Etiquetes

28/8/10

Torna la Segona B, torna el Badalona | CE L'Hospitalet - CF Badalona (diumenge, 19:00 hores)

Tot i que per l'Hospi la competició oficial ja va iniciar-se dimarts passat amb el partit de Copa del Rei davant el Dénia, no serà fins demà diumenge que el quadre entrenat aquest any per Ángel Pedraza debuti a la lliga. Torna, doncs, el campionat de la regularitat, el futbol de bronze: la Segona Divisió B. Dos anys i més de tres mesos haurà hagut d'esperar l'entitat riberenca per tornar a viure un partit de la tercera categoria del futbol espanyol, després de dues temporades a l'infern de la Tercera Divisió, d'un intent fallit d'ascens a Santanyí fa dues temporades i d'un retorn agònic el passat més de juny en un play-off difícil d'oblidar davant el Rayo B, l'Azuqueca i l'Almería B. Tot això, però forma part de la història; ara toca centrar-se en el futur més immediat, encarnat en un sol nom: Badalona. Segurament, un dels millors rivals possible per un retorn tan ansiat com aquest. La cita, ineludible, demà diumenge, a partir de les 7 de la tarda i a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet.

La cada cop més llarga història del Centre d'Esports l'Hospitalet està farcida de partits històrics, per bé o per malament; i en alguns d'ells hi apareix el Badalona com a rival... o no, com aquell duel agònic que la temporada 2006/07 va acabar amb l'Hospi d'Oliva arrebatant la plaça de promoció als badalonins al temps de descompte, una fet que a Badalona encara recorden. Quatre temporades després, riberencs i escapulats tornen a veure's les cares a la lliga, tot i que cap dels dos planters tenen massa a veure amb el de fa quatre estius. De fet, a Badalona el canvi és força perceptible si comparem la plantilla actual amb la de l'any passat, que va passar per la Segona B amb més pena que glòria i amb tres entrenadors (Manolo González, Bernardo Fuentes i Toni Llebaria) i té el dubtós honor d'haver aconseguit la pitjor classificació (12a) en els sis anys que l'entitat porta a Segona Divisió B. Calia, doncs, una renovació profunda que ha començat per la banqueta, on Manolo Márquez (Prat), un dels millors tècnics de Tercera Divisió ha agafat les regnes de l'equip.

Amb Márquez com a cap visible, hi ha un altre novetat que denota els nous aires que bufen a Badalona: el sempitern Albert Càmara (ex Hospi) ha deixat la pràctica del futbol després de vuit temporades defensant l'elàstica escapulada; des de fa unes setmanes, ja 'viu' coma a segon entrenador de l'equip, com a ajudant de Manolo Márquez. Juntament amb Cámara, jugadors il·lustres de l'entitat com el porter Rubén Martínez o el davanter Luís Blanco també han fet les maletes, juntament amb jugadors importants com Isaías Sánchez (Espanyol B), Molist (Terrassa), Diego Torres (Barakaldo), Larios (Prat), Alfonso (Gramenet) o Igotz Garde (Peña Sport). El club presidit per Fermín Casquete ha apostat per un perfil de jugadors amb menys nom i més 'currant' per tal de suplir aquestes baixes: han arribat homes joves i amb un futur prometedor com Charly Ruiz (Cornellà) o Obioma (Real United), jugadors contrastats a la categoria (Dani Guerrero, Bustillo, Carroza o Marc Sellarès) i jugadors més veterans com el porter David Valle (Poli Ejido) o el central Vázquez (Pontevedra).

Perfil variat al gust de consumidor per un equip que ha de tenir en la consistència del seu bloc la clau de l'èxit aquesta temporada, en la que com la gran majoria de clubs ha calgut estrènyer-se el cinturó. Tot i això, a Badalona són ambiciosos i aspiren a quelcom més que a la sola salvació. Els de Márquez arriben a la cita de demà a l'Estadi després d'haver jugat 10 partits de pretemporada (8 i els dos minipartits de la fase de grups de l'Històrics). El balanç és de cinc victòries (Vilanova 0-1, Montañesa 0-1 (foto), Peralada 1-4, Palamós 0-1 i Catalunya Amateur 1-0), dos empats (0-0 Júpiter i 1-1 a casa contra el Cornellà) i tres derrotes (1-0 Sant Andreu, 1-0 Gavà i 2-0 a Reus en el darrer test). És a dir, 9 gols a favor i 6 en contra. Un balanç golejador preocupant tot i comptar amb dos killers com David Prats i Marc Sellarès a la punta d'atac. Tot dos, però, es troben en condicions per jugar demà a l'Hospitalet, al contrari que Pugui, amb una fractura de clavícula i que Carroza i Óscar Ramírez, amb respectius trencaments fibril·lars. Amb aquestes baixes, el Badalona comptarà només amb 17 homes del primer equip per tancar la convocatòria.

Pel que fa a l'Hospi, ho hem anat veient al llarg de les darreres setmanes. L'equip afronta el debut a la lliga amb tota la il·lusió del món i amb la moral pels núvols després de la remuntada de dimarts passat davant del Dénia a la Copa del Rei, i amb la confiança de les bones sensacions que l'equip ha transmès al llarg d'aquesta pretemporada. L'únic inconvenient a primera vista serà veure com ha recuperat l'equip l'esforç que va fer dimarts passat i de quina manera el cos tècnic decideix dosificar la plantilla per fer front a un inici de temporada d'allò més carregat, un inici en el qual l'Hospi haurà de jugar quatre partits en 10 dies (Dénia i Cádiz a la Copa i Badalona i Sporting Maonès a la lliga) i això sense comptar amb els desplaçaments ni amb una hipotètica classificació a la Copa que obligaria els riberencs a jugar el partit de la tercera eliminatòria el dia 8 de setembre. De cara a demà, Pedraza sembla que podrà comptar amb els 21 homes de la plantilla i, per tant, no és gens descartable pensar en algun canvi de peces per oxigenar l'equip en aquest inici de la temporada tan atrafegat. En aquest aspecte, l'Hospi tindrà dos desplaçaments 'còmodes' la propera setmana, ja que dimecres volarà fins a Sevilla per jugar contra el Cádiz, ciutat de la qual retornarà l'endemà després de pernoctar a la Tacita de Plata, mentre que dissabte volarà fins a Menorca on diumenge al migdia s'enfrontarà a l'Sporting Maonès a Bintaufa.

Un clàssic als debuts de l'Hospi a casa és l'horari de tarda: l'Hospi-Badalona començarà a les 7 de la tarda (i no pas a les 5 com anunciaven els cartells de promoció del partit penjats arreu de la ciutat). Des de mitja hora abans podreu seguir el partit des de Ràdio l'Hospitalet, un encontre que dirigirà el col·legiat de Las Palmas, Adrián José Suárez Betancor, que tot just dirigirà el sisè partit de l'Hospi en la seva carrera. El balanç, fins ara, és força positiu amb tres victòries riberenques, un empat i una derrota (precisament a Badalona i per 5-1). Serà la dinovena que el Badalona rendeixi visita a l'Hospi a la nostra ciutat, des que la temporada 1957-58 s'enfrontessin per primera vegada (2-1 a Tercera Divisió) fins que el 24 de febrer del 2008, el triomf dels escapulats per 0-2 a l'Estadi va confirmar l'adéu d'Andrés García Tébar, un dels tècnics més fugaços a la història de l'Hospi. Un partit en qual va defensar la samarreta del Badalona un tal David Corominas...

CE L'Hospitalet - CF Badalona | Els precedents
Victòries de l'Hospitalet: 10
Empats: 3
Victòries del Badalona: 5
Gols marcats per l'Hospi: 31
Gols marcats pel Badalona: 20
Victòria més àmplia: CE L'H 7-1 Badalona (1958-59, Tercera Divisió).

Darrer precedent: CE L'H 0-2 Badalona (2007-08, Segona B)

CE L'HOSPITALET: Eduardo, Jornet, Tonet, Casado, Neftalí, Chietino, Chiqui (De la Puente, 71'), Thaer, Raúl Salas (Rubén Quintero, 71'), Toni Velamazán, Juli (Seubert, 82').

CF BADALONA: Montero, Cerveró, Jacobo, Cámara, Alfonso, Cristian (Héctor Bueno, 55'), Tarradellas (Isaías, 76'), Cascón (Cabarcos, 55'), David Prats, Rubén Casado i Corominas.

Gols: 0-1 Héctor Bueno (81'); 0-2 David Prats (88').

Àrbitre: Jorge Pérez Fuentes (català). Va mostrat set targetes grogues. 4 a l'Hospi (Tonet, Chietino, Thaer i Raúl Salas) i 3 al Badalona (Jacobo, Cámara i Cascón).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada