15/8/12

Triomf convincent | UE Castelldefels 0-4 CE l'Hospitalet

L'Hospi encara el tram final de pretemporada amb confiança. Hi ajuden els resultats i les sensacions. Sense anar més lluny, la golejada d'aquest vespre a Castelldefels (0-4), serveix per extreure algunes conclusions positives en un equip on, a cada dia que passa, tots els jugadors se senten partícipes per formar part de l'onze inicial i poder aportar el seu (important) gra de sorra pel treball conjunt. Després d'una primera meitat avorrida, l'Hospi ha estat (gairebé) tot efectivitat a la represa i Iván Salvador, Corominas, Manga i Bacari han sentenciat un Castelldefels excessivament tou, que ha pagat molt cars els errors defensius davant d'un equip especialment encertat avui de cara a porteria. Ha tornat Ángel Sánchez, que com sempre ha deixat detalls de qualitat i, a més, ha exercit de capità del primer cop des que és al club. Bones sensacions també de Hammouch, de nou amb minuts, i bon partit d'Iván Salvador, que tot i que probablement tornarà al Juvenil de Lliga Nacional de ben segur que comptarà per Álvarez en més d'una convocatòria. Per cert, al final de l'entrada teniu galeria de fotos del partit gentilesa d'un crack com Alex Gallardo, fotògraf de la UE Castelldefels.

Convocatòria que avui no ha comptat amb els lesionats Manel, Osado i Pedraza; i un onze que de nou ha inclòs Oliver Sánchez a l'onze inicial. Barranco ha tornat ha ocupat el doble pivot, avui amb Alan. Miguel Álvarez ha seguit fent provatures i combinacions i ha donat minuts d'inici a homes com Pedro o Aday, mentre Cirio, Coro o Moyano arrencaven des de la banqueta. I des d'allà veien una primera primera part més aviat avorrida, on curiosament els mariners eren els primers en inquietar la porteria contrària: una errada de Viale ha facilitat la cursa i centrada de Triguero, acció que no ha aprofitat Sani, desencertat en la rematada (6'). Ha estat una de les poques accions amb cara i ulls dels locals en tot el partit, i acte seguit l'Hospi ha començat a dur perill a la meta d'Adrià Carrasquilla. L'encarregat, Aday Benítez, amb un xut potent des de l'interior de la gran que blocava el meta local (8').

Els riberencs han estat dominadors del partit, del ritme i de la possessió. Només alguns desajustos defensius han facilitat les contres locals, que han acabat sense perill per Oliver, gairebé sense treball. L'Hospi, per contra, n'ha tingut dues de ben clares. La primera, en una bona acció d'Aday, amb túnel inclòs, arribada a línia de fons, centrada al segon pal i rematada de primeres de Pedro que impacta al travesser (20'). La segona, en un xut de falta ben intencionat però poc potent d'Ángel Sánchez que aturava Adrià (40'). I pel mig, força avorriment, poc encert en la creació i algun detall de qualitat interessant. Res de l'altre món, vaja.

Res que fes presagiar l'inici fulgurant del segon temps en clau riberenca, que en poc més de set minuts sentenciaria el Trofeu de Festa Major. Ho faria amb dues accions de passada, control i definició; similars. Primer en una passada a l'espai per Iván Salvador, control i bonica resolució per batre Adrià i sumar el seu segon gol aquesta pretemporada (50'). Tres minuts després, era Corominas qui rebia una assistència d'Alberto Manga (enorme segon temps de l'ex del Badalona), controlava i creuava el seu xut davant la sortida del meta del Castelldefels per establir el 0-2 (53'). Un gol que ha fet mal un Castelldefels desorientat i que ha acabat cedint davant la confiança d'un Hospi que hauria pogut ampliar distàncies amb una rematada alta de Bacari a centrada d'Iván Salvador (62').

Més clara ha estat una acció gairebé posterior, en què una nova passada en diagonal de Manga habilitava Cirio, que clavava una vaselina a Adrià que hagués estat gol de no ser per la intervenció sota pals d'un central del Castelldefels (66'). Els d'Escudero estaven gairebé més pendents de demanar l'hora que d'avançar línies. Amb tot, Manga ha volgut arrodonir la seva actuació i ho ha fet amb un excel·lent llançament de falta amb l'esquerra que Álvaro només ha pogut observar com es convertia en el 0-3: golàs (83'). I faltava la cirereta, en una acció 'a pilota aturada' després que l'Hospi piqués ràpida una falta lateral, Coro la recollís i centrés al punt de penal perquè Bacari, com sempre actiu, bulliciós, l'enviés al fons de la xarxa per establir el 0-4 definitiu. Un resultat que serveix per avançar i, també, per guanyar el primer títol de la temporada: el primer Festa Major de Castelldefels de la història.

UE CASTELLDEFELS: Adrià Carrasquilla, Santos, Marc Martínez, Aleix Camps, Lacambra, Montilla, Roldán, Gordillo, Triguero, Gilberto i Sani. També han jugat: Álvaro, Mario, Amantini, Javi Rodríguez, Jorge Sánchez, Dimas i Óscar Muñoz.

CE L'HOSPITALET - 1a part: Oliver, Peque, Moussa, Viale, Valentín, Alan, Pedro, Ángel Sánchez, Bacari, Barranco i Aday. 2a part: Craviotto, Hammouch, Moussa, Moyano, Valentín, Pol, Manga, Cirio, Corominas, Bacari i Iván Salvador.

Gols: 0-1 Iván Salvador (50'); 0-2 Corominas (53'); 0-3 Manga (83'); 0-4 Bacari (85').

Àrbitre: Raúl Calle Martínez (Baix Llobregat). Ha amonestat els locals Marc Martínez (43') i Lacambra (84') i el visitant Bacari (80').

Incidències: partit de Festa Major de Castelldefels disputat al Municipal dels Canyars davant d'uns 200 espectadors. Setè partit de pretemporada. Manel, Pedraza i Osado no han jugat per motius físics. El soci de l'Hospi, Kike Fernández, ha estat l'afortunat de la rifa de la UE Castelldefels i ha rebut com a premi una pilota de futbol, que gentilment ha cedit a un nen del públic.