24/5/16

FUTBOL BASE | Resum del cap de setmana (21-22 de maig)

Cap de setmana inoblidable al Futbol Base del Centre d'Esports l'Hospitalet, ja que dos equips, el CADET A i el BENJAMÍ D van aconseguir l'ascens a una jornada del final. A més, el BENJAMÍ D també va proclamar-se campió de Lliga, tal com un dia després va fer un INFANTIL B que setmanes abans ja s'havia assegurat l'ascens a Divisió d'Honor. Per acabar-ho d'adobar, el CADET B també va assolir la permanència matemàtica diumenge passat amb un triomf a Granollers. Tots aquests èxits deixen gairebé en homenatge l'últim cap de setmana de competició del curs, que se celebrarà entre dissabte 28 i diumenge 29 de maig.

Dissabte al matí, com dèiem, el futbol formatiu de l'Hospi va viure dues alegries importants. La més notòria, pel que significa de cara al futur, l'ascens del CADET A a Divisió d'Honor, vuit temporades després, S'havia complicat la cosa a mitjans de la segona volta, amb un Sant Andreu que va agafar avantatge i tenia un partit pendent, però el bon rush final dels de Xavi Jové, combinat amb les derrotes dels quadribarrats davant el Cornellà C o el Sarrià, van permetre que dissabte l'Hospi tingués -i no desaprofités- la primera oportunitat per lligar l'ascens. Va ser en un partit complicat davant d'un bon Cornellà C; els riberencs van avançar-se al minut 18 per mitjà de Guillem, que va aprofitar una mala sortida del porter visitant per picar la pilota per sobre seu i anotar l'1-0. A la represa, l'Hospi va perdonar i els verds van acabar empatant per mitjà de Juan Julián (56'), però quan el partit semblava més trencat, els riberencs van tornar-se a avançar amb una altra diana de Guillem. D'aquí al final, penes i patiments per acabar celebrant, cinc minuts d'afegit després, un retorn històric a la màxima categoria. A més, el CADET B va assegurar-se l'endemà la permanència, ja que va golejar a domicili el Granollers (1-4) i va fer bona la victòria intersetmanal davant el Manresa. D'aquesta manera, els riberencs tindran l'any que ve dos equips en les dues categories més altes.

Una estoneta abans, un dels equips més joves del club, el BENJAMÍ D, també s'havia doctorat amb el títol de Lliga, treballadíssim, gràcies a l'empat al camp de l'Stoitchkov Barcelona. El rival, segon classificat, havia de guanyar per superar un Hospi que va acabar demanant l'hora en un partit ple d'alternatives i que no va començar massa bé, amb l'Stoitchkov situant-se 2-0 per davant; tres gols d'Omar, el darrer al tercer quart, van capgirar el partit i el 2-4 de Pau semblava sentenciar el partit. Però al darrer quart els locals van reaccionar i van aconseguir empatar el partit a quatre. Afortunadament, no van poder completar el sorpasso i l'Hospi va poder celebrar sobre la gespa i als vestidors la consecució del títol de Lliga i el corresponent ascens a Segona Divisió.

La cirereta del cap de setmana la va posar l'INFANTIL B, que setmanes abans havia assegurat el retorn, vuit anys després, a Divisió d'Honor amb la victòria al camp del Santboià. Diumenge a la tarda, els de Sergi Runge, Àlex Font i Joan Camí van proclamar-se campions del grup 4 de Preferent Infantil després d'empatar (1-1) al camp del Vila Olímpica. Sergi Marzo va avançar els riberencs al quart d'hora de partit, i tot i que els locals van empatar, de penal, ja ben entrat el segon temps, l'Hospi va poder mantenir un empat que certificava de forma matemàtica la primera posició tot i tenir un oponent dur com és l'Espanyol B. Amb 76 punts de 87 possibles i 97 gols a favor, els riberencs posaran punt i final a aquesta temporada dissabte a l'Estadi davant el Sant Ildefons.