Etiquetes

26/3/16

Què tocarà? | CE l'Hospitalet - UE Cornellà (diumenge, 17:00)

-> Nova final per l'Hospi més irregular de les últimes temporades. Els riberencs tornen a l'escenari de fa dues setmanes obligats a guanyar per no complicar-se (més) l'existència.
-> Els riberencs s'enfronten a un Cornellà en estat de gràcia, tercer classificat i que, a diferència de l'Hospi, sí té les coses clares. El playoff d'ascens, únic objectiu dels de Jordi Roger
-> Cifuentes recupera Savall i Juanjo Prior, però perd sis futbolistes pel partit de demà a la tarda (17:00 hores, Estadi, Esport3).
-> PRÈVIA de l'Hospi-Cornellà amb Martí Cifuentes

CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET - UE CORNELLÀ
Diumenge, 27 de març - 17:00 hores - Estadi de Futbol de l'Hospitalet
Jornada 31 - Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B

Possible onze de l'Hospi: Andrés, Dani Fernández, David López, Sierra, Savall, Prior, Miki Muñoz, Guzmán, Corominas, Puerto i Christian Alfonso.

Possible onze del Cornellà: Marcos, Pere, Ñoño, Borja, Uche, David, Marc Caballé, Lucas, Pep Caballé, Abraham i Enric.

Àrbitre: Eduardo García Ballesteros (la Rioja).


No és ni l'Hospi de les dues cares, perquè una, la menys agraciada, ha aparegut més que l'altra. D'ença que va disputar els primers dos compromisos de pretemporada el passat mes de juliol, amb una bona imatge contra el Llagostera i un partit, diguem-ne, dubtós a Castellar del Vallès, els riberencs han arrossegat una irregularitat que ha acabat resultant alarmant, fins al punt de conduir l'equip de la franja vermella cap a un final de Lliga amb més neguit de l'esperat i, segurament, del normal. Del normal si les coses s'haguessin fet bé, però conseqüent amb la gestió de diversos aspectes al llarg del curs. 30 jornades després l'equip, sí, depèn d'ell mateix per aconseguir la salvació i de fet, encara té opcions matemàtiques de disputar la fase d'ascens a la Lliga Adelante (això li agradaria al president de l'entitat, Antonio Castellano). Sigui com sigui, amb 34 unitats i amb una mica de coneixement, es tracta de lligar la permanència al més aviat possible. Desgraciadament, el Cornellà no és l'Eldense i per poc que els verds siguin ells mateixos sumar els tres punts demà serà una tasca complicada, especialment si la versió de l'Hospi és la de diumenge a Xàtiva i no la que ha ofert en massa pocs partits aquest curs. Almenys, caldrà competir i minimitzar errors. És el mínim que podem exigir.

I és que diumenge passat al camp de l'Olímpic l'Hospi va deixar escapar una oportunitat increïble, ves a saber si única. De fet, potser encara no s'ha calibrat prou l'abast de la cagada, parlant clar, que va suposar deixar escapar viu l'Olímpic en una situació, classificatòria però també quant al partit, absolutament favorable. Que l'equip només hagi aconseguit guanyar un partit contra els equips de la zona baixa (0-1 a Lloseta) potser no és casualitat, més enllà del llistat d'excuses al gust del consumidor per (mirar de) justificar una temporada que més valdria (no) oblidar quan acabi el 15 del maig. O el 31. Suposem que serà bona senyal fer-ho el 15, amb l'equip salvat i planificant (?) la propera temporada. Abans, caldrà fer els deures i sumar 10 o 11 punts que puguin garantir la permanència. Demà primera oportunitat contra un Cornellà al qual l'Hospi ja va derrotar a la primera volta; Cifuentes té dues bones notícies, ja que recupera els sancionats Juanjo Prior i Guillem Savall, però en té sis de dolentes en forma de baixes, més o menys notòries: Aleix i Cristian Gómez estan sancionats, Ton Alcover, lesionat de llarga durada, Marc Vales concentrat amb la selecció d'Andorra pel partit de dilluns contra Moldàvia a Paola (Malta) i, per acabar-ho d'adobar, ni Aulestia ni Raúl Torres, ambdós amb problemes físics, cauen d'una prellista amb 17 futbolistes. Per no ser-hi, no hi serà ni Martí Cifuentes, que complirà el seu segon i últim partit de sanció per l'expulsió 

Curiosament, la Setmana Santa ens deixa, per segon any consecutiu, un partit entre l'Hospi i el Cornellà. Fa un any la situació era pràcticament inversa: partit a Cornellà amb un Hospi que arribava a la cita a tres punts del playoff d'ascens (i alguns encara van qualificar la temporada d'irregular -com li diran, a l'actual?-) mentre que els verds necessitaven guanyar per fugir de la zona de descens. Van fer-ho els de Jordi Roger, que demà buscarà repetir èxit amb una recepta semblant però amb un objectiu molt diferent al de fa un curs: el playoff d'ascens a la Lliga Adelante. El Cornellà, que encarà s'ha d'enfrontar als sis primers classificats (a excepció del Cornellà mateix, evidentment), s'ha guanyat per mèrits propis ser tercer a vuit jornades de cloure la Lliga regular. Els del Baix Llobregat arriben al partit de demà en un bon moment de forma: cinc partits sense perdre (11 punts de 15 possibles) i quatre partits (més de 400 minuts, de fet) sense rebre cap gol. El tècnic verd ha preconvocat 19 futbolistes per la cita contra l'Hospi, amb Aitor Ruano i Lulu, lesionats, com a absències importants. D'altra banda, Abraham ha entrat a la prellista tot i arrossegar molèsties físiques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada