Etiquetes

19/5/16

La ruta de la plata

Imatge: CF Reus Deportiu
-> Sis exjugadors del Centre d'Esports l'Hospitalet inicien la fase d'ascens a la Lliga Adelante amb els seus equips actuals.
-> Dos d'ells, Ismael Moyano i David Haro, podrien tenir una oportunitat doble amb el Reus Deportiu, que s'enfrontarà al Racing (diumenge, 17:00 hores) al partit d'anada de l'eliminatòria de campions.
-> A més, el davanter canari José Antonio Collado (Cacereño) jugarà l'eliminatòria per la permanència davant del Linares Deportivo.

Per segon any consecutiu, l'Hospi veu com la temporada s'acaba a mitjans del mes de maig. No és que sigui habitual veure'l disputar fases d'ascens a la Lliga Adelante, però és temptador acostumar-se a les coses bones. Aquest any, després de salvar-nos en l'últim sospir, haurem de veure les 'promocions' des de la distància emocional que provoca que l'Hospi ja estigui de vacances. En canvi, fins a sis futbolistes amb passat riberenc arrencaran aquest cap de setmana un viatge que els pot conduir, en dues setmanes en el millor dels casos, o en mes i mig en el menys bo, cap a la Lliga Adelante. David Haro, Ismael Moyano, Javi Barranco, José Rodríguez, Albert Vivancos i Julio Rico viuran amb els seus equips, aquest cap de setmana, el primer partit a la caça d'una plaça al futbol professional de cara a la propera temporada. A tots ells, com no pot ser de cap altra manera, els desitgem tota la sort del món.

Imatge: CF Reus Deportiu
Dos d'ells, David Haro i Ismael Moyano, gaudiran d'una oportunitat immillorable amb el Reus Deportiu. Els de Natxo González van guanyar el títol de Lliga diumenge passat a Cornellà, quan semblava que era el Villarreal B qui ho tenia tot de cara. Aquesta primera posició els otorga un privilegi doble, ja que en cas de caure eliminats en l'eliminatòria de campions contra el Racing, els del Baix Camp tindrien una doble oportunitat. Això ho sap perfectament el central roig-i-negre Moyano, que ja va passar per aquesta situació l'any 2010 amb el Sant Andreu i, tres anys més tard, amb l'Hospi. De fet, aquesta serà la vuitena fase d'ascens que disputi el defensa vallesà, després de les que ha jugat amb la Grama, el Sant Andreu i l'Hospi; serà, també, el quart playoff consecutiu que jugui, sense que de moment la sort l'hagi afavorit. L'any passat, va ser el Racing Ferrol qui va eliminar els reusencs a la primera eliminatòria. Diumenge a Santander  (17:00, El Sardinero), Moyano estarà acompanyat per David Haro, un altre exHospi que ja sap què és jugar la fase d'ascens a la Lliga Adelante. Va fer-ho fa dos cursos amb l'Hospi, quan el Leganés va barrar el pas als de Kiko Ramírez. Tots dos buscaran un resultat per mirar d'aplanar el camí de l'ascens, que es resoldrà el proper diumenge 29 de maig (18:00 hores) a Reus.

Imatge: CD Toledo
Més llarg serà el camí per la resta. Desgraciadament, un d'ells, Julio Rico, s'ho haurà de mirar des de la distància. Una lesió al quàdriceps de la seva cama dreta va obligar el lateral sevillà a passar pel quiròfan el passat mes de febrer, de manera que no podrà ajudar els seus companys de la UD Logroñés al terreny de joc. Diumenge (18:30 hores), els riojans rebran al Nuevo Las Gaunas el Villarreal B amb l'ànim d'oblidar el mal regust que va deixar la polèmica eliminatòria davant l'Huracán la temporada passada. Recordem que Julio Rico va militar a l'Hospi la temporada 2012-2013, quan es va proclamar campió i va disputar dues eliminatòries directes per ascendir davant el Tenerife i l'Eibar. En aquell equip també hi havia un migcampista, també sevillà, que s'està convertint en un especialista en això de jugar playoffs: Javi Barranco. El d'Utrera, actualment al Toledo, disputarà el seu tercer playoff d'ascens en quatre anys. Barranco, que ha jugat 35 partits amb els toledans aquest curs, s'enfrontarà diumenge al Murcia, segon classificat del grup 4; serà, com dèiem, la tercera fase d'ascens del sevillà, després de la que va jugar fa dos anys amb el Toledo (el Lleida Esportiu els va eliminar) i de la primera, el curs 12-13, amb l'Hospi.

Imatge: Socuéllamos Digital
Hi ha dos futbolistes més que, a diferència de Moyano, Haro, Rico i Barranco, no han jugat cap playoff d'ascens amb el Centre d'Esports l'Hospitalet. De fet, tots dos van formar part de la plantilla riberenca 2014-2015, que va acabar en 9a posició amb 54 punts (que comparat amb la prestació d'enguany, té gust a glòria). Parlem de José Rodríguez i d'Albert Vivancos "Vivi", als quals el destí no ha volgut creuar tot i haver acabat en tercer lloc amb els seus equips, el Socuéllamos i l'Hércules, respectivament. Després de tenir poca presència a l'Hospi, el defensa José Rodríguez ha recuperat sensacions enguany amb l'equip manxec, on ha jugat 27 partits. El Socuéllamos, que s'ha convertit en l'equip revelació (és tot just el segon any consecutiu a Segona B), se les haurà amb el Sevilla Atlético, al qual visitarà aquest dissabte (19:00 hores, Ciudad Deportiva). L'endemà, serà el torn d'un Albert Vivancos que arriba en forma a aquest tram final de Lliga per buscar l'ascens amb un Hércules llançat. El de Bescanó, cedit l'any passat a l'Hospi pel Girona, va ser titular indiscutible per a Kiko Ramírez; enguany, Vivi no gaudia de minuts al Girona, un fet que va motivar que al mercat d'hivern marxés cedit a Alacant. La sort, però, no va acompanyar el migcampista gironí, baixa durant gairebé tres mesos per problemes físics; va retornar als terrenys de joc al camp de la Pobla de Mafumet i Vivancos s'ha guanyat la confiança de Vicente Mir, tècnic que ha contribuït al creixement d'un Hércules que diumenge (18:00 hores) visitarà el Tudelano.

Finalment, mentre sis exriberencs miren cap a les estrelles, un setè buscarà que el seu Cacereño no caigui al pou de la Tercera Divisió. Parlem de José Antonio Collado, que va arribar a l'Hospi aquest mateix curs, el mes de setembre, i que va abandonar l'entitat riberenca tres mesos i mig després amb només un gol de bagatge. El canari es va incorporar al Cacereño el passat mes de gener; amb els extremenys, les lesions han tornat a passar factura al davanter, que fa dos mesos que no juga i que encara no s'ha estrenat amb els del Príncipe Felipe, que diumenge (12:00 hores) rebran el Linares Deportivo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada