Etiquetes

3/9/14

Copa del Rei | UE Cornellà 0-0 Real Jaén (4-3 als penals)

El Nou Municipal de Cornellà continua comptant dies per la història. En poc més de dos anys, la nova casa de la UE Cornellà acumula una eliminatòria de playoff contra el Depor B, un ascens a Segona B contra l'Izarra i, des d'avui, l'eliminació d'un històric com el Real Jaén en l'estrena dels verds a la Copa del Rei. Ha calgut suar i patit de valent d'un equip a qui es presuposava favorit, que ha dominat quaranta-cinc minuts però que encara ha hagut d'agrair arribar viu a la tanda de penals, especialment després del bon futbol que han fet els de Jordi Roger a partir de la segona meitat del partit. D'ocasions per marcar n'hi ha hagut per donar i per vendre, al Cornellà i al Jaén. Però De la Calzada i, un cop més, Íñigo Alberto Íñigo, s'han erigit protagonistes. El porter sorià del Cornellà ha tingut la sort de tancar la seva actuació amb el seu moment estrella: els penals. Un cop més, i ja en van unes quantes, l'ex porter de l'Hospi ha demostrat ser tot un especialista i ha aturat el penal decisiu, el de l'èxtasi, el que ha fet saltar l'afició verda dels seus seients. Un dels artífexs d'una altra nit pel record a Cornellà.

I la veritat, tot s'ha de dir, les coses no començaven massa bé per un Cornellà que s'ha vist clarament superat en una primera meitat en què el Jaén hauria pogut embastar el partit per poc que hagués estat més encertat de cara a porteria. En cinc minuts, la defensa local ja havia tret dues rematades a boca de canó dels atacants andalusos: primer era Arnau Tobella qui posava el cap per salvar la rematada de Santi Villa (3') i poc després havia de ser David qui es creuava per salvar el gol d'Urko Arroyo. Tots dos jugadors han estat els més perillosos de l'equip lagarto, que amb prou feines ha concedit opcions d'atac a un Cornellà que ho ha provat en alguna incursió d'Àlex Gallar, un dels homes més destacats del partit. Amb tot, el Jaén ha tornat a gaudir de dues ocasions consecutives claríssimes, ja camí del descans: al minut 39 Íñigo ha enviat a córner de forma miraculosa una rematada de cap d'Astraín (39') i un minut després era Santi Villa qui enviava un xut enverinat al travesser de la porteria local. Els de Jordi Roger, per contra, només acariciarien el gol en la darrera acció del primer temps, després d'una bona acció personal de Joaquín i un xut massa creuat de Gallar (45').

El millor per als verds era el marcador; a la represa, la tònica canviaria i el de Roger encara haurien de lamentar les ocasions desaprofitades. Més intens, millor en la pressió, el Cornellà va prendre protagonisme per bé que Santi Villa va provar sort amb dos xuts des de la frontal (48' i 51') que marxaven fora. L'ocasió més clara per als locals arribaria abans de l'hora del partit, quan Óscar Muñoz no arribava per mil·límetres a connectar una bona assistència de Gallar des de la dreta (56'). Per la seva banda, i a mesura que els dos tècnics anaven introduïnt canvis a la gespa, el Jaén continuava perdonant ocasions: ho faria Urko Arroyo amb una rematada dins l'àrea que un defensa local treia sota pals (62') i acte seguit, novament Santi Villa ho intentava amb una volea que marxava alta (63'). El cert és que el cansament però, sobretot, la por a l'eliminació marcarien un final el partit que només va poder canviar, i de quina manera, amb una rematada de cap d'Astraín a la sortida d'un córner que marxava fora de forma incomprensible (90').

Temps extra i 30 minuts d'intensitat i plens d'ocasions. Aquí sí, seria el Cornellà qui gaudiria de les millors ocasions per desnivellar un partit trencat. Xemi acabaria per fer parar boja la defensa andalusa, que al minut 94 agraïa que la rematada del jove jugador cornellanenc anés al pal després d'una bona passada de Xavi Boniquet. Seria la primera d'un grapat d'accions de gol dels locals: Óscar Muñoz en tindria una de prova que marxaria alta (101') i una de claríssima, després d'una altra passada de Boniquet, que la defensa del Jaén enviava a córner pels pèls (103'). A la segona meitat de la pròrroga, una ocasió per bàndol: al Cornellà, Xemi rematava sense angle i complicava la vida a De la Calzada, que posava la mà per enviar a córner (107'). A l'altra àrea, i a la sortida d'un córner, el Jaén tenia la seva opció per obrir la llauna però la mà d'Íñigo acabaria per mostrar el camí d'una història que va viure el seu final en una tanda de penals amb l'etern sabor de Sòria. El de sempre, vaja.

FITXA TÈCNICA 

UE CORNELLÀ: Íñigo, Joel, Borja, Pelegrí (Dani Martí, 15'), Arnau, David, Gallar, Pep (Sergio Gómez, 70'), Óscar Muñoz, Joaquín (Xemi, 91') i Boniquet. 

REAL JAÉN CF: De la Calzada, José Cruz, Nando, Dani Torres, Astrain, Fran Miranda, Brian (Mario Martos, 79'), Óscar Quesada (Raúl Gaitán, 69'), Fede, Urko Arroyo i Santi Villa (Pedrito, 96'). 

Penals: 4-3 pel Cornellà. 

Àrbitre: Sergio Escriche Guzmán (Comunitat Valenciana). Ha amonestat els locals Joel (55'), Íñigo (96'), Sergio Gómez (100') i els visitants Fran Miranda (59'), Dani Torres (95'). 

Incidències: partit corresponent a la 1a eliminatòria de la Copa del Rei disputat al Nou Municipal de Cornellà davant d'uns 1.000 espectadors. Al Cornellà han completat la convocatòria Segovia i Trujillo; al Jaén, ho han fet Toni García i Jesús.

Copa del Rei  | Primera eliminatòria
Hércules 2-2 ELDENSE (3-4 als penals)
ALCOYANO 1-1 Peña Deportiva (9-8 als penals)
NÀSTIC 0-0 Atlètic Balears (5-3 als penals)
SOMOZAS 3-0 Varea
LEIOA 1-0 Sestao River
BARAKALDO 3-0 Trival Valderas
RACING FERROL 5-1 Atlético Astorga
AVILÉS 0-0 Marino (4-2 als penals)
HUESCA 2-1 Toledo
OVIEDO 4-0 Amorebieta
San Roque 0-3 CÁDIZ
Marbella 0-1 BALONA
Cartagena 0-1 UCAM MURCIA
La Hoya Lorca 2-2 VILLANOVENSE (1-3 als penals)
IZARRA 1-0 Atlético Granadilla
CD Puertollano 0-3 TERUEL
Gimnástica 1-2 LEALTAD
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada