29/8/10

Retorn amb empat | CE l'Hospitalet 1-1 CF Badalona

Segona B. Primera jornada. Resums dels partits amb equips catalans (3/24)

Tal i com va passar fa cinc temporades, amb el darrer retorn a Segona Divisió, l'Hospi debutava a Segona B a casa i contra un equip català. Si fa mitja dècada l'equip aleshores dirigit per Ramon Moya empatava (1-1) amb el Barcelona B, avui els homes d'Ángel Pedraza no repetit guarisme davant un rocós Badalona, que s'ha trobat amb el gol de l'empat en aprofitar una errada de Carlos Craviotto, que posteriorment ha evitat l'1-2 amb una gran intervenció. Avui, a l'Hospi li ha mancat fluidesa i continuïtat en el seu joc i les ocasions han brillat per la seva absència fent que l'empat final entre riberencs i escapulats pugui considerar-se just. En l'aspecte positiu, l'Hospi ha ofert una vocació ofensiva en tot moment tot i no haver fet el millor partit fins ara; en el negatiu, que el Badalona ha obtingut el mateix premi sense haver estat massa ambiciós. En l'aspecte intermig: aquest tipus de partit seran una constant en aquesta Segona B, una categoria de partits travats decidits per petits detalls (o per grans errades). Cal valorar, també, l'atrafegat inici de temporada de l'Hospi, que diumenge a Maó completarà una sèrie de quatre partits oficials en onze dies, un fet que la gran majoria d'entrenadors -per no dir tots- voldrien evitar. C'est la vie, que diria aquell.

No ha vist un Hospi semblant al de la pretemporada, ni molt menys al de la segona part del Dénia. De fet, el precedent que ens serviria per il·lustrar la primera meitat seria el dels primers 45 minuts de dimarts passat davant el quadre alacantí: rival ben plantat al terreny de joc, ben pocs espais, pressió avançada i poca imaginació i fluidesa a la creació riberenca. Amb aquest panorama, era d'esperar que les ocasions poguessin comptar-se amb els dits d'una mà; les de tots dos equips... Tanmateix, el Badalona ha avisat ben d'hora amb una clara ocasió de Marc Sellarès que ha aprofitat una pèrdua de pilota d'Andrés Barón i ha encarat Craviotto; el xut del donostiarra, però, s'ha acabat estavellant a la xarxa lateral de la meta local. Errades individuals com la del lateral dret de l'Hospi han estat una constant al llarg del partit, motiu de desesperació dels aficionats locals, que patien amb cada passada arriscada de la defensa o del mig camp riberenc. La fortuna, però, ha estat inicialment a favor dels riberencs, que en una jugada sense aparent perill han vist com Suárez Betancor assenyalava un penal aparentment dubtós a favor de l'Hospitalet. Ha estat al minut 12 quan Xavi Muñoz ha estirat de la samarreta Jordi Martínez dins l'àrea petita. Penal innecessari, d'aquells que no s'acostumen a xiular però que, tal i com ha reconegut el tècnic visitant Manolo Márquez a la roda de premsa, ha estat "molt clar". L'encarregat de transformar-lo ha estat David Corominas, avui capità de l'Hospi, que l'ha llançat a la dreta de David Valle, anotant l'1-0.

El partit, però, no ha vist variar la seva dinàmica amb el gol local i ha seguit avorrit i travat fins el minut 32, moment en què el Badalona ha igualat l'encontre. Ha estat en una nova indecisió de la rereguarda local, en què els centrals de l'Hospi han cedit l'esfèrica a Carlos Craviotto, que ha realitzat una cessió defectuosa directa als peus de Marc Sellarès, que amb tota la porteria per ell sol no ha tingut cap problema per empènyer l'esfèrica al fons de la xarxa. Si bé l'errada més notòria ha estat la de Craviotto, no és menys cert que la defensa riberenca estava jugant amb foc i era previsible que, més o menys tard, s'acabés cremant com així ha estat. Al contrari del que passava amb el gol de Coro, l'empat de Sellarès sí que ha donat ales als escapulats, que han seguit creixent fins l'arribada del descans gaudint de dues ocasions força clares, primer en un mà a mà de Santi Villa amb Craviotto que el porter lleidatà ha salvat en dos temps (37') i després amb un xut de David Prats que ha fet lluir de nou Craviotto que ha salvat l'1-2 amb la punta dels dits i ha enviat la pilota a córner després de picar al travesser (45'). Durant aquests minuts, l'Hospi només s'ha apropat amb perill en una ocasió a la porteria del Badalona: Jordi Martínez finalitzava una jugada individual amb un bon xut des del vèrtex esquerre de l'àrea visitant, però es trobava amb l'estirada de David Valle per enviar la pilota a córner (34').

Si la primera meitat ha estat travada i mancada de continuïtat, la segona part ha estat fins i tot pitjor pel que fa a la qualitat del futbol. Si som fora generosos, hem pogut comptabilitzar només tres ocasions de gol, una pel Badalona i dues per l'Hospi. I és que tots dos conjunts han experimentat una sensible davallada física als segons quaranta-cinc minuts, amb la diferència que els de Manolo Márquez han decidit treballar per salvar l'empat mentre que els de Pedraza han seguit buscant el gol del triomf tot i que sense tenir les idees massa clares. L'únic perill dels badalonins en aquest segon acte ha estat un xut de falta executat per David Prats que s'ha perdut per sobre de la porteria local (52'). Minuts després era Cristian Gómez qui provava sort també des de la frontal de l'àrea, però el seu xut es trobava amb la segura intervenció de David Valle, que blocava la pilota sense més complicacions.

Pedraza ha intentat capgirar la dinàmica traient Eloi i Jordi Martínez del camp (també per donar-los descans de cara a dimecres) i ha donat entrada als 'petits' de l'equip: Pitu, Alfonso i Lobato. L'equip s'ha reactivat però s'ha seguit trobant un Badalona únicament centrat en no encaixar el segon gol, un fet que combinat amb el cansament ha provocat que els visitants desaprofitessin opcions de contra per marcar l'1-2. Lobato ha estat el més actiu en el segon temps i de les seves botes han sorgit les millors accions a la recerca del 2-1. Però la gran ocasió no ha arribat fins al temps de descompte: al minut 92 Lucas Viale ha recollit una pilota morta a la mitja lluna de l'àrea gran i ha etzibat un xut duríssim que David Valle ha enviat a córner amb una gran intervenció. Dos minuts abans, Suárez Betancor ha culminat una actuació ben fluixa amb l'expulsió per vermella directa de David Ceballos per "colpejar un contrari, amb la seva mà a la cara i amb el joc detingut"; en la mateixa acció, el col·legiat de Gáldar expulsava Sergio Martínez en veure la segona groga del partit.

Trist final per un ansiat retorn. No ha estat un partit de bronze, però sí una mostra del que li espera a l'Hospi aquesta temporada. La segona aturada d'aquest llarg recorregut té Maó com a destinació; serà diumenge vinent a partit de les 12 quan l'Hospitalet visiti l'Sporting Maonès en un partit que retransmetrà en directe IB3. Abans, però, els riberencs tenen una cita a Cadis amb la Copa del Rei: serà aquest dimecres a partir de les 9 del vespre.

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Ceballos, Barón, Óscar Álvarez, Lucas Viale, Rubén García, Corominas (Pitu, 81'), Cristian Gómez, Eloi Fontanella (Lobato, 61'), Jordi Martínez (Cristian Alfonso, 69') i Sergio Cirio.

CF BADALONA: David Valle, Ferrón, Sergio, Robles, Vázquez, Sidibe, Xavi Muñoz, Rubén Casado (Dani Guerrero, 71'), Santi Villa (Víctor, 87'), David Prats (Bustillo, 91') i Marc Sellarès.

Gols: 1-0 David Corominas (13', penal); 1-1 Marc Sellarès (32').

Àrbitre: Adrián José Suárez Betancor (Las Palmas). Fluix. No ha deixat seguir el joc assenyalant qualsevol mínim contacte, tot i que no ha estat coherent sancionant aquesta acumulació d'interrupcions amb les targetes grogues. Ha mostrat targeta groga als locals Barón (25') i Cirio (39'). Ha expulsat amb vermella directa el lateral dret de l'Hospi, David Ceballos (90') i per dues grogues el lateral esquerre del Badalona, Sergio Martínez (10' i 88').

Incidències: Pobra entrada a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet. Uns 300 espectadors a la grada, una assistència indigna d'un partit de Segona Divisió B per la segona ciutat de Catalunya. Preu de l'entrada pels no socis: 15 euros. Uns 25 graus de temperatura a l'inici del partit, que han acabat al voltant dels 22 a la fi del matx. Dani Planchería i Manu Viale han completat la convocatòria de l'Hospi, de la qual n'han quedat fora per decisió tècnica Toni Velamazán, Manel, Moussa i Peque, i per lesió, Iván Hammouch.