Etiquetes

6/1/11

Mercato d'hivern, primer capítol

El passat dilluns 3 de gener, només un dia després que es tanqués la primera volta de la lliga al grup tercer de Segona Divisió B, va quedar obert de forma oficial el mercat d'hivern. Des d'aleshores i fins les 6 de la tarda del proper 31 de gener, els 20 equips que conformen el grup haurien de poder fitxar jugadors, si ho creuen convenient. Parlem en condicional perquè a hores d'ara hi ha dues excepcions, doncs conjunts com són el Castelló i la Gramenet que no podran incorporar cap jugador al mercat d'hivern fins que no solucionin deutes pendents amb alguns jugadors d'anteriors temporades. Una novetat respecte temporades anteriors és la derogació de la norma que, resumint, deia que cap jugador que hagués disputat més de cinc partits de lliga amb el seu equip podia marxar a cap altre conjunt del mateix grup; així, podem viure al llarg d'aquest mes de gener un intercanvi interessant de cromos entre els diversos equips, com ja hem vist en aquests primers dies de transaccions. Podreu seguir de forma setmanal l'evolució del mercat amb les entrades del blog i de forma diària (que no instantània) al marge dret del blog o al nostre Twitter; a més, torneu a disposar de les plantilles dels 20 equips que conformen aquest grup tercer clicant als enllaços que trobareu al marge dret o bé en aquesta notícia.

Amb l'endogàmia per bandera, començarem parlant d'un CE L'Hospitalet que a hores d'ara només ha deixat oberta la porta de sortida per fer oficial la marxa, d'una banda, de Manuel Ruano i, de l'altra, d'Óscar Álvarez. D'una banda, el fins ara segon entrenador de l'Hospi rescindia el contracte amb l'entitat i abandonava l'Hospitalet després de diverses temporades d'haver-hi treballat tant al futbol base com amb el primer equip. Ahir, a més, va fer-se oficial la baixa voluntària d'Óscar Álvarez que deixa la defensa orfena i necessitada d'alguna incorporació, sobretot amb la lesió de Manel Viale que deixa la rereguarda riberenca en un estat de circumstàncies.

Una possibilitat, perquè no, seria la d'incorporar Biel Medina; l'excentral de l'Hospi es troba actualment sense equip i entrenant amb un Sporting Mahonés que fins al moment no ha realitzat cap incorporació i que només ha tramès la baixa a Aitor Pons, que ja fa unes setmanes va tornar a l'Alaior després de no convèncer Joan Esteva. A Mallorca, per la seva banda, Atlètic Balears i Mallorca B s'encomanen a diferents receptes per fugir de la zona de perill; els de la Via de Cintura han concedit la baixa a Fernando i Aarón Fernández i ja han incorporat el porter francès Nicolas Bonnis (Ceuta). Aquesta, però, no serà l'únic fitxatge dels balearicos, que tenen en període de prova una sèrie de jugadors francesos i brasilers que podrien ser interessants pels de Gustavo Siviero. A l'altre club de la ciutat, el canvi principal ha estat a la banqueta, amb la marxa de Jaume Bauzá i 'l'ascens' de Vicente Engonga com a màxim responsable del Mallorqueta, que llevat de sorpreses tirarà del Juvenil A de Divisió d'Honor per reforçar l'equip amb l'objectiu de sortir de la zona de descens.

Pel que fa als equips catalans, la calma és la nota predominant a la majoria d'equips. Sense descartar cap opció que pogués ser esportivament i econòmicament profitosa, ni Badalona ni Sabadell han realitzat cap incorporació: els de Manolo Márquez, però, esperen comptar amb Obioma (al seu país des de fa massa mesos) i no descarten reforçar el mig del camp; els arlequinats, mentrestant, han rebut l'interès del Gavà, el Santboià i l'Europa per la cessió d'Aitor Ramírez, segons ha informat Ràdio Sabadell. Qui sí podria reforçar l'equip és el Sant Andreu de Natxo González, que compta encara amb una plaça lliure a la plantilla i que podria incorporar algun jugador d'atac vistes les prestacions d'alguns jugadors com ara Joel, que encara no s'ha estrenat a la lliga. Més tranquil·les baixen les aigües del Segre després que la UE Lleida guanyés el judici al Banco Popular i compti amb 2,5 milions d'euros per pagar el deute contret amb els jugadors. Així les coses, sembla més difícil la marxa d'un dels jugadors més destacats de l'equip, Rubén Rayos, pel qual s'havien interessat equips com el Numància o el Nàstic de Tarragona.

A Sant Boi, en canvi, han tornat a apostar per la veterania per fer la que es preveu única incorporació en aquest mercat d'hivern: es tracta de Joan Molina, ex davanter de Mataró, Premià i Sant Andreu i que arriba al Joan Baptista Milà provinent del FC Vilafranca; amb l'arribada de Molina (35 anys) es supleix en part la baixa de Javi Revert, que fa unes setmanes feia oficial el seu retorn al Llagostera després de no comptar amb massa minuts per part de Quim Ayats. També s'espera un mes mogut a Santa Coloma de Gramenet, on Ramon Moya ja ha donat la baixa a homes com Álex Cañadilla, Óscar Muñoz, Dani Medina o Marcel i ha vist com Óscar Céspedes marxava al Racing de Ferrol (Tercera Divisió, Grup 1). Amb totes aquestes baixes, el planter tindrà una importància cabdal en aquesta segona volta, amb la participació d'homes com Oriol Molins o l'ex de l'Hospi Juvenil, Josele Avellaneda. Amb ells, una possible arribada seria la del també exriberenc Sergio Postigo, que entrena amb els blaus des de fa setmanes després de la seva greu lesió i que s'afegirà a la plantilla gramenetista tan aviat s'aixequi el veto a l'entitat del Barcelonès Nord.

Més mogut està al mercat al sud del grup, a la Comunitat Valenciana, on tots els equips han fet moviments tant per concedir baixes com per tancar altes per les seves plantilles. I en només 4 dies de mercat ja hi ha hagut temps pel primer culebrot, amb l'Alcoyano i l'Ontinyent com a protagonistes i amb Fran Moreno i César Remón com a hostes; resumint-ho molt, l'Alcoyano havia donat la baixa a Fran Moreno que, dies després, tornava a l'Ontinyent. Al club del Clariano, amb problemes econòmics, César Remón havia demanat la baixa per marxar a Alcoi i cobrar els tres mesos que se li devien; com que l'Ontinyent no acceptava les exigències de Remón, l'Alcoyano obligava ahir mateix Fran Moreno a tornar sota les ordres de Paco López per forçar els de la Vall d'Albaida a deixar lliure César Remón. Finalment, i llevat de qualsevol ensurt de darrera hora, l'assumpte s'ha solucionat i Fran Moreno ha tornat al Clariano i César Remón ha fet les maletes cap al Collao. I el dia 16, Ontinyent-Alcoyano. Aquests dos equips, però, han deixat més fets destacables: l'Ontinyent ha donat la baixa al migcampista Gabri, que marxa a l'Atlético Saguntino i al porter Miguel Ángel Ramos, que ha fitxat pel Premià de Jaume Creixell; així, els de Toni Aparicio hauran de buscar un recanvi pel porter català, ja que a hores d'ara només compten amb Rubén García com a únic porter del primer equip. L'Alcoyano, per la seva banda, ha venut Adrià Granell a l'Albacete i ha concedit la baixa per (extraoficialment) baix rendiment a Javi Rodríguez (i a Fran Moreno) i es troba remenant el mercat per buscar possibles substituts.

Entre aquests substituts sona el nom de Juanma Ruano, davanter de l'Alzira que ha abandonat la disciplina del conjunt blaugrana, actual 19è classificat a la lliga. Els de Manolo Herrero també han donat la baixa a Lechuga (Puerto Real) i es veuen gairebé obligats a reforçar la zona d'atac per tal de seguir somiant amb la salvació. 45 quilòmetres al sud, el Gandia ha decidit posar també fil a l'agulla per evitar que l'equip segueixi amb la mala ratxa que l'ha deixat relativament a prop de la zona de perill després d'un gran inici de lliga. Vicente Medina no comptava amb Mauro Fanari, que ha tornat a La Roda i podria donar la baixa també a Omar García. En el capítol d'altes, encara no s'ha confirmat cap incorporació tot i que els blanc-i-blaus tenen a diversos jugadors a prova com és el cas d'Elies.

Ni tan sols el líder de la lliga, l'Orihuela, ha escapat a la temptació de renovar el seu equip. Els de Pato han incorporat el davanter bosnià Eldin Hadzic provinent de l'Eibar (havia format part del planter de l'Hércules) i al migcampista francès Mathieu Coureur (ex Nantes i Gueugnon); per contra, Manolo Mas i Álvaro han obtingut la baixa del club oriolà; en el cas del davanter, amb destinació inclosa: l'Eldense de Marcos Guill. L'altre equip groc d'Alacant, el Dénia de Nino Lema ha donat la baixa a Koeman, Pitu Rial i Israel Losa i ha incorporat Didi (ex Slavia Sofia) que fins ara havia jugat amb el filial i Jordi Vinuesa, que torna a la disciplina de l'entitat de la Marina Alta després del seu pas efímer pel Guijuelo. Menys marge de maniobra té el Castelló degut als deutes que té amb antics jugadors del club i que li impedeixen fitxar fins que no se solucionin. Per ai això no fos poc, la curta plantilla amb què compta Casuco s'ha vist reduïda a la pràctica amb la retirada de Pere Martí amb només 28 anys després d'una greu lesió al genoll i deixant el tècnic de Llorca amb només 20 jugadors del primer equip.

Menció especial mereixen el Benidorm i l'Alacant, grans incògnites a hores d'ara després de fer-se oficial la greu situació econòmica que atravessen en els darreres mesos i que ha portat, en el cas dels de la Marina Baixa, a demanar al Ministeri de Treball la convocatòria d'una vaga pel proper cap de setmana (reben el Gandia al Guillermo Amor). Amb aquesta situació límit, no seria descartable una fuga de jugadors si no s'arriba a un acord amb l'Ajuntament de Benidorm, part important en aquest conflicte i que podria tenir la clau de la solució. L'Alacant de Vicente Borge també ha fet pública la situació que travessa actualment i que, entre d'altres coses, se'ls priva un 'luxe' tan fonamental com és el de tenir aigua freda a les instal·lacions del Palamó, un fet que ja han hagut de viure alguns dels rivals que han visitat el feu alacantinista.

En darrer lloc, l'únic equip aragonès del grup, el Teruel que dirigeix Ramon Maria Calderé segueix rastrejant el mercat per reforçar una davantera mermada per la marxa d'Ador i de Joselu, que després de protagonitzar el culebrot de l'estiu a la ciutat mudèjar ha passat de puntetes en aquesta primera volta. Amb el dubte de la continuïtat del porter titular Juan Carlos Caballero, que podria comptar amb una oferta de l'Alianza de Lima peruà, els aragonesos busquen realitzar un parell d'incorporacions per seguir amb la bona temporada que han fet fins ara.

2 comentaris:

  1. Felicitats per l'article i el gran seguiment que feu no nomès del vostre equip sinó també de la resta de clubs del grup.

    ResponElimina
  2. Seria una gran incorporació Biel Median si està al nivell que aquí el vam veure.

    ResponElimina