Lloseta és de bronze | Llosetense 3-1 San Pedro

Joan Oller celebra el 2-1. Imatge: IB3

CD LLOSETENSE: Mingo, Damià, Bibi, Jorge, Nico, Lucho, Héctor (Caio, 66'), Marc Rojals, Joan Oller (Edu, 75'), Sergi Rojals i Aitor Pons (Collado, 87').

UD SAN PEDRO: Javi Muñoz, Rafa, Mauri, Bezares, Oli (Juanjo, 66'), Félix, Domingo (Salva García, 56'), Álvaro (David Garrido, 75'), Juanfri, Eloy i Pedro.

Gols: 1-0 Aitor Pons (14'); 1-1 Pedro (19'); 2-1 Joan Oller (28'); 3-1 Aitor Pons (84').

Àrbitre: Julio Mena Gimeno (Comunitat Valenciana). Ha amonestat el local Joan Oller i el visitant Domingo. Ha expulsat Bezares per doble groga (71') i David Garrido (93').

Incidències: partit de tornada de la tercera eliminatòria de la fase d'ascens a la Lliga Adelante disputat al Municipal d'Es Puig de Lloseta davant de 2.165 espectadors.

92 anys d'història bé s'ho mereixien. El Llosetense és, per mèrits esportius, equip de Segona Divisió B. L'equip d´Óscar Troya ha rematat la feina que ja havia avançat fa set dies a Màlaga (0-1). Avui els mallorquins han estat superiors a un San Pedro excessivament tendre al darrere, que ha tingut el seu moment per estabornir el locals però que no ha estat encertat al davant. Ni al darrere: els malaguenys han fet massa concessions defensives, massa premi per a un rival que ha completat una temporada de somni, amb sotscampionat de Lliga, invictes a casa durant tot el curs, amb una remuntada fa un mes contra l'Adarve, amb una classificació a la Nueva Condomina i eliminant un San Pedro dissenyat per ascendir. I amb uns 50.000 euros de pressupost pel Primer Equip. De bojos. Primer van ser Constància i Binissalem; dos anys després el Raiguer torna a celebrar un ascens, el d'un històric. El Llosetense ja és de bronze.

Primera meitat intensa amb ocasions a totes dues porteries. El cert és que més que una qüestió d'encert els primers 45 minuts es poden resumir en el desencert defensiu d'ambdós equips. Per exemple, en el mal refús del central visitant en l'acció de l'1-0: centrada de Bibi des de banda esquerre, mala resolució de Mauri i posició d'or per un Aitor Pons que creuava el seu xut per impedir qualsevol reacció de Javi Muñoz (14'). Però l'alegria no li ha durat massa, al Llosetense: un altre mal refús, en aquest cas a la frontal, ha habilitat Pedro, que s'ha tret un gran xut des de la frontal que ha superat Mingo (19'). I encara rai, ja que els malaguenys s'haurien pogut avançar en l'eliminatòria si Mingo, ja a terra, no hagués posat una mà miraculosa per impedir la rematada d'un Domingo que s'havia quedat sol al segon pal (26'). Amb el partit tens al camp i a les banquetes, el Llosetense ha recorregut a l'estratègia per tornar a desnivellar l'eliminatòria al seu favor, amb una falta picada en línia de tres quarts i resolta en última instància per Joan Oller, que amb el cap ha enviat l'esfèrica al fons de la xarxa andalusa (28').

El segon temps arrencava amb ímpetu visitant i dos avisos importants; primer Pedro rematava ajustat al pal (46') i després era Álvaro qui mirava de sorprendre Mingo amb un xut llunyà, però el meta local tornava a lluir habilitats en enviar la bola a córner (47'). Ha hagut de despertar el Llosetense i ha estat Sergi Rojals qui ha estat a punt de fer el tercer en un xut des de la frontal després d'un bon moviment d'Aitor; la pilota, però, ha acabat en servei de cantonada (54'). Amb el pas dels minuts i tot i els canvis el San Pedro ha vist minvada la seva presència atacant i el partit ha anat transcorrent sense massa ensurts pel quadre de local. De fet, ha estat Edu Moral qui ha tingut el 3-1 en un xut llunyà que ha obligat Javi Muñoz a enviar la bola a córner (79'). Perdonava la primera, però no la segona: cinc minuts després un contracop ha habilitat Aitor Pons, que s'ha plantat tot sol davant Javi Muñoz i l'ha batut per sota les cames (84').