Etiquetes

11/10/09

I en podrien haver estat molts més | CE l'Hospitalet 2-0 Palamós CF

L'Hospi va demostrar a Benavent que el tema de la impugnació, lluny d'afectar-lo, l'esperonava a seguir mostrant la seva qualitat i la condició de gran favorit per l'ascens aquesta temporada. I un cop confirmada la sanció, l'equip ha tornat a estar a l'alçada i ha derrotat per 2-0 el Palamós. Un resultat curtíssim, vistes les ocasions de què han disposat els homes de Vinyals. Si l'any passat Joan Bayona va endur-se ni més ni menys que sis gols, avui s'ha convertit en el millor del seu equip evitant una quantitat similar de gols. A hores d'ara, l'Hospi ha recuperat el liderat, tres dies després de perdre'l als despatxos. Sensacional.

De totes maneres, el partit no ha començat massa bé per l'Hospi, ja que ha estat el Palamós qui ha començat dominant i creant perill, amb un xut del golejador palamosí Julien Hornuss i una centrada de Jaume Duran que es passejava per davant de Craviotto. Però els equips grans, si alguna cosa tenen, és pòlvora al davant i capacitat de resolució; dit i fet, al minut 16, amb mig Palamós tornant d'una jornada d'atac, passada de Toni Velamazán que veu Jordi Martínez a la frontal de l'àrea, tot sol, baixa la pilota, la controla al seu gust i la introdueix a la porteria de Bayona després de picar al pal dret. Primera ocasió i primer gol: millor impossible.

Bé, encara millor pels interessos de l'Hospi ha estat veure com el gol ha deixat totalment tocat el Palamós, que només ha inquietat Craviotto amb un xut llunyà de Sarabia (minut 17). De fet, ha estat el darrer xut a porta dels gironins, fet que fa preveure el monòleg que han ofert els homes de Jordi Vinyals amb un reguitzell d'ocasions que, curiosament, s'ha iniciat amb el 2-0 (min.24), fruit d'una passada en profunditat de Cristian Gómez per Cristian Alfonso que ha encarat sol davant Bayona, i ha marcat el segon. En un tres i no res el Palamós s'havia vist de dominar al camp de l'Hospi a perdre per 2 gols a 0.

Fins al final de la primera part, es poden comptabilitzar fins a sis ocasions clares per part de l'Hospi, a saber: centrada de Corominas que remata Jordi Martínez i salva Bayona (28'); xut de Coro que desvia Bayona (30'); nova centrada de Coro que Eloi Fontanella, de manera increïble, envia per sobre del travesser amb tota la porteria per ell sol (37'); nova assistència de Coro, en aquest cas per Cristian Gómez, que fa un misto quan tenia tot al seu favor per disparar (43'); i doble ocasió per acabar la primera part: cop de cap d'Eloi Fontanella que s'estavellava a pal travesser i el rebuig tampoc no l'aprofitava Jordi Martínez, que enviava la pilota al cos de l'heroi palamosí, Joan Bayona. En resum, 2-0 al descans i gràcies -des de l'òptica visitant.

El segon temps, tot i el domini territorial dels visitants (que no tenien altra opció si volien tornar a entrar en el partit), no ha ofert massa novetats ja que han estat els locals els que han seguit creant perill a la porteria rival. De fet, pocs minuts després de la represa (48'), Eloi Fontanella enviava fora un mà amb mà amb Bayona, que sis minuts després tornava a salvar el seu equip, per enèsima vegada, de rebre el tercer gol: un altre cop Eloi Fontanella gaudia d'una gran ocasió de gol. El Palamós seguia desbordat, tot i que ho intentava amb alguna acció a pilota parada de Carmelo i els intents de Marc Vila i de Diego, l'home de camp més actiu de l'equip entrenat per Jordi Condom. Però la realitat era el perill que duia l'Hospi, de nou reflectit en una doble ocasió de Jordi Martínez i de Cristian Alfonso (64') que tornava a salvar Joan Bayona, que de ben segur s'haurà guanyat una paga doble després de l'esforç d'aquest matí. O una triple, després que al minut 69 evités de nou un gol de Corominas, el rebuig del qual anava a parar a Lobato que rematava enmig d'un bosc de cames fins trobar, sobre la mateixa línia de gol, la de l'ex-riberenc Siscu, que salvava el Palamós d'un 3-0 que no arribava mai.

A partir d'aquest moment, el partit es va calmar; un Hospi un xic cansat va baixar el pistó i es va limitar a controlar les tímides escomeses dels gironins. Tot i això, va haver-hi temps encara per una rematada del 'killer' de l'Hospi, Jordi Martínez, que marxava fora; i per veure el debut a la lliga de la darrera incorporació de l'Hospitalet, l'eldenc Marcos Guill que entrava substituïnt Corominas al minut 84 i que, precisament, gaudia de la darrera ocasió del partit, amb un fort xut des de la frontal de l'àrea que marxava fregant el pal esquerre de la porteria de Bayona, que de ben segur estava sorprès d'haver viscut un darrer quart d'hora sense gairebé haver de treballar.

La maquinària, ara sí, sembla engreixada tot i els darrers esdeveniments, l'Hospi juga bé a futbol, guanya els rivals amb solvència, demostrant superioritat, té ganes de guanyar i d'agradar-se, otorga protagonisme als joves del planter i, en definitiva, segueix donant motius perquè l'afició se senti satisfeta i orgullosa del seu equip. A més, i allò que és més important després d'aquesta setmana, ha pogut dedicar aquest partidàs a Ceballos i a la memòria del seu pare, que ens deixava aquesta mateixa setmana. Per ell, aquest triomf.

FITXA TÈCNICA

CE L'HOSPITALET: Craviotto; Iván Hammouch, Barón, Dani Morales, Manel, Cristian Gómez, Corominas (Marcos Guill, 84'), Toni Velamazán, Eloi Fontanella (Quique Cárcel, 76'), Jordi Martínez, Cristian Alfonso (Lobato, 67')

PALAMÓS CF: Bayona; Siscu, Álvaro, Gimeno, Pety, Carmelo (Joel Múrcia, 84'), Diego, Marc Vila (Ferran, 70'), Jaume Duran, Julien Hornuss, Sarabia (Marc Pujol, 62')

Gols: 1-0 Jordi Martínez (16'); 2-0 Cristian Alfonso (24')

Àrbitre: Luís Pablo Querol. Regular. Ha deixat jugar en excés i no ha sancionat el joc duc que en ocasions ha practicat el Palamós. Ha mostrat només una targeta groga, que ha vist el local Jordi Martínez (18').

Incidències: Partit jugat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 400 espectadors. Carlos Craviotto ha batut el seu rècord personal d'imbatibilitat que arriba als 720 minuts sense encaixar cap gol (750 si comptem la pròrroga de Santanyí) i estableix un nou rècord a la història del CE L'Hospitalet. Finalment, i esmenant la informació aportada a la prèvia, l'Hospi també comptava avui amb les baixes de Dani Planchería, Héctor Miguel i Jordi Tarrés per lesió, a les quals també s'afegia la de Juan Manuel Viale, amb molèsties.