Etiquetes

10/3/12

Res més que la victòria | CE l'Hospitalet - CE Manacor (diumenge, 12:00)

Caixa o faixa. Si el partit de fa una setmana a Manises tenia regust a final pel rival i la importància del matx, l'encontre que enfrontarà demà l'Hospi amb el Manacor, cuer virtual si no comptem l'Sporting Mahonés, s'ha guanyat el qualificatiu de final per moltes qüestions. No ens enganyem: més enllà del respecte per qualsevol rival i de les evidents dificultats que comportarà el Manacor, el partit es presenta com una ocasió ideal per fer net, per tornar a guanyar i sobretot, per fer un exercici de convicció perquè molts tornin a creure en aquest equip. I sobretot, perquè els jugadors recuperin l'alegria i la confiança en les seves possibilitats. Deia Jordi Vinyals ahir a Ràdio l'Hospitalet (sí, encara segueix oberta), que l'equip havia tocat una mica de fons diumenge a València i que el partit de demà era una bona ocasió per reactivar-se de cara al tram final de Lliga, especialment a les portes d'un mes de març trepidant amb 5 partits de divers nivell de dificultat que marcaran els destins d'aquest Hospi. I a Manacor, tres quarts del mateix: partit d'extrema dificultat pels balears, que necessiten sumar perquè la setzena plaça, actual objectiu, no s'allunyi més del compte.

El Manacor
Una dada històrica que pot resultar impactant però que resumeix bé què és el Manacor són les 7 victòries a domicili que els manacorins han aconseguit al llarg dels 90 partits que han disputat a Segona B; només una, la darrera, en terres catalanes (0-1 al Nàstic, 93-94). I és que Na Capellera ha estat tradicionalment on el Manacor s'ha hagut de fer fort per treure profit de les seves armes. A domicili, els de Jaume Mut han estat capaços de vèncer Huracán i Andorra, dos terrenys de joc de característiques propícies pels manacorins, que demà a l'Hospitalet haurien de trobar-se un Hospi conscient dels punts febles del Manacor. La soga comença apretar i la plaça de promoció, a 4 punts, no pot escapar-se per un Manacor obligat a sumar en camps complicats per compensar pèrdues de punts com les de Son Bibiloni o diumenge passat davant el Teruel: punts perduts al descompte, en circumstàncies favorables i que acaben resultant d'allò més dolorosos. Per la visita a l'Hospitalet Mut i Ferriol recuperen el central Abel Julve, baixa per sanció contra el Teruel i que farà de parella a l'eix de la defensa amb Julio Huertas. Amb el dubte per molèsties del concurs de Xisco Barbón i el dubte entre Biel Gili i Arnau a l'esquerra de l'atac, no es preveuen més novetats respecte de l'onze del passat diumenge.

Possible onze inicial del Manacor: Gaspar, Petete, Roberto, Abel, Julio Huertas, Barbón, Artabe, Xesc Campins, Biel Gili, Sergi Garcia i Nico.

L'Hospi
El partit d'Huracán va deixar un seguit de sensacions estranyes a l'Hospi. Un bon inici amb un golàs de Cirio va veure's aviat enfosquit per l'empat dels valencians, per l'increïble penal i expulsió de Carlos Craviotto i per com va afectar això a la resta d'un partit que, tot sigui dit, l'Hospi tampoc va saber 'jugar' tot i la inferioritat numèrica. Innocència i poca confiança per anar endavant, falta de 'xispa', d'alegria, com reconeixia el míster. Ingredients, tots aquests, que cal recuperar al més aviat possible perquè l'objectiu (obligació) de ser entre els quatre primers no es compliqui fins a extrems de convertir-se en utopia. Torna Pitu, a qui la setmana de descans li pot haver servit per regenerar-se i recuperar el to de la primera volta. Dubte Hammouch, que tot i estar disponible arrossega alguna molèstia igual que David Haro i Aday. Seran baixa Marc Pedraza i Ángel Sánchez, que continuen lesionats i Carlos Craviotto i Dani Guillén, que descansaran després de veure la vermella i la cinquena groga a Manises, respectivament. Tampoc podran ser a la banqueta ni Jordi Vinyals ni Arnau Navarro, de manera que Diego Ávila, l'encarregat de material, serà l'únic que podrà donar instruccions. I és que el que no passi aquí...

Possible onze inicial de l'Hospi: Moragón, Peque, Moussa, Manel Viale, Lucas Viale, Rubén García, Pitu, Corominas, Cirio, Osado i David Prats.

L'àrbitre
El valencià Abraham Abad Esteban serà l'encarregat de dirigir el partit entre l'Hospi i el Manacor. Primer cop que xiuli un partit a riberencs i manacorins, Abad Esteban viu la seva quarta temporada com a col·legiat de Segona Divisió B i demà dirigirà el desè partit en el que portem de curs companyat dels assistents i companys de delegació, David Sánchez Gea i Jaime Moltó Egea. Fins ara, nou partits (només dos del grup 3) amb un balanç de quatre victòries locals, dos empats i tres triomfs visitants, una mitjana alta d'amonestacions (7,22 per partit) i 4 expulsions (2 directes i 2 per doble groga).

Els precedents
Bon client el Manacor; és almenys el que es desprèn dels resultats que ens deixen les tres visites que els de Llevant han fet a la nostra ciutat al llarg de la història. Ha plogut bastant d'ençà que els balears visitessin el vell Municipal per darrera vegada. Aquell 12 de desembre de 1993, dos gols d'Atzarà, un de Jordi, un altre d'Eloy i un darrer de José María van capgirar el gol inicial dels manacorins, obra d'Onofre. Un 5-1 que no igualava la màxima victòria riberenca, tres temporades abans (6-1, 90-91). Més ajustat va ser el primer enfrontament entre tots dos equips; 1-0 pels riberencs gràcies a un solitari gol de Lozano (44'). Esperem que el signe del partit es repeteixi per quarta vegada i que demà dinem amb 48 punts a la classificació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada