Etiquetes

23/5/16

#FutboLH | Resum del cap de setmana (21-22 de maig)

Imatge: Can Pi
Ja són equip de Segona Catalana. L'Esportiu Joventut Can Pi va fer realitat ahir a la tarda el somni pel qual havia lluitat durant un any històric: l'ascens. Ha estat una temporada complicada però, alhora, il·lusionant. Amb pocs recursos econòmics, amb canvis a la plantilla, baixes a mig curs o dificultats per fer front a les necessitats bàsiques d'un equip de Tercera Catalana, als hospitalencs encara els ha sobrat una jornada per celebrar una fita que molt poca gent hagués imaginat quan no fa massa mesos, l'equip perdia per 5-0 al camp del Sants B o quan, justament 17 partits abans, el filial santsenc derrotava els riberencs per 1 a 5 al Gornal. Trajectòria meteòrica d'un Can Pi que ahir va resoldre l'ascens favorablement amb una nova golejada, 6 a 2, davant de l'APA Poble Sec, rival directe durant bona part de l'any. L'empat de la Catalana (4-4) hores abans permetia que els de Javi Colinas asseguressin el campionat amb una victòria, i el cert és que no els va tremolar el pols. Va obrir la llauna Peque (6') amb el primer dels dos gols que va fer; 9 gols en els 11 partits que ha jugat d'ençà que es va incorporar han convertit Alberto Rubio en un dels protagonistes del tram final de Lliga. Just abans del descans, Chema situava el 2-0 provisional, però no definitiu, ja que a la represa el nou 'Sec' retallaria distàncies (49'). Va ser només un petit ensurt ja que primer Peque (57') i més tard Borja Arribas (70') van situar un 4-1 que enllestia la feina just quan una forta tempesta d'aigua va descarregar sobre el Gornal. Ambient èpic per un tram final de partit amb tres gols més: Víctor va fer el segon de l'APA (73'), Tobal va marcar el cinquè del Can Pi (76') i Héctor va tancar el set, el partit i l'històric ascens just abans del xiulet final amb el 6-2 definitiu. Segon ascens consecutiu dels hospitalencs, que la temporada vinent podran presumir de compartir el títol de segon millor equip de la ciutat per darrere de l'Hospi i empatat amb dos històrics com la Unificación Bellvitge i el Gornal. Això, tot i que per alguns tingui més importància la Copa del Rei del Barcelona que no pas l'ascens d'una entitat modesta de la nostra ciutat.

L'alegria del cap de setmana no va ser completa, ja que l'Hospitalense ha caigut a zona de descens després de perdre per la mínima al camp de l'Atlètic Prat, ja campió de Lliga. Dues victòries en sis mesos han fet trontollar el futur esportiu dels del Centre, que han viscut un cap de setmana per oblidar ja que la derrota al Julio Méndez va anar acompanyada de les victòries del Ciutat Meridiana i el Vinyets B, rivals directes per eludir la 16a posició i que passen a dependre dels seus marcadors per salvar la categoria. Dissabte al Prat, el marcadors no es va moure fins el minut 50, quan el local Ávila va avançar els pratencs. Sergi Murillo va empatar el partit des del punt de penal al minut 69, però l'empat li va durar només dos minuts, als hospitalencs, ja que Óscar va tornar a avançar els potablava (71'). Conscients del perillós de la derrota, els de Murillo van arriscar i van trobar-se amb un tercer gol en contra que sentenciava el partit, tot i que el capità David Méndez va retallar distàncies en els últims instants de partit (90'). Amb aquesta derrota per 3-2, l'Hospitalense cau a la setzena posició amb 28 punts i haurà de guanyar l'Almeda dissabte vinent (18:00 hores) per aspirar a salvar la categoria. Ho haurà de combinar amb una ensopegada del Ciutat Meridiana (juguen a Pubilla Casas) o del Vinyets B, que rep l'Ibèria a la Parellada.

SEGONA CATALANA - GRUP 3
Sant Cugat Esport 1-4 GORNAL
Álex Pérez, Víctor (pp), Felip Sáez, Chiqui | El Gornal va aprofitar la ressaca del campió i va golejar-lo per 1-4 tot i que els vallesans s'havien avançat. Els de Santisteban són setens amb 47 punts i asseguraran la posició si puntuen en el darrer partit o si, perdent, el Marianao no guanya davant la Uni.

UNIFICACIÓN BELLVITGE 1-2 Can Vidalet
Gol de Sergio Gómez | Derrota intranscendent de la Unificación Bellvitge, onzena amb 42 punts.

TERCERA CATALANA - GRUP 4
Alella 2-0 LA FLORIDA
La Florida va perdre el seu últim desplaçament del curs però es manté tretzè amb 37 punts a manca d'un partit per cloure la Lliga.

TERCERA CATALANA - GRUP 10
Almeda 4-4 PUBILLA CASAS
Gols d'Arnau, Joan Ureña (2) i Javi Reyes | El Pubilla Casas va deixar-se empatar un 0-3 favorable aconseguit en 19 minuts i es manté cinquè a la classificació amb 55 punts.

MBD Lions 3-4 SANTA EULÀLIA
Gols d'Ilyass, Ibarra, Lluís i Riki | El Santa va avançar-se 0-4 a l'Àliga i va lligar la quarta victòria consecutiva tot i els tres gols del Lions al segon temps. Setens amb 54 punts, els de Miki Rodríguez podrien arrabassar al Pubilla la condició de millor hospitalenc de #3cat10 si derroten l'Inter Pomar i el Pubilla no venç el Ciutat Meridiana.

Ibèria 3-1 CAN BUXERES
Gol d'Aitor Gallego | Derrota intranscendent del Canbu al camp d'un Ibèria en ratxa. Els de Julián García són onzens amb 46 punts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada