14/9/14

També a la Lliga | CE l'Hospitalet 2-0 Villarreal CF B

· L'Hospi suma el primer triomf a la Lliga gràcies als gols d'Haro i Èric Via.
· L'expulsió de Galas amb el 0-0 decisiva. El Villarreal B, molt inofensiu en atac.
· Miguel García anuncia a tècnics i jugadors que plega després de 19 anys. Antonio Castellano serà el nou president
SALA MULTIMÈDIA: galeria de fotos i rodes de premsa.

El camí estava escrit. L'Hospi va començar a Sant Andreu a tocar les tecles que calia tocar. Primer amb joc i sensacions, a Guijuelo amb solidesa i classificació i avui, contra el Villarreal B, amb resultat i pitjor joc. Dit d'una altra forma: un Hospi no excessivament lluït ha trobat la manera de superar un filial inofensiu, que compartirà fanalet vermell amb el Cornellà després d'un partit fluix dels homes de Paco López. El 2-0 final reflecteix, probablement, el major nombre d'ocasions de què ha gaudit l'Hospi al llarg dels 90 minuts, per bé que a la roda de premsa Kiko Ramírez ha reconegut que l'equip no ha estat, ni de bon tros, fi. Una roda de premsa que ha confirmat, per fi, el que era un secret a veus: Miguel García ha anunciat al vestidor riberenc que plega, que deixa la presidència després de 19 anys i que, probablement aquesta setmana, el vicepresident assumirà la direcció de l'entitat riberenca per obrir una nova etapa al Centre d'Esports l'Hospitalet. Victòria i relleu en un dia trist per a Miguel García, l'endemà de perdre el seu pare, a qui d'alguna manera ha pogut dedicar la primera victòria de l'Hospi a la Lliga.

Kiko Ramírez ha introduït canvis, comprensibles, després del partit de dimecres a Guijuelo. Carlos Craviotto ha tornat a defensar la porteria riberenca mentre que Rubén Carreras ha ocupat el lloc de Joel a la banda esquerra i José Ángel Bueno ha 'assegut' Pablo Morgado a la banqueta riberenca. Primera meitat molt avorrida, amb una barreja de por i respecte entre dos equips imprecisos que amb prou feines han portat problemes a les porteries rivals. Ha estat tal el desconcert que, de fet, l'ocasió més clara dels primers 45 minuts l'ha creada el quadre castellonenc sobre la seva pròpia porteria: en un intent de refusar l'esfèrica, Cristian Galas ha estat a punt de sorprendre per alt Aitor, que ha posat una mà miraculosa quan l'afició riberenca ja es disposava a cantar el gol (3'). L'equip groguet semblava trasllada d'inici la incertesa dels 2 punts de 9 possibles amb què havia arrencat a la Lliga i que ha dut el tècnic valencià, també, a introduir algun canvi a l'onze inicial (ha assegut Naranjo a la banqueta i ha situat el rus Anton Shvets al doble pivot).

Expliquem canvis per arribar als dos paràgrafs per part de rigor, perquè si fos per ocasions amb un ja en faríem prou. Perquè la resta d'opcions amb cara i ulls, més enllà d'alguna arribada a línia de fons de Nano o Carreras que no han trobat rematador o d'alguna mà que l'Hospi ha reclamat dins l'àrea visitant, la resta d'accions de perill han arribat des de la distància, principalment a pilota aturada. Perquè l'únic xut a porteria del Villarreal B en tot el partit ha estat un xut centrat de Sergio Marcos que ha aturat Craviotto sense cap problema (19'). El partit ha anat avançant sense cap més interès que esbrinar si qualsevol dels dos equips seria capaç de prendre el control i tot i el lleuger domini riberenc, l'Hospi només ha inquietat Aitor en dues ocasions meés: al pas pel minut 27, Rubén Alcaraz ha recollit una pilota a la frontal i ha deixat anar un xut ras que desviava el meta visitant; a quatre del descans, era Carril qui ho intentava amb un llançament de falta que Aitor caçava amb seguretat (41').

Sense canvis al descans (havia escalfat Álex Barrera), la decoració anava camí de repetir-se en aquest segon acte fins que al minut 50 David Haro no ha connectat una centrada a l'àrea perquè Galas l'ha agafat de la samarreta. Pérez Peraza ha assenyalat penal a instàncies de l'assistent però només ha amonestat el capità groguet. El mateix David Haro s'ha encarregat de transformar la pena màxima i d'encarrilar el primer triomf a la Lliga (51'). El Villarreal B ha estirat línies però poc més: l'Hospi hauria pogut ampliar diferències si l'àrbitre no hagués anul·lat per fora de joc un gol de Carreras a passada de David Haro (57'), però el cert és que els de Kiko Ramírez s'han sentit més segurs arran de l'expulsió de Galas al minut 64. Una falta en l'inici d'una contra local significava la segona groga per al central visitant, que deixava el seu equip amb 10 i sense marge de reacció.

Amb la superioritat numèrica, l'Hospi ha exercit de dominador i amb l'entrada d'Álex, Canario i Via, l'equip ha continuat buscant la porteria contrària. Ha estat de nou intens Nano, que al minut 71 ha rematat malament amb el cap un servei de cantonada i que minuts després, no ha arribat a connectar per ben poc una gran assistència d'Haro en una acció ràpida de contraatac (77'). A la tercera, però, ha estat la vençuda per un Hospi que ha matat el partit a deu minuts del final: bona acció de Peque per banda dreta, centrada al cor de l'àrea petita i barraca d'Èric Via, que s'estrenava com a golejador riberenc (80'). Amb el 2-0, el partit semblava sentenciat tot i que Nano hauria pogut ampliar la diferència en una doble rematada que ha tret primer la defensa i després Aitor (86'). A més, el Villarreal B ha tingut l'opció de retallar distàncies amb un gol de cap de Tano que l'àrbitre ha anul·lat, sembla ser, per fora de joc (92').

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Peque, Valentín, Aleix, Agus, Alcaraz, Haro, Carril (Canario, 70'), Nano, Bueno (Èric Via, 74') i Carreras (Álex, 60').

VILLARREAL CF B: Aitor, Felipe, Galas, Javi Ramírez, Israel, Anton (Tano, 66'), Jason, Sergio Marcos, Fran Sol (Carlos Esteve, 78'), Nahuel i Pablo González (Naranjo, 57').

Gols: 1-0 Haro (51', pen); 2-0 Èric Via (80').

Àrbitre: Víctor Pérez Peraza (Tenerife). Ha amonestat els locals Bueno (24') i Nano (86') i els visitants Jason (40'), Anton (55'), Naranjo (64'), Carlos Esteve (80') i Aitor (86'). Ha expulsat el visitant Galas per doble amonestació (50' i 64').

Incidències: partit corresponent a la 4a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 400 espectadors. Tarda agradable i ennuvolada. A l'Hospi, Morgado i Oliver han completat la convocatòria; al Villarreal B ho han fet Bañuz i Tano.