30/4/14

Els precedents de l'Hospi-Ontinyent

Diumenge (12:00, Estadi, PORTES OBERTES), l'Ontinyent CF farà el seu darrer desplaçament com a equip de Segona B. Descendit des de fa setmana i mitja, els valencians tancaran un cicle de set temporades al futbol de bronze, set temporades en les quals hauran visitat l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet en fins a cinc ocasions. En total, són nou els partits que han disputat en territori riberenc l'Hospitalet i l'equip de la Vall d'Albaida, nou precedents que amaguen partits força ajustats i de pronòstic històricament incert, nou partits que sempre s'han jugat al grup 3 de Segona Divisió B. En resum, nou partits que amaguen un balanç de quatre victòries de l'Hospi, tres empats i dues victòries de l'Ontinyent (l'última, la passada temporada). Hem vist 21 gols en 9 partits, 11 a càrrec de l'Hospi i 10 gràcies als valencians. Tot seguit, com cada setmana, repassem els precedents històrics en diferent format.

2012-2013 | CE l'Hospitalet 1-2 Ontinyent CF
Prèvia | Crònica | Sala Multimèdia

L'any passat, el del títol de campions, l'Hospi va perdre només dos partits en tot el Campionat. Primer l'Atlètic Balears va profanar el temple i en el darrer encontre de l'any, l'Ontinyent va sorprendre el quadre de Miguel Álvarez amb un sorprenent triomf... cimentat en una remuntada també sorprenent. Perquè l'Hospi havia obert el meló prou aviat amb un gol de Juan Antonio Osado després d'una cavalcada i posterior centrada de Julio Rico (8'). Marc Pedraza, Osado i sobretot Julio Rico amb un xut al pal van poder eixamplar una distància que es va demostrar massa curta. L'Ontinyent de John Clarkson va ser un equip dur, sempre amb la connivència arbitral; a la represa, els de la Vall d'Albaida van capgirar el marcador gràcies al seu millor jugador, un Fran Moreno que va ser autor d'un doblet i que va dibuixar un somriure a la cara del seu entrenador abans d'iniciar un creuer pel Mediterrani.

2011-2012 | CE l'Hospitalet 2-0 Ontinyent CF
Prèvia | Crònica

Amb la permanència a tocar però encara no lligada, l'Ontinyent arribava a l'Estadi quan quedaven tres partits per acabar la Lliga. Dirigit per Roberto Granero, els valencians tenien números fluixos a domicili i es presentaven com a víctima propícia per a que l'Hospi mantingués viva la flama del playoff. L'equip de Jordi Vinyals no va fer una segona volta especialment brillant. Tampoc va destacar una primera meitat avorrida, en què va fa ser necessària la voluntat per trobar ocasions de mèrit. En canvi, al segon temps l'Hospi en va fer prou amb l'encert en l'estratègia per tancar el partit. Primer, és clar, per obrir-lo gràcies a un gol de Rubén García a la sortida d'un córner (53'). Cinc minuts després, Pitu Comadevall s'anticipava a la defensa valenciana i rematava al fons de la xarxa una centrada des de l'esquerra de Dani Guillén (58'). Res més.

2010-2011 | CE l'Hospitalet 3-2 Ontinyent CF

Matí de futbol èpic i remuntada a l'Estadi. Pintaven bastos per a l'Hospi de Miguel Álvarez abans del partit amb la sanció de Craviotto i la lesió de Planchería; amb aquestes baixes, debutaria el juvenil Sergi Pagès, que va fer un bon partit i que no va poder fer res per evitar que al descans l'Ontinyent guanyés per 0-2 gràcies a dos gols de Javi Rubio, ara jugador de l'Alcoyano. A la represa, l'Hospi entraria ben aviat al partit gràcies a un gol d'Eloi Fontanella. El 'Matador' de l'Hospi també participaria en l'estranya jugada del gol de l'empat, en què la seva pressió va ser decisiva per forçar la rematada errònia en pròpia porteria del central visitant Saavedra. Faltava la perla, la cirereta, l'èxtasi: i el va aportar Christian Alfonso, autor del 3-2 definitiu al minut 74 amb una definició marca de la casa fent passar la pilota entre les cames de Ramos.

2007-2008 | CE l'Hospitalet 1-0 Ontinyent CF