Etiquetes

7/3/16

#FutboLH | Resum del cap de setmana (5-6 de març)

La Fundació va vèncer l'Òdena a domicili. Imatge: Fidel Buceta
Hi ha dies que és millor no llevar-se i alguns caps de setmana que no passaran a la història, almenys per haver conformat una jornada positiva per als interessos dels equips hospitalencs. Entre dissabte i diumenge només sis equips de la ciutat van guanyar els seus partits i dos d'aquests, Pubilla Casas i l'Hospitalet B, van fer-ho davant de rivals hospitalencs en els dos derbis que van disputar-se dissabte passat. Més enllà de la xifra, el resultat d'aquest primer cap de setmana de març ens deixa una derrota preocupant de la Uni contra un rival directe per eludir el descens, el sorprenent empat de l'Hospitalense al camp del Don Bosco o la contundent derrota del Can Pi al camp del Trinidad que fa caure els riberencs a la tercera posició després de mesos ocupant la zona noble de la Lliga. Les victòries d'Athletic Barcelona i l'Hospitalet B, les notes positives de la jornada a Quarta Catalana; tots dos mantenen intactes les seves opcions de lluitar per l'ascens, ja sigui via eliminatòria d'ascens o bé com a millor segon. Tot seguit esgranem el cap de setmana amb marcadors, dades i golejadors.

SEGONA DIVISIÓ B - GRUP 3
(descans) CE L'HOSPITALET

SEGONA CATALANA - GRUP 3
GORNAL 1-3 Vallirana
Derrota sorprenent del Gornal davant d'un rival en descens. Va ser una ensopegada inesperada per molts motius: els riberencs feia tres partits que guanyaven, els del Baix Llobregat encara no havien sumat cap triomf a domicili i, sobretot, que Maverick va ser el primer a copejar amb una diana que avançava el Gornal al marcador (42'). La reacció del Vallirana, però, no es va fer esperar i abans del descans ja van igualar per mitjà de Cristian (44'). Al segon temps les coses es van acabar de tòrcer amb l'expulsió d'Antonio Javier Ruiz (66'), la primera de les tres expulsions que es van produir. Als 75' les forces es van igualar, però el Vallirana va capgirar el marcador al minut 80. Als 82', Juan Alarcón veia la vermella directa i deixava el Gornal amb 9 homes just després que Iván hagués sentenciat el partit amb l'1-3 instants abans. Els de Javier Santisteban desaprofitaven una ocasió d'or per allunyar-se del perill i ara són onzens amb 32 punts.

UNIFICACIÓN BELLVITGE 1-2 Fundació Atlètic Vilafranca
Dura, també, va ser la derrota d'una Uni que no aixeca el cap a casa. A la Feixa Llarga, els penedesencs van posar el partit coll amunt ben d'hora amb un gol de Robert, defensa de la Uni, en pròpia porta (6'). Héctor Montiel va igualar el partit cinc minuts després però els de José Moreno van marxar al descans un altre cop per darrere al marcador per culpa del segon gol vilafranquí, obra d'Oriol Gallego. A la represa, tot i buscar-lo, els de Bellvitge no van trobar el gol d'un empat que hauria estat un petit consol; els de dalt s'escapen poc a poc i la Uni és cinquena per la cua, plaça de gran perill, amb 27 punts.

TERCERA CATALANA - GRUP 4
Cabrera 2-1 LA FLORIDA
Era una empresa complicada però el cert és que després de set partits sense guanyar (un punt de 21 possibles), la Flori s'ha complicat el seu futur i cau a la quinzena posició amb 24 punts, encara amb sis de marge sobre el Canyelles B. Els de Porras visitaven un Cabrera de dolç, que lluita per l'ascens a Segona Catalana. Tot i això, els hospitalencs van sorprendre els de Moisés Hurtado i van avançar-se amb un gol de Messaoudi (29') que els maresmencs van igualar a cinc del descans per mitjà de Josep Maria Ferrer (40'). La segona part tampoc no va estar exempta de polèmica: el Cabrera va fer el 2-1 definitiu des del punt de penal a deu minuts d'acabar i la Florida va acabar el partit amb 10 homes per l'expulsió, per doble groga, de Joel Jiménez.
  TERCERA CATALANA - GRUP 10
CAN BUXERES 1-2 PUBILLA CASAS
Prometia, el derbi hospitalencs de la jornada i el partit va tenir emoció. La que va posar el Can Buxeres amb l'1-0 provisional que Aleix Barnada anotava quan encara corria el minut 18 de partit. Els de Julián García, que després del partit mostraria la seva satisfacció pel partit del seu equip tot i la derrota final, acabarien cedint al tram final davant la necessitat d'un Pubilla que ha tornat a recuperar la il·lusió per disputar la promoció d'ascens a Segona Catalana. Saúl Almodóvar empatava el partit al minut 80 i ja a les acaballes, Adil girava la truita amb un 1-2 que donava tres punts d'or als de Manuel Díaz. El Pubilla Casas és ara cinquè amb 44 punts, a quatre de Dinàmic i Catalònia, segon i tercer, respectivament; el Can Buxeres cau a la desena posició amb 32 punts i acumula quatre jornades sense guanyar (tres empats i una derrota).

SANTA EULÀLIA 1-1 Dinàmic Batlló
També va fer un bon partit el Santa de Miki Rodríguez, que feia front a un dels favorits a ser a dalt com és el Dinàmic Batlló. El tècnic dels hospitalencs lamentava que el seu equip, immers en un bona moment de forma, no aconseguís sentenciar el partit després de ser capaç d'avançar-se al minut 66 gràcies a un gol d'Ibarra; el Santa Eulàlia va tenir opcions de matar el Dinàmic, però els barcelonins van acabar salvant els mobles amb un gol de Xavi Castell (83') que els permet, almenys, mantenir la segona posició. El Santa Eulàlia és novè amb 33 punts i ha sumat set dels últims nou punts en joc.

Don Bosco 3-3 HOSPITALENSE
Sorpenent. Molt sorprenent l'empat de l'Hospitalense a l'Escola Industrial. Els de Murillo visitaven un Don Bosco que no havia estat capaç de sumar cap punt en 22 jornades. A més, el punt que van aconseguir els barcelonins té un mèrit afegit si tenim en compte que van jugar amb 10 homes durant una hora. Sorprenent, també, perquè a més l'Hospitalense va marxar al descans amb una victòria mínima per un 1 gol a 2 gràcies als gols d'Alcántara i de Carlos Lorenzo. Ni així; amb 10, el Don Bosco va capgirar el partit en qüestió de 20 minuts: Joel (52') i Jan (65') van apropar els barcelonins a un triomf que se'ls va escapar per culpa del gol de l'empat de l'Hospitalense, marcat per Édgar Rodríguez (78'). Els del Centre fa cinc partits que no guanyen i són catorzens amb 24 punts, vuit per sobre de la teòrica plaça de descens.

TERCERA CATALANA - GRUP 11
Trinidad 3-0 CAN PI
Partit per oblidar d'un Can Pi que cau a la tercera posició. Avisàvem a la prèvia que a casa, el Trinidad ja havia fet trontollar els grans de la Lliga i els quadribarrats no van ser excepció. És cert que els de Sánchez Presa van acabar amb 9 homes, però igual de cert és que la primera expulsió, d'Héctor Bustamante (62'), va arribar quan el Can Pi ja anava dos gols per sota al marcador per culpa de les dianes dels locals Sergio Castro i Albert Pasquina. Eugeni Llagostera va fer el tercer gol de la 'Trini' i per acabar-ho d'adobar Moha va veure dues grogues en dos minuts, amb el peix venut, que li faran perdre's el partit de diumenge al camp del Veterans.