Etiquetes

13/1/11

Mercato d'hivern. Segon capítol

(Darrera actualització: dijous 23:30 hores) La segona setmana del mercat d'hivern ha portat també algunes novetats en forma d'altres i de baixes en diversos dels equips del grup tercer de Segona Divisió B. Alcoyano, Atlètic Balears, Castelló o Ontinyent són alguns dels conjunts que han experimentat canvis a les seves plantilles a diferència del CE L'Hospitalet, que segueix buscant un recanvi per Óscar Álvarez, que ja ha oficialitzat la seva marxa de l'entitat riberenca per motius personals/laborals i ha tornat a Girona, on viu i treballa. De fet, el seu més que possible nou destí estaria ben a prop de la Ciutat Immortal: la UE Llagostera, actual líder del grup català de Tercera Divisió. Pel que fa al seu substitut, la secretaria tècnica que encapçala Quique Cárcel treballa per trobar un jugador que respongui al perfil d'un futbolista jove, amb certa experiència i que pugui obrir el ventall de possibilitats en un equip que, a hores d'ara, només compta amb els germans Viale com a centrals purs.

El gran animador del mercat en els darrers dies ha estat l'Atlètic Balears, que ha incorporat fins a cinc futbolistes per intentar sortir de la zona baixa de la taula. Es tracta de cinc noms totalment desconeguts, exòtics, que arriben a Palma com un meló per obrir: Laurent, Michel, Rudy, Thiago i Willian. Els més 'familiars' són els germans brasilers Domínguez Da Silva, és a dir, Michel (pivot defensiu) i Willian (davanter), que havien començat la temporada cedits al Montuïri de Tercera Divisió balear i que tornen ara a l'equip palmesà, després de la cessió al club blanc-i-vermell. De França arriben Rudy i Laurent; el primer és un davanter d'origen congolès provinent del segon equip del Dijon FCO que juga a la CFA-2 (cinquè nivell del futbol francès) que abans havia jugat als equips inferiors del Nancy. Laurent Mohellebi és un migcampista que prové de l'Issy AS Ararat, un club fundat per immigrants d'origen armeni als afores de París i que milita justament en la primera de les lligues regionals parisines; abans havia jugat a l'Istres o a l'SK Tirana albanès. El cinquè en qüestió és el mitjapunta brasiler Thiago Benevides, "Thiaguinho", que arriba a l'Atlètic procedent de l'Olaria Atlético Clube, de la Primera Divisió del Campeonato Carioca. Aposta arriscada a les mans d'un Gustavo Siviero que necessita urgentment trobar el camí del gol per un equip que només ha marcat en dos dels últims nou partits. Imatge: Web CD Atlètic Balears

Ja a la Península, a Castelló segueixen els problemes. Si la setmana passada recordàvem que no podien fitxar fins que no saldessin els deutes contrets amb antics jugadors -segueixen sense haver-ho fet-, ahir es coneixia la notícia de la marxa de Víctor Ibañez, fins ara porter suplent, a l'Eibar de Manix Mandiola. La marxa del meta català obligarà Casuco a pujar un dels dos porters del filial de Regional, o bé Alberto Catalán o bé Rubén. Una altra marxa destacada ha estat la d'Álvaro Líbano, que ha deixat enrere la seva segona etapa a l'Ontinyent per fitxar per un altre equip basc, un Barakaldo que ara mateix és cuer del grup segon de Segona B. Per la seva banda, els ontinyentins confirmaven aquest dijous el fitxatge del central hospitalenc Toni Soldevilla, procedent del Caravaca i de l'interior esquerre Juanjo Gracia, provinent del Vila-real C. Al Clariano, però, les aigües baixen realment tèrboles fins al punt d'haver-se especulat amb una possible dimissió de Toni Aparicio que la Junta Directiva no li hauria acceptat. Per la seva banda, el proper rival dels de la Vall d'Albaida, l'Alcoyano, segueix cobrint marxes i possiblement avui anunciarà la contractació del davanter de l'Estepona, Pedro Muñoz (25 anys), que aquesta temporada ha anotat tres gols amb l'equip malagueny. També a la província d'Alacant, a Benidorm, es feia oficial la marxa de François Obelé al Toledo; el davanter francès marxa a l'equip de l'exriberenc Diego Carrillo després de marcar dos gols en els 14 partits jugats amb els de la Marina Baixa.

Qui també ha engrandit el seu planter és el CD Teruel de Calderé amb l'arribada d'Omar Sampedro, un extrem dret de 25 anys provinent del Pontevedra (Grup 1) i que havia defensat els colors del Zamora, la Ponferradina o el Castelló després de sortir de l'Sporting de Gijón, club en què es va formar. Per la seva banda,les dues baixes que havia concedit l'entitat mudèjar, Ador i Joselu, ja han trobat destinació en equips de Tercera: el davanter malagueny ha fitxat per l'Olímpic de Xàtiva mentre que Joselu ha signat pel Cerceda gallec, que l'any passat va quedar-se a les portes de l'ascens en caure contra La Muela. Finalment, el davanter extremeny de l'Alzira, Juanma Ruano, no ha formalitzat la seva marxa de l'entitat blaugrana tot i que el CD Badajoz està interessat en la seva incorporació. Així, tot i que es donava per segur com a baixa, Ruano va jugar com a titular el partit que l'Alzira va guanyar a Terol per 0-1 el passat diumenge. Dimecres, però, el president de l'entitat alzirenya, Pepe Bosc, anunciava a Alzira Ràdio la baixa de cinc jugadors: Pociello, Peque, Rafa Rivera, Rubén Pérez i Tino. Mentrestant, a l'Alacant Sergio Alcolea també ha fet les maletes i ha fitxat per un Olímpic de Xàtiva que s'està reforçant de cara a assegurar la plaça de promoció i intentar el salt a la Segona Divisió B. Per la seva banda, els equips catalans havien resten fins ara a l'expectativa de qualsevol moviment, amb els noms de Sergio Postigo (possible incorporació de la Gramenet) o d'Aitor Ramírez (a qui se li busca equip des de Sabadell) com a notícies més destacables. Dijous, però, Santboià i Badalona movien l'arbre i ens deixaven dos fruits de gust ben diferent. El club del Baix Llobregat feia pública la desttitució del seu tècnic, Quim Ayats, per culpa d'uns mals resultats que deixen el Santboià en darrera posició a la lliga i amb nou partits seguits sense guanyar; Paco Clos, fins avui segon entrenador, es fa càrrec de l'equip, que no preveu incorporar cap altre jugador després del fitxatge de Joan Molina. Per la seva banda, Manolo Márquez compta amb sàlvia jove per culminar una de les millors davanteres de la categoria; des d'aquest dijous, el Badalona compta amb el jove davanter Marc Mas, procedent de la UE Llagostera, amb qui ha marcat sis gols en el que portem de campionat. Mas cobrirà les esquenes d'homes com David Prats o Marc Sellarès.

Altres equips: Dénia, Gandia, Lleida, Mallorca B, Orihuela, Sant Andreu i Sporting Mahonés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada