Etiquetes

22/1/11

Toca guanyar lluny de casa | Benidorm CF - CE L'Hospitalet (diumenge 11:45)

Repetim discurs des del mes d'octubre, d'ençà que el desè dia del desè mes del desè any del mil·leni (és a dir, el 10 d'octubre de 2010) l'Hospitalet guanyés per 0-2 a la Ciutat Esportiva del Mallorca B i sumés la seva única victòria a domicili en el que portem de lliga. Des d'aleshores el Centre d'Esports l'Hospitalet s'ha desplaçat a Los Arcos, a Can Peixauet, al Narcís Sala, a Castàlia, al Nou Camp de Dénia, al Camp d'Esports i al Camp del Centenari. És a dir, set desplaçaments, set visites als camps de set rivals i botí pobre, difícil de digerir per un equip amb qualitat i capacitat com l'Hospi: dos punts fruit de dos empats a Santa Coloma i a Sant Andreu. Des d'aleshores, quatre derrotes seguides que han impedit que els riberencs facin un salt posicional a la classificació per poder mirar la zona tèrbola de la lliga amb distància, amb major tranquil·litat. Però per aquesta capacitat que té l'equip ens veiem obligats a tornar-hi a confiar, a creure que l'Hospi, aquest diumenge sí, serà capaç de tornar de Benidorm amb els tres punts al guardamaletes de l'autocar. I no perquè el Benidorm estigui en hores baixes, perquè el Guillermo Amor (antic Foietes) sigui un camp històricament propici per als riberencs o perquè, com el partit de Mallorca, el partit es jugui pel matí. No. Hi confiem perquè, al cap i a la fi, l'Hospi té prou futbol com per guanyar aquest partit i, d'una vegada per totes, enlairar-se a la classificació. La crònica del partit, en principi, no estarà disponible fins dilluns al matí.

El Benidorm
Cinc partits sense guanyar. Aquesta es la rèmora amb la qual el conjunt de la Marina Baixa arriba a la cita de demà al matí. Són les cinc les jornades que el Benidorm acumula sense conèixer la victòria, després de ser capaç, únicament, de sumar un empat (1-1) a casa davant del Gandia i de perdre els 4 partits restants: dos a casa contra el Teruel (0-1) i l'Alzira (0-3) i dos a fora, per la mínima, davant l'Alacant (1-0) i el Mallorca B (1-0). Tota una garantia d'oxigen per als equips amb l'aigua al coll com l'Alzira (que va aconseguir en aquell partit la seva segona victòria a la lliga) o pel Mallorca B (que feia 8 partits que no guanyava). Mal moment per a l'equip de Roberto Granero que ha arribat, justament (curiosament) en el moment que va sortir a la llum la crítica situació econòmica / institucional que travessa l'entitat alacantina, que no havia pogut satisfer les nòmines dels jugadors des de gairebé principis de temporada, que estava immersa (i hi segueix) en un procés electoral a la recerca d'un president (d'un valent) que pugui salvar la nau benidormera. Al bell mig del no res, un forat per a l'esperança: l'Ajuntament de Benidorm, després de girar l'esquena unes quantes setmanes al problema, va accedir a avançar 100.000 euros al club per poder pagar part de les nòmines pendents. Curiosament (justament) el Benidorm travessa pel seu moment més baix en l'aspecte esportiu quan, econòmicament, semblava haver agafat aire. Futbol.

Només dos equips han marcat menys gols que el Benidorm. Són l'Alzira (amb 13) i la Gramenet (amb 16) els únics equips que es mostren més negats de cara a porta que el quadre alacantí, que comparteix peculiar posició de bronze amb el Gandia. En total 17 gols, 11 dels quals els ha marcat jugant com a local. L'estrella indiscutible en aquest aspecte és Yahvé Prieto, que amb 6 gols és el màxim golejador de l'equip i suma més d'un terç dels gols de l'equip; la dada de l'ex de la Cultural, però, té trampa si observem que la meitat dels seus gols han arribat des del punt de penal (ha transformat els tres penals que li han assenyalat a favor al Benidorm). La resta dels gols se'ls reparteixen Cubillas (3), Guerra i Obelé -que ha marxat al Toledo- (2) i Carrasco, Gil, Chupe i Luís Domènech amb un gol per barba. Una dada per pensar-hi: el Benidorm només ha marcat 4 dels seus 17 gols a la primera part dels partits, 3 a casa i només 1 a fora; sabeu on va marcar l'únic gol a domicili a la primera meitat del partit, oi? Exacte, a l'Hospitalet. Pel que fa a l'aspecte defensiu, també caldri agafar amb pinces la dada dels 21 gols encaixats del conjunt que dirigeix Roberto Granero (14 a l'antic Foietes). I és que 8 d'aquests 14 gols els ha encaixat en només dos partits: en les golejades que el Mallorca B (0-5) i l'Alzira (0-3) van aconseguir al camp d'un Benidorm que es caracteritza per una extrema seriositat defensiva fora del Guillermo Amor. A banda de Mallorca i Alzira, només l'Alcoyano (de penal) i el Teruel (0-1) han sumat els tres punts a Benidorm, un estadi que tradicionalment no se'ls hi ha donat massa bé als equips catalans (aquest any hi han empatat el Sabadell i el Santboià i hi ha perdut el Badalona).

Pel partit contra l'Hospi, Roberto Granero recupera dos homes que no van poder viatjar a Mallorca en haver de complir sanció per haver vist la cinquena groga de la temporada com són Víctor Albalat i un dels titulars de l'equip: Jaime Agulló. Per contra, a la baixa de François Obelé, que ha marxat al Toledo en aquest mercat d'hivern s'hi ha d'afegir la d'Ayala, un dels fixos a les alineacions de Granero i que va lesionar-se de gravetat en el partit d'anada dels 1/8 de final de la Copa Federació davant l'Ontinyent. En aquest sentit, dijous el Benidorm perdia també el partit de tornada al Clariano (1-0) i quedava eliminat d'aquesta, si més no, peculiar competició. Amb el dubte de l'estat físic de Cubillas, golejador en el partit d'anada disputat a l'Estadi, Granero podrà comptar amb la resta de jugadors pel partit de demà.

Possible alineació Benidorm CF: Óscar, Carrasco, Gil, Navarro, Óscar Valero, Jaime Agulló, Tito, Yahvé, Chupe, Guerra i Pablo García.

L'Hospi
A les files de l'Hospi l'únic objectiu, com apuntàvem a la introducció, és trencar el malefici, la mala ratxa que l'equip arrossega lluny de l'Estadi, fora del qual ha sumat 2 dels darrers 21 possibles i, únicament, ha conseguit 6 punts de 33 en tot el campionat. En el cantó positiu, sens dubte, les bones sensacions que l'equip va transmetre en el desplaçament al Badalona, on no només va plantar cara a tot un senyor equip com el Badalona, sinó que va aspirar seriosament a guanyar un partit que va dominar gairebé a plaer durant bona part de la segona meitat. El final, amb el penal transformat per David Prats, ja el coneixem. El partit a Benidorm es presenta com una bona oportunitat per, almenys, tornar a sumar lluny de l'Hospitalet, davant un equip que no arriba en el seu millor moment. De fet, els alacantins es troben només dos punts per sobre dels riberencs, pel que un triomf de l'Hospi faria avançar una posició com a mínim als riberencs. Una de les incògnites serà l'estat de la gespa natural del Guillermo Amor, que no presentava el millor aspecte en els darrers partits i que, òbviament, podria tenir la seva incidència en el desenvolupament d'un partit.

Bones notícies són també les que han arribat des de la infermeria de l'Hospi, que s'ha buidat gairebé i que només compta amb Toni Velamazán com a ocupant. Al llarg d'aquesta setmana, però, Manel Viale i Manel Gómez s'han entrenat a ritme diferent de la resta del grup per culpa de les seves molèsties tot i que estarien en condicions pel partit de demà. L'altra incorporació sonada ha estat la de Marc Pedraza, que dilluns es reincorporava als entrenaments després de la mort del seu pare. Sense més baixes ni per lesió ni per sanció, Miguel Álvarez tornarà a tenir jugadors suficients com per triar i remenar, un cop que Moussa i Pitu també han complert el seu partit de sanció. Tot i la disponibilitat, tampoc és d'esperar que hi pugui haver massa canvis respecte l'onze que va enfrontar-se a l'Sporting Mahonés.

Possible alineació de l'Hospi: Craviotto, Hammouch, Barón, Manel Viale, Lucas Viale, Rubén García, Pitu, Corominas, Lobato, Jordi Martínez i Eloi Fontanella.

L'àrbitre
Per primer cop a la temporada, l'Hospi repetirà àrbitre. L'aragonès Luís Miguel Vallejo Aznar (7a temporada a Segona B) xiularà aquest Benidorm-Hospi, el segon partit que xiularà als riberencs després de la golejada per 5-0 a l'Atlètic Balears el passat mes de novembre a l'Estadi. Vallejo Aznar, que demà estarà assistit pels també aragonesos Adrián Martínez Miguel i Marta Frías Acedo, havia xiulat amb anterioritat un Hospi-Sabadell (0-0, 2007-2008) i un Hospi-Levante B (0-0, 2005-2006). A més, l'estiu de 2005, Vallejo Aznar també va dirigir el partit d'anada de la 1a ronda de la Copa del Rei entre el Calahorra i l'Hospitalet (1-3). Aquesta temporada, l'àrbitre aragonès s'ha encarregat dels partits Sant Andreu 2-0 Alcoyano (6 grogues), Real Sociedad B 0-3 Lemona (3 grogues i 1 vermella), Gandia 1-1 Mallorca B (4 grogues i 1 expulsió), Eibar 2-0 Peña Sport (5 grogues i 1 expulsió), Hospi 5-0 Atlètic Balears (6 grogues i 1 expulsió), Dénia 2-1 Gandia (11 grogues i 1 expulsió), Gramenet 0-2 Ontinyent (7 grogues) i Real Unión 0-2 Oviedo (8 grogues). En total, 8 partits xiulats amb un balanç de 4 victòries locals, 1 empat i 3 triomfs visitants i una mitjana de 6,25 grogues per partit i, atenció, 0,625 expulsions per encontre.

Els precedents
Parlar del Guillermo Amor, l'antic Foietes, és fer-ho d'un dels camps més propicis des d'una perspectiva història per al Centre d'Esports l'Hospitalet, si tenim en compte que hi ha uns quants precedents que justifiquen aquesta afirmació. No és habitual veure que un equip, després d'onze visites a un camp, només hagi perdut en dues ocasions. És el cas de l'Hospi, que fa tot just 10 temporades perdia per última vegada a Benidorm (21 de gener de 2001). Des d'aleshores, l'Hospi ha tornat de la Marina Baixa amb algun punt sota el braç i, en cap d'aquests tres partits ha vist perforada la porteria; no és menys cert, però, que l'únic gol que ha marcat en aquests 10 anys ha estat de penal i gràcies a Felipe Sanchón (2006-2007), un gol que li va valer un gran triomf a l'Hospi d'Oliva, que aquella tarda de diumenge feia debutar Vemund Brekke amb la samarreta de l'Hospitalet.

2007-2008 - Segona Divisió B - Benidorm 0-0 L'Hospitalet
2006-2007 - Segona Divisió B - Benidorm 0-1 L'Hospitalet
2005-2006 - Segona Divisió B - Benidorm 0-0 L'Hospitalet
2000-2001 - Segona Divisió B - Benidorm 2-1 L'Hospitalet
1998-1999 - Segona Divisió B - Benidorm 1-2 L'Hospitalet
1996-1997 - Segona Divisió B - Benidorm 0-1 L'Hospitalet
1994-1995 - Segona Divisió B - Benidorm 1-1 L'Hospitalet
1993-1994 - Segona Divisió B - Benidorm 0-0 L'Hospitalet
1992-1993 - Segona Divisió B - Benidorm 1-5 L'Hospitalet
1990-1991 - Segona Divisió B - Benidorm 0-0 L'Hospitalet
1989-1990 - Segona Divisió B - Benidorm 2-1 L'Hospitalet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada