Etiquetes

9/9/11

Seguir creixent | CF Reus Deportiu - CE L'Hospitalet (diumenge, 18:00 hores)

La Copa del Rei ens agrada, ens il·lusiona. El sol fet de poder rebre un equip 'Champions' o un 'd'Europa League' a l'Estadi fa fredat, del bo. Però la realitat és la que és: primer, que encara ens cal un pas més per arribar a aquesta situació (la tercera ronda). Segon, i més important, que abans del 12 d'octubre en què el destí coper hauria de quedar decidit hem d'enfrontar-nos al Reus, al Dénia, al Teruel, al Lleida Esportiu i a l'Huracán a la Lliga, la competició que ens dóna la mesura de les nostres possibilitats reals, aquella que otorga raó de ser als conjunts temporada rere temporada. Encetem, doncs, un tram important de lliga amb 15 punts en joc que han de començar a situar l'Hospi a la part mitjana alta del campionat. Com sempre, la tasca no serà fàcil començant per aquest diumenge, dia en què els de Vinyals tornaran a Reus per visitar un equip on fire, que ha aconseguit ple de punts en les tres primeres jornades i que manté el clàssic discurs del compte enrere per assolir la permanència.

El Reus
Res més lluny de la realitat, els roig-i-negres mantenen certs paral·lelismes amb l'Hospi del passat curs. Han mantingut una gran part del bloc de l'ascens, míster inclòs, un factor que els ha fet partit amb un cert avantatge respecte la resta de rivals, encara per acoblar-se. No direm que sorprèn veure els de Castillejo a Segona B, però després de tants i tants projectes que han caigut en combat de play-off davant el Betis B, el Jerez, el Sangonera o el Binissalem, ja fos de la mà de Calderé o de Natxo González, l'any que el Reus semblava menys favorit de tots, la temporada que els del Baix Camp es colaven en la fase d'ascens classificats en quarta posició, la vegada en què havien de superar tres rondes amb el factor camp en contra, el Reus va demostrar ser un històric del futbol català, va saber superar-se i va batre la Universidad de Oviedo, el Náxara i el Comarca de Níjar. Després podem obrir un debat sobre si els rivals eren d'entitat si més no sospitosa (especialment el cas del campió de la Rioja), però el fet els que els roig-i-negres tornaven al futbol de bronze sis temporades després.

Objectiu oficial: permanència. Real? Mínim, salvació folgada. Ho dèiem abans: per plantilla, el Reus està capacitat per no haver de patir per seguir a Segona B per segon any consecutiu (fet inèdit a la seva història); a més, alguns dels rivals cridats a ser a la zona baixa no disposen, ni molt menys, dels recursos d'un Reus Deportiu que s'ha reforçat amb poques altes, tres de les quals ja havien passat pel Baix Camp fa dos anys: Borja Abenia, tot un stopper al mig del camp que prové del Teruel, Pablo Álvarez, davanter golejador que l'any passat va ascendir amb el Burgos i Sergio Durán, que arriba del filial del Valladolid a Tercera Divisió. A ells, Castillejo hi ha sumat experiència en la figura del central Enric Socias (Sant Andreu) i un punt d'instint i joventut amb Antonio Trujillo (Sporting Mahonés), molt recordat a l'Hospitalet pel triplet que ens va clavar el setembre de 2010 a Bintaufa. El 'Tiburón', però, ha arrencat la temporada des de la banqueta tot i acumular ja dos gols (un a Lleida i un altre a Terol). Amb ells, els Ángel, Ferran, Sangrà, Masqué, Beñat, Marquès, Chumbi o Jorge Díaz conformen un bloc interessant que no ens sorprendria si a final de temporada estigués a la zona noble de la classificació.

Inici de temporada peculiar dels reusencs, que van protagonitzar una pretemporada de més a menys pel que fa als resultats: tres derrotes consecutives davant Igualada, Pobla de Mafumet i Gavà van encendre uns llums d'alarma que van apagar-se amb un triomf de prestigi en el debut oficial a Lleida (1-3), triomf solvent que ha trobat continuïtat amb la victòria per la mínima davant del Dénia (1-0) i per la golejada de diumenge a Terol (0-3), resultats que han situat els de Castillejo com a colíders del grup 3 per darrere de l'Orihuela. Amb l'ànim de seguir amb aquesta ratxa, no es preveuen massa canvis, per no dir cap, a l'onze inicial que pugui disposar el tècnic navarrès del Reus. En principi, l'únic dubte és el d'Edu Vives, que ja va quedar fora de la convocatòria pel matx a Terol de la setmana passada per culpa d'unes molèsties físiques.

Possible onze inicial del Reus: Ángel, Carrasco, Sangrà, Ferran, Robert, Beñat Alemán, Xavi Marquès, Borja Abenia, Jorge Díaz, Sergio León i Chumbi.

L'Hospi
El Tour de Force riberenc arriba a la seva fi i la cosa pinta bé pel que fa als resultats, però també pel que respecta a unes sensacions que han estat molt millors a la Copa del Rei que no pas a la Lliga però que mostren una evolució positiva dels riberencs, que han tancat amb victòria els tres partits que han disputat en una setmana: 1-4 a Manacor, 1-0 sobre el Zaragoza B i 3-2 davant el Leganés. Coses a millor n'hi ha algunes, com ara la defensa de les jugades a pilota aturada: si bé poc s'hi va poder fer davant el golàs de falta de Xisco Barbón a Manacor, el cert és que tan el gol de Goikoetxea a Badalona fa dues setmanes com els dos gols del Leganés dimecres passat es produeixen en jugades on el marge de millora és prou evident. Per sort, la producció ofensiva ha experimentat una millora notòria i com que això del futbol va de marcar més gols del rival, sense perdre el món de vista, ja ens va bé.

El gran dubte serà probablement l'estat físic d'alguns jugadors tot i la dosificació que Jordi Vinyals ha tractat de dur a terme. Dimecres va descansar Iván Hammouch, que en principi diumenge tornarà a l'onze inicial (en detriment de Peque?), amb Lucas Viale de nou actiu, el míster torna a comptar amb tres possibilitats a l'eix de la defensa mentre que Marc Pedraza també podria formar part de la llista de convocats si fa net de les seves molèsties. Sembla descartat el concurs de Manel Gómez i de Dani Guillén, tot i que tots dos evolucionen positivament de les seves lesions. Una mica més de temps li caldrà a Aday per recuperar-se de la seva lesió i buidar d'una vegada per totes l'infermeria riberenca. Per tant, sembla que Jordi Vinyals haurà de deixar algun jugador fora de la convocatòria per decisió simplement tècnica. Ja era hora!

Possible onze inicial de l'Hospi: Craviotto, Hammouch, Moussa, Castaño, Lucas Viale, Rubén García, Corominas, David Haro, Cirio, Pitu i David Prats.

L'àrbitre
Després del partit de Copa de dimecres que Pintado Calero va xiular (sense problemes) davant el Leganés, Miguel Bosch Doménech serà el segon col·legiat de la Comunitat Valenciana que dirigeixi un partit de l'Hospi aquesta temporada. Viurà la seva segona temporada a Segona B després de debutar-hi el passat curs. Assistit a les bandes per l'ucraïnès Sergiy Nizhelovskiy i el valencià Nicolás Garcelán Docio, serà el segon partit que xiuli a reusencs i hospitalencs. El juny de 2007 va dirigir el Reus 2-1 Beasain de la fase d'ascens a Segona B; el març d'aquest mateix any s'encarregava d'arbitrar la brillant victòria de l'Hospi al camp del Sabadell per 1-2. Bosch Domènech va dirigir 13 partits la passada temporada, saldats amb una mitjana de 5,15 grogues per partit i mostrant 10 vermelles. Aquest curs, de moment, ha xiulat el Caravaca-La Unión 0-1 San Roque de Lliga i l'Andorra 3-1 Lleida Esportiu de Copa del Rei (4,5 grogues de mitjana i cap expulsió). Imatge: futbolbalear.com

Els precedents
Serà la 19a visita que l'Hospi faci a Reus en partit de Lliga (també hi ha disputat amistosos i algun que altre matx de Copa Catalunya). Balanç discret pels riberencs, que només han sumat el triomf en dues de les divuit visites realitzades. Els últims dos desplaçaments a Reus, però han tingut un saldo força positiu: amb Julià Garcia a la banqueta, els riberencs van guanyar per 1-2 i van trencar una ratxa de 46 temporades sense profanar el temple reusenc. Montero i Pedro García van fer estèril el gol de Joan Pallarès. L'any següent, amb Vinyals com a míster, Reus i Hospi van empatar a zero en un partit accidentat en què tots dos equips van acabar amb nou homes (Lucas i Manel van acabar al carrer al llarg de la primera part) tot i jugar amb 9 homes més de mig partit, Coro hauria pogut donar el triomf a l'Hospi amb un llanáment que va impactar al travesser. En total, 18 partits entre Reus i l'Hospitalet a la capital del Baix Camp i que es reparteixen entre les 8 victòries dels roig-i-negres, 8 empats i dos triomfs dels riberencs que han marcat 19 gols per 28 dels reusencs.

4 comentaris:

  1. Partido interesante para medir fuerzas ante un equipo que oficialmente lleva una racha impresionante, ya que ademas de los 3 partidos de liga ganados, recordemos que en los playoff de ascenso si no recuerdo mal logro ganarlos todos, osea que hace como 8 partidos que ni empata ni pierde, ALGO IMPRESIONANTE.

    Puede ser que este exceso de euforia en el REUS, unido a que juegan en casa, salga el HOSPI como VICTIMA, y eso nos puede venir bien, si atamos bien en el centro de campo y en defensa estamos seguros, PARA JUGAR AL CONTRAGOLPE que este año es nuestra mejor arma, dado los jugadores de que disponemos adelante, bajitos pero muy rapidos y desequilibrantes como DAVID HARO, CIRIO Y CIA.

    HAY QUE SALIR A JUGAR COMO SI UN PARTIDO DEL TORNEO DEL K.O SE TRATARA.

    SUERTE HOSPI, pues ya no cabe duda despues del miercoles en Copa que tenemos jugadores con calidad para sacar los partidos, aunque el rival sea complicado.

    ¡¡¡¡¡¡¡¡¡ARRIBA HOSPI ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

    ResponElimina
  2. Pequeño error! 3 a 2 davant Leganés! (No Manacor)
    FORÇA HOSPI!!

    ResponElimina
  3. Dani, reconforta veure que alguns llegiu totes les parrafades. Editat, merci!

    ResponElimina
  4. @Rafael, Als play-off el Reus contra l'Universitat Oviedo no va guanyar, a casa va empatar a 1 i a fora a 2(a la prorroga)

    ResponElimina