desgraciat partit al camp del filial valencianista. D'aquella amarga matinal de futbol només queden tres supervivents al Sagnier: el capità Toni Texeira, el defensa Oriol Ricarte i l'extrem Ignacio Rosillo, tres dels futbolistes que han de guiar els de Pedro Dólera cap a la permanència en l'any del seu retorn a la categoria de bronze. Amb tot, no serà una tasca gens fàcil amb una plantilla amb un perfil marcat d'homes de confiança pel tècnic potablava, però que alhora no acumula massa experiència en una categoria exigent com és la Segona B.

Amb només 866 partits, l'Associació Esportiva Prat és, a hores d'ara, el quart equip del grup 3 amb la plantilla menys experta a Segona B de les vint que competiran enguany. Altres anys fèiem aquesta distinció tot separant els equips filials dels que no ho eren però aquest curs, potser per primer cop a la història, fins i tot tres equips filials com són el Villarreal B, el Barcelona B i el Valencia Mestalla disposen d'un planter amb futbolistes que han trepitjat més Segona Divisió B que no pas els jugadors de l'AE Prat. Aquesta, de fet, és una tendència a l'alça en els darrers anys, que mereixerà una anàlisi més profunda un cop arrenqui la Lliga: les distàncies entre els equips filials i els que no ho són han desaparegut pràcticament, ja que la inclusió cada cop més habitual de futbolistes majors de 23 anys als segons equips ha acabat per difuminar una separació que fins fa pocs anys era tan evident com comprensible.



Així les coses, només l'Atlético Levante, el Mallorca B i l'Espanyol B, que amb 469 partits és, de llarg, l'equip amb jugadors menys experts a la categoria, són els únics conjunts que superen el Prat en aquest capítol. Qüestió de prioritats, una de les explicacions d'aquesta situació és l'aposta que ha fet Pedro Dólera per jugadors de la seva confiança, alguns dels quals ja havien estat sota les seves ordres a l'Europa -o fins i tot al Marianao Poblet-, per sobre del fet que ja haguessin jugat a Segona B. Aquest estiu, l'AE Prat ha tancat fins a 12 incorporacions, set de les quals mai no han jugat a la tercera categoria del futbol espanyol. És el cas del porter Sergio Fernández, el defensa Alfonso Hens, el migcampista Xavi Pluvins i el davanter Martí Just, a banda dels casos d'Oriol Dot, Alberto Padilla i Álex Poves, que com comentàvem anteriorment ja havien estat futbolistes de Pedro Dólera a l'Europa (i al Marianao, en el cas del migcampista). Els altres cinc fitxatges, Montoro, Prior, Forgas, Óscar Muñoz i Fran Piera sí que saben què és jugar a Segona B, si bé només l'últim compta amb més d'un centenar de partits a la categoria.

De fet, Fran Piera és, amb 168 partits a Segona B, el segon futbolista de la plantilla amb més experiència, només superat per Nacho del Moral (173). Piera i del Moral són els únics futbolistes que han disputat més de cent partits a #2BG3; la resta, per sota o sense haver-se estrenat. Dels renovats, només Javi Lara i Putxi no saben què és jugar a la categoria de bronze, mentre que Aitor Lario només va disputar un partit amb la Grama la temporada 2010-2011 quan encara jugava amb el filial colomenc. Seran, doncs, nou els futbolistes de la plantilla actual de l'Associació Esportiva Prat que debutaran a la categoria quan Dólera ho cregui convenient, una xifra que iguala els nou futbolistes debutants que també presentava l'any passat el Llosetense de Nico López; els del Raiguer, però, acumulaven gairebé 300 partits d'experiència a la categoria que no pas un Prat que a partir del proper 20 d'agost voldrà demostrar que el fet de ser novençà no és impediment per fer les coses bé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada