Etiquetes

27/7/15

Assemblea ambiciosa

Dues hores i mitja, aproximadament. Encara hauríem tingut temps de fer el trajecte entre Barcelona i Castelló en Euromed (#saludos als haters del corredor mediterrani) durant la celebració de l'Assemblea General Ordinària del Centre d'Esports l'Hospitalet. En l'aspecte positiu, el debat: ha estat el "moderador" de l'Assemblea, Santi Ballesté, qui ha dut la batuta d'una reunió que ha vorejat els 45 assistents (així ens va) i que ens ha deixat coses realment interessants i sorpresives, especialment si tenim en compte la moto que es venia no fa massa setmanes de la dràstica reducció de pressupost. De fet, un dels punts destacats és que l'objectiu esportiu de cara a la temporada 2015-2016 és, ni més ni menys, que la disputa de la fase d'ascens a la Lliga Adelante. Així, sense vaselina. Que sí, que la plantilla pinta millor del que ens havien dibuixat fa qüestió de dos mesos però exigir ser entre els quatre primers classificats és, opinió personal, irreal, no tocar de peus a terra. Per molt que després la piloteta ens tregui la raó. Objectiu ambiciós, en gran part, perquè el pressupost per al Primer Equip previst per al nou curs és de 590.976 euros, tan sols 20.000 euros inferior a la despesa de la plantilla 2014-2015 i sensiblement superior a les xifres orientatives de 250.000 - 300.000 euros que es van mencionar en l'Assemblea Extraordinària del passat més de juny. I en l'aspecte negatiu, la nul·la cobertura per part del club a les xarxes socials, on ni tan sols ha recordat als socis la celebració de l'Assemblea durant els darrers dies. Un altre cop.

Un cop acomplert el tràmit de la lectura de les actes de les dues anteriors assemblees (Ordinària i Extraordinària) i fet el repàs de la memòria d'activitats de l'exercici 2014-2015 es procedia a l'aprovació (o no) de l'exercici econòmic 2014-2015. Respecte dels 637.300 euros previstos inicialments com a despesa la quantitat escalava finalment fins als 879.575,60 euros, un increment del 38%. En aquest sentit, la Junta Directiva ha reconegut que ha hagut d'aportar 169.000 euros del fons de provisió per tal de cobrir els deutes ocasions d'aquest exercici. Sorprèn principalment que la partida que més ha variat (i de quina manera és la de "Despeses generals", on s'inclouen despeses d'administració, publicitat, impremta, finances, seguretat, web, carnets, "iva i altres", relacions públiques i atencions o "diversos", en una quantitat que s'enfila per sobre dels 52.000 euros (el mateix que es va gastar en el cos tècnic 2014-2015). Tot plegat deixa una xifra de 154.844,03 euros en despeses generals que contrasta amb els 24.000 que hi havia pressupostats en els comptes previstos en la darrera assemblea ordinària. És a dir, un augment dels 645%. Números negatius després d'una temporada que Antonio Castellano qualificava de "no una gran temporada" per no haver assolir la classificació per a la Copa del Rei, de la qual va dir que la participació va poder afectar en la segona volta de l'equip. En la mateixa línia, el president riberenc no s'ha mostrat satisfet amb la temporada al Futbol Base, principalment pel descens del Juvenil A a Preferent. El balanç econòmic s'ha acabat aprovant amb 28 vots a favor (inclosos els de l'extensa Junta Directiva), 10 en contra i 6 abstencions.

Posteriorment el club proposava els preus de les quotes de soci per a la temporada 2015-2016, quotes que serien aprovades amb 36 vots a favor, 6 en contra i 2 abstencions. En aquest sentit el club va plantejar que havia discutit sobre la idoneïtat d'apujar o abaixar els preus tot valorant el context de crisi. Finalment, la Junta Directiva ha presentat uns preus que ronden el 15 i el 20% de disminució, que resulta en un carnet de soci que costarà 110 euros, el d'abonat i el de jubilat amb un cost de 100 euros, el soci protector per 200, el Juvenil per 50 i l'Abonat Jove per 75. Aprofitant l'avinentesa, també s'ha anunciat que es valora la possibilitat d'apujar els preus de les entrades a 15 euros (com fa dues temporades) i que des del club hi ha disponibilitat a parlar amb d'altres equips catalans per estudiar possibles descomptes per als socis de les entitats quan l'Hospi rebi o visiti un d'aquests rivals. A més, s'ha anunciat que un termini d'aproximadament 15 dies el club té previst llançar una campanya de socis per tal d'atreure més públic a l'Estadi, una campanya que sense entrar en més detalls es podrà veure als carrers de l'Hospitalet, en premsa escrita o en falques radiofòniques.

El sisè i penúltim punt del dia també ha provocat intercanvi d'impressions entre alguns dels socis presents i els directius riberencs. Ha sorprès que en contra del que s'havia plantejat inicialment el pressupost total s'enfili fins als 809.712 euros, inferior al resultant de l'any passat però molt superior al plantejat inicialment per l'exercici 2014-2015 i al que s'havia indicat inicialment per fer front al deute amb Hisenda i Seguretat Social, que sense una xifra exacta sobre la taula podria vorejar el milió d'euros. Tot i haver de fer front en el futur a una quantitat important com aquesta, la Junta Directiva ha presentat unes xifres on el Primer Equip s'emporta gairebé el 75% del total del pressupost. Resulta també curiós que, d'una banda, el club reconegui que de mitjana es facin uns 200 euros de taquilla per partit i que enguany, sense Copa del Rei pel mig, es pressupostin 56.400 euros en entrades. Més enllà d'altres partides que ens farien entrar en massa detalls, el gerent del club Fernando Peña ha exposat que per quadrar el pressupost caldran uns 86.000 euros, xifra prevista com a "altres ingressos"; aquesta quantitat hauria de venir de la seva tasca a l'hora de buscar suports i patrocinadors per al Primer Equip: en aquest sentit Peña ha dit que s'estan discutint diverses opcions però que la coincidència amb el període de vacances por allargar l'acord final quant al patrocini del Primer Equip. La previsió del pressupost 2015-2016 ha estat aprovada amb 26 vots a favor, 3 en contra i alguna abstenció, que no hem sentit bé perquè hi ha gent xerra quan no toca.

PINZELLADES
Filial i femení
Sembla que finalment no serà l'Iberia Unión el filial riberenc, que crearà un club de nova trinca per competir a Quarta Catalana amb la intenció de fer el salt a Segona al més aviat possible. En aquest sentit la Junta s'ha esmerçat a deixar clar que aquest filial no suposarà cap despesa per al club. D'altra banda també s'ha anunciat la creació d'un Primer Equip femení que competirà a Segona Catalana i de tres equips més de base que iniciaran la competició, previsiblement, a principis del mes d'octubre. S'ha anunciat que ja hi ha un patrocinador tancar (pel darrere i pel davant) per al femení.

Pressupost
S'ha volgut deixar clar que la intenció és la de fer un projecte ambiciós per competir. El club creu que ha fitxat jugadors amb experiència a la categoria, però també amb joventut i que ha deixat marge al cos tècnic encapçalat per Martí Cifuentes per incorporar jugadors del seu gust. En aquest sentit confien que l'equip ha d'aspirar a ser entre els quatre primers. D'altra banda, també s'ha fet esment a l'oferta de renovació que es va fer a Kiko Ramírez i al tema de les primes per la Copa del Rei; en aquest cas Ballesté no ha volgut aprofundir en detalls, si bé s'ha obviat en tot moment que l'oferta de renovació i projecte feta al cos tècnic i a alguns jugadors ni de bon tros reflectia el pressupost final amb què comptarà l'Hospi 2015-2016 -de fet l'oferta preveia un pressupost per a plantilla i tècnics al voltant dels 250.000 euros. De fet, la partida prevista per al cos tècnic actual és de 144.916 euros (primes -hipotètiques- incloses) en comparació als 76.321 euros (primes excloses) del cos tècnic que encapçalava Kiko Ramírez. El doble, pràcticament.

Copa del Rei
Hem preguntat sobre el parer de la Junta Directiva quant al tracte al soci en l'eliminatòria contra l'Atlético de Madrid, que grosso modo ha deixat "uns 10-12.000 euros de guanys". La Junta ha reconegut que segurament van passar-se de frenada pel que fa a la tirada de samarretes commemoratives (avui encara n'han regalat una a cada assistent, juntament amb un pin del club i una fotocòpia del calendari de Lliga; com si fos un míting polític, vaja). Preguntats sobre les entrades que l'Hospi va rebre de l'Atlético de Madrid al partit de tornada, cap integrant de la Junta ha sabut respondre sobre el seu parador, per bé que més d'una vintena d'aficionats riberencs vam viatjar al Calderón per viure un partit històric.

Iniciatives de millora d'assistència
Una de les mesures que s'han suggerit a l'Assemblea ha estat la de crear "una mena" de carnet "més barat" per als immigrants de la ciutat tot aprofitant la seva passió pel futbol. Opinió personal: es parteix de la premisa que qualsevol immigrant cobra menys que un ciutadà d'aquí, quan l'actual context de crisi reparteix dificultats gairebé a parts iguals. En paral·lel, crea ciutadans de primera, segona i tercera quan en el fons es tracta de sumar plegats i d'enfortir el sentiment de pertinença al club. D'altres socis han reclamat l'opció d'un carnet familiar que permeti agrupar carnets i reduir preus, mentre que un altre soci s'ha queixat que els preus continuen sent cars si el que és vol és que l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet registri una entrada millor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada