16/1/11

Tampoc caldria patir tant | CE L'Hospitalet 2-1 Sporting Mahonés

Resum del CE L'Hospitalet 2-1 Sporting Mahonés aquí
Gols dels equips balears aquí

L’Hospi ha enllaçat el seu cinquè triomf consecutiu a l’Estadi després d’aconseguir un suat, sofert i treballat triomf davant el seu antecessor a la lliga, un Sporting Mahonés al qual ha derrotat per 2-1 gràcies als gols de David Corominas i de Cristian Alfonso, ‘Zizou’. Els riberencs han fer un partit irregular, intermitent, i després d’una bona arrencada a la primera meitat s’han anat difuminant amb el pas dels minuts, han regalat terreny als balears i han acabat pagant massa car el conformisme amb el gol de l’empat de Pedro Capó. Ha estat aleshores, com sempre sota pressió, que l’Hospi ha recuperat la seva millor versió i, tot i no gaudir de moltes ocasions de gol, ha fet mèrits suficients per sumar una victòria necessària per compensar el mal balanç de marcadors a domicili i per mantenir la distància amb els seus perseguidors, després que Atlètic Balears i Mallorca B derrotessin Santboià (3-0) i Benidorm (1-0) respectivament i demostrin que encara no han dit l’última paraula, ni molt menys en això de la salvació.

El cert, però, és que els primers compassos del partit no convidaven a pensar que l’Hospi hauria de patir tant en el conjunt del partit més enllà del resultat. Com tantes vegades hem reclamat, els riberencs han sortit ben endollats al partit, disposats a agafar-ne les regnes i a deixar ben clares les seves intencions des del primer minut. Al davant, l’Sporting Mahonés, tímid però ben plantat, ha deixat jugar un Hospi que ha triangulat bé en el primer tram del partit, pràcticament fins després del gol de Coro. Ha estat l’extrem vilassanenc el protagonista de la primera acció clara de perill dels locals, després d’una jugada individual que el ‘7’ de l’Hospi no ha sabut solucionar, quedant entre una passada i un xut que, massa forta, s’ha passejat per tota l’àrea menorquina sense que ningú encertés a rematar (11’). Bé fins la línia de tres quarts, era en aquest punt on els homes de Miguel Álvarez trobaven les dificultats per culminar les jugades.

Tot el contrari que l’Sporting Mahonés, immers en la seva timidesa ofensiva però ràpid i clar en la definició. No se’ls pot criticar manca d’idees als homes de Joan Esteva, que amb el ‘factor Trujillo’ per bandera no han dubtat a provar-ho des de llarga distància esperant repetir la història del partit d’anada a Bintaufa. Per sort (per l’Hospi, és clar), el davanter de Santa Ponça no ha donat senyals de vida aquest matí; seu ha estat el primer xut de l’Sporting en tot el partit: un llançament des de fora de l’àrea que es perdia alt, massa alt (20’). Punt de mira desviat pels maonesos; encert, efectivitat i gol pels riberencs, que inauguraven el marcador en la següent acció gràcies a David Corominas. Era, però, Jordi Martínez qui iniciava la jugada agafant la pilota a la frontal de l’àrea, desempallegant-se dels rivals que li sortien al pas i fent un xut ras i no massa fort que Eloi només va poder desviar a un dels seus costats amb la desgràcia (per a l’Sporting) que el rebuig el recolliria Coro per creuar la pilota entre el bosc de cames balears i obrir la llauna a l’Estadi (22’).

Curiosament, el partit ha decaigut en el seu ritme a partir del gol riberencs, sense que l’Hospi deixés de gaudir d’alguna que altra ocasió per ampliar la diferència i marxar als vestidors amb un còmode avantatge. Mentrestant, l’Sporting seguia capficat en no trepitjar l’àrea hospitalenca i, de nou des de lluny, David Sánchez feia un xut desviat que es perdia a l’esquerra de la porteria de Craviotto (28’). L’Hospi, per la seva banda, gaudia de dues bones accions de perill en què va fregar el 2-0: primer, Cristian Gómez ho intentava amb un xut des de mitja distància que marxava a córner després de picar en un defensa visitant (33’); dos minuts més tard, Jordi Martínez no encertava a culminar una ràpida acció de contraatac dirigida per Corominas, prolongada per Eloi Fontanella i desaprofitada pel davanter de Cardedeu, que després de retallar cap enfora es quedava sense metres per penjar la pilota al cap d’Eloi, que esperava gairebé tot sol al punt de penal (35’). Abans del descans, Méndez Canario donava el primer motiu perquè Craviotto cobrés el partit d’avui, fent-lo intervenir per primer cop en el partit en un altre xut llunyà que el porter lleidatà blocava sense més dificultats.

La segona meitat s’esperava un Hospi que, com gairebé sempre, sortís a sentenciar el partit per viure de rendes la resta del partit. Res més lluny de realitat, va ser l’Sporting qui va donar un pas endavant aprofitant que el quadre local havia reculat per apropar-se amb cert perill a la porteria de Craviotto. Els maonesos, que abans del descans havien hagut de substituir Martí Noceras per Rubén Carreras per culpa de la lesió del primer, avisava als tres minuts de la represa amb un altre xut d’Antonio Trujillo que trobava massa facilitats per preparar la seva cama dreta; el xut del ‘20’ de l’Sporting, però, s’acabava estavellant a la xarxa lateral esquerra de l’Hospi. Menys sort tindrien els de Miguel Álvarez en la següent (i gairebé última) ocasió de l’Sporting, quan Pedro Capó recollia una pilota al vèrtex dret de l’àrea riberenca i creuava un bon xut, enganxat al pal dret i lluny de l’abast de Craviotto, que no podia fer res per evitar el gol de l’empat de l’Sporting (56’), el primer que encaixa l’Hospi a l’Estadi en una segona part.

Tocava, doncs, reaccionar. Un cop més. La història tornava a repetir-se i, d’alguna manera, tocava tornar a recórrer a l’èpica, al treball ofensiu; tocava tancar l’Sporting al seu camp i començar a activar la maquinària d’atac. No va ser fàcil, però els menorquins hi van col·laborar reculant massa metres i donant massa avantatge a un Hospi que, tot i no tenir el seu dia a l’última passada, va recuperar sensacions i va convertir-se en clar dominador del partit. Així les coses, vam haver d’esperar al minut 65 de partit per viure i veure una nova ocasió de l’Hospitalet, després que Corominas engegués una nova jugada individual, es trobés amb el creuament providencial de Dani Camacho i el rebuig no l’aprofités Eloi Fontanella, que enviava el seu xut per sobre del travesser visitant (65’). A més, l’Sporting tampoc no renunciava a contres puntals com la que duria a terme un minut després Rubén Carreras; el seu xut des de l’interior de l’àrea gran, però, tornava a trobar-se amb les mans de Craviotto (66’).

En aquest punt del partit, un xic tard potser, Miguel Álvarez va introduir el primer canvi a les files de l’Hospi donant entrada a Cristian Alfonso en el lloc de Jordi Martínez (70’); un minut abans, fins i tot Barón havia gastat la seva opció en un xut des de l’interior de la mitja lluna que marxaria fregant el travesser de la meta d’Eloy (69’). L’entrada d’Alfonso, de ‘Zizou’ com se’l coneixia en la seva època de juvenil va acabar sent determinant per la renovació que va suposar en el joc de creació local. De fet, l’avui ‘16’ hospitalenc va ser l’autor d’un gol de gran qualitat al minut 75, un gol que acabaria suposant el 2-1 definitiu. Jugada ràpida d’un Hospi que iniciava Iván Hammouch en un llançament de banda, que continuava, cuinava i servia Corominas (sensacional avui) amb una deliciosa assistència per Alfonso, que es plantava tot sol davant Eloy i resolia de forma magistral davant la sortida infructuosa del porter visitant.

Ni tan sols el 2-1 va acabar de fer despertar l’Sporting, amb un Joan Esteva que no va donar entrada a un home d’atac com l’exriberenc Pedro fins al minut 84. Van ser minuts que l’Hospi va agrair no haver de patir, bàsicament per la incertesa al marcador i no tant pels mèrits de l’Sporting. És més, els de Miguel Álvarez van tenir el tercer i la sentència en tres jugadores clares de contracop que ni Alfonso (picant per sobre d’Eloy al 86’), ni Coro (després d’una magnífica acció individual de Lobato i seguida per Cirio al 87’) ni un altre cop Alfonso, que no encertava a rematar una bona jugada de Cirio (91’) trobaven el camí del gol i empenyien l’Hospi a haver de patir, un cop més. Fins i tot hi va haver temps per a la polèmica, en una caiguda de Corominas dins l’àrea maonesa que Ocón Arráiz va sancionar... amb groga per al davanter maresmenc (90’).

Sigui com sigui, l’Sporting tampoc no va donar mai la sensació de tenir a l’abast el gol de l’empat i l’Hospi va trigar pocs minuts més a respirar aliviat pel fet de sumar de tres en tres... un mes després (amb dos partits a domicili i tres setmanes d’aturada pel mig, tot sigui dit). Un 2-1 patit, treballat, però tan vàlid com el 5-0 a l’Atlètic Balears. A l’espera del que faci l’Ontinyent aquesta tarda en el partidàs davant l’Alcoyano, l’Hospi tancaria la jornada 14è cinc punts per sobre de la plaça de promoció de descens que ocupa precisament l’Ontinyent i 6 per sobre del Mallorca B, primer equip que baixaria a hores d’ara. Bones notícies: les derrotes de l’Alzira (0-1 amb l’Alacant), de la Grama (0-5 amb el Lleida -4 gols de Rayo-) i del Santboià (3-0 a l’Estadi Balear). A més, la derrota del Benidorm a Palma (1-0) deixa els de Roberto Granero, proper rival de l’Hospi, només dos punts per sobre, un motiu més per trencar d’una vegada la ratxa negativa a domicili diumenge vinent al Guillermo Amor de Benidorm (11:45 hores).

CE L'HOSPITALET:
Craviotto, Hammouch, Barón, Manel Viale, Lucas Viale, Rubén García, Corominas (Ceballos, 92'), Cristian Gómez, Eloi Fontanella (Cirio, 81'), Jordi Martínez (Cristian Alfonso, 70') i Lobato.

SPORTING MAHONÉS: Eloy, David Sánchez, Martí Noceras (Rubén Carreras, 45'), Dani Camacho, Raül Capó, Pedro Capó, Jeroni, Iray, Mourad (Fullana, 73'), Méndez Canario i Trujillo (Pedro García, 84').

Gols: 1-0 Corominas (22'); 1-1 Pedro Capó (56'); 2-1 Cristian Alfonso (75').

Àrbitre: Diego Ocón Arráiz (La Rioja). Bé, ha deixat jugar força. Ha mostrat targeta groga als riberencs Rubén García (36'), Lucas Viale (41'), Manel Viale (62') i Corominas (90') i als visitants Pedro Capó (42'), Iray (57') i Rubén Carreras (82').

Incidències: partit disputat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 400 espectadors. Entrada lleugerament superior a l'habitual gràcies a la campanya conjunta entre el club i la Creu Roja de l'Hospitalet, que convidava els assistents a aportar aliments per als més necessitats a costa del passio gratuït per veure el matx. S'ha guardat un minut de silenci en memòria de l'ex tècnic de l'Hospi, Ángel Pedraza i del soci número 19 de l'entitat, Joaquim Estall. Alberto Vega 'Peque' i Dani Planchería han completat una convocatòria de la qual se n'ha quedat fora, per molèsties, Manel Gómez. Desena visita de l'Sporting Mahonés a l'Hospitalet i vuitena derrota dels menorquins a la nostra ciutat.