Etiquetes

12/7/15

L'Hospi de Cifuentes comença a rodar

Tal com faran molts altres equips del grup 3 de Segona Divisió, demà dilluns (20:00 hores, Estadi) el Centre d'Esports l'Hospitalet deixarà enrere les vacances i començarà preparar una temporada, la 2015-2016, que arribada marcada pels nombrosos canvis que ha patit, un any més, la plantilla riberenca. A diferència d'altres anys, els pocs futbolistes que han renovat el seu compromís amb l'Hospi (tants com sis) hauran gaudit de gairebé 2 mesos de vacances d'ençà que el darrer 17 de maig els riberencs tanquessin la seva participació a la Lliga al camp de l'Olímpic. Va ser l'últim partit de Kiko Ramírez a la banqueta hospitalenca, un dia abans que el club anunciés el nom del seu substitut. El vallesà Martí Cifuentes serà el responsable esportiu d'un equip que sembla que veurà reduït notablement el seu pressupost però que s'ha marcat com a fita principal (i indiscutible) competir partit rere partit per assolir la xifra màgica dels 45 punts al més aviat possibles (i si en són 47, o 49, molt millor). Cifuentes tindrà la complicada missió d'igualar la prestació dels darrers tècnics riberencs, no tant pel que fa a resultats però sí pel que respecte a treure el màxim de suc a una plantilla que, un curs més, no estarà ni de bon tros d'entre les més cares del grup 3 de Segona Divisió B.

Canvis a la gespa i també als despatxos: és el primer projecte, per entendre'ns, made in Antonio Castellano. Amb 10 mesos al càrrec el club ha vist capgirada la seva estructura sota una pretesa professionalització que caldrà veure on acaba. De moment, Castellano ha confiat les regnes al vicepresident Carlos Torres i al gerent, Fernando Peña, tots dos membres d'una comissió/àrea esportiva per consensuar les decisions conjuntament amb l'entrenador i mànager, Martí Cifuentes. Com dèiem, la plantilla ha estat objecte un estiu més d'una neteja considerable, enguany provocada pel descens de pressupost i per les ofertes que han rebut jugadors que la temporada passada van tenir un rol ben important a l'equip. La diferència principal respecte d'altres projectes radica, indiscutiblement, en la marxa de referents del club com han estat Iván Hammouch, Carlos Craviotto, Valentín Merchán o David Haro. Més enllà de la seva aportació sobre el terreny de joc, caldrà veure com aquest nou Hospi és capaç d'omplir el forat emocional que deixa la marxa d'uns futbolistes que han deixat empremta esportiva i emotiva al club però, sobretot, en una afició que, tot i ser escassa, no fallarà un any més, Sense deixar de ser exigent, és clar.

El temps i els partits, però, seran els que dictaran sentència. Si ens agafem als fets, a les "dades objectives", veurem que aquest Centre d'Esports l'Hospitalet arrencarà la seva primera sessió d'entrenament amb 17 futbolistes confirmats al seu Primer Equip: el porter Oliver; els defenses Aleix, Castell, Lucas del Campo, Marc Vales, Savall i Sierra; els migcampistes David López, Guzmán, Medina, Raúl Torres, Ton Alcover, Via i Xavi Puerto; i els davanters Boris, Carreras i Ruibal. Dit d'una altra manera, 6 renovacions i 11 altes (9 de Segona B, 1 de Tercera i 1 de Lliga Nacional Juvenil), una xifra que podria augmentar fins a les 15 o 16 incorporacions, ja que Martí Cifuentes va deixar clar a la seva presentació que li agradaria disposar d'una plantilla llarga, amb 22 efectius. En aquest sentit un dels futbolistes que podria engrossir la plantilla és el defensa José Rodríguez, l'únic futbolista del curs passat que encara no coneix el seu futur i que està pendent de conèixer si el club compta o no amb els seus serveis aquest curs. A més, Cifuentes comptarà amb mitja dotzena de futbolistes a prova a partir d'aquest mateix dilluns.

Pel que fa al cos tècnic, als seus 33 anys Martí Cifuentes es convertirà en un dels tècnics més joves en tota la història del Centre d'Esports l'Hospitalet, igualant per exemple Rubi, que també va dirigir l'equip amb 33 anys la temporada 2003-2004 a Tercera. Cifuentes comptarà amb Xavi Calm com a segon entrenador; el tècnic de Castellar del Vallès va començar a treballar amb Cifuentes al Futbol Base del Jàbac i també l'ha acompanyat en el seu pas pel Rubí i la UE Sant Andreu. De fet, Cifuentes ha apostat pel seu equip a l'hora de dissenyar el cos tècnic que l'acompanyarà a l'Hospi. Aitor Ramos (Sabadell, 1976) serà el preparador físic de l'Hospi; Ramos va ser el preparador del Primer Equip del Sabadell 2005-2006 (on va coincidir amb David Medina) i també ha acompanyat Cifuentes a Rubí i a Sant Andreu; d'altra banda, l'entrenador de porters serà Marc Antoni Rodríguez, que també va treballar en l'equip de Cifuentes a Rubí i al Narcís Sala. Finalment, el nou fisio riberenc serà Ramon Giró, que com els seus companys també ha estat al Rubí i al Sant Andreu. Una de les novetats serà la figura de l'analista tècnic de l'àrea d'scouting, tasca que compartiran Toni Ocaña i Guillermo Sánchez. Quant a la resta d'integrants, cap novetat: seguiran el delegat Ricardo Albaladejo, l'encarregat de material Diego Ávila i el metge Lluís Payán.

El club no ha facilitat encara el pla d'entrenament setmanal de la plantilla, per bé que la coincidència fins divendres amb el Campus Jordi Alba al mateix Estadi provocarà que, en principi, l'Hospi només pugui treballar sobre la gespa per la tarda. El que sí està pràcticament definir és el calendari d'amistos de pretemporada, que enguany arrencarà ben aviat: diumenge vinent, l'Hospi visitarà Palafrugell per enfrontar-se a la UE Llagostera (19:00 hores, Josep Pla). Després, els riberencs visitaran el Sabadell B a Castellar del Vallès (dissabte 25, 20:00 hores) abans de realitzar la presentació davant l'afició el proper dimecres 29 de juliol amb un amistós posterior davant l'Europa (20:00 hores). El segon tram de la pretemporada el marcaran la Copa Catalunya, l'Històrics i la Copa Baix Llobregat. Els de Cifuentes tenen assegurat el compromís de Copa al camp del Prat (diumenge 2 d'agost), la fase de grups amb dos minipartits de 45 minuts davant la Montañesa i el Martinenc als Històrics (dijous 6), la fase de grups també amb dos minipartits davant el Prat i el Santboià a la Copa Baix Llobregat (dimecres 12) i el partit de la fase final del torneig, amb rival per decidir, dissabte 15 d'agost. En cas que l'equip progressés a la Copa Catalunya, l'Hospi també podria jugar partit els dies 8 i/o 9 d'agost (Històrics) i el 9/11 i/o 16 d'agost (Copa Catalunya).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada