25/9/11

Qüestió d'encert | CD Teruel 1-0 CE L'Hospitalet

Si fóssim vulgars, diríem que a la vida, molts cops, un ha d'arribar fins al fons de la qüestió, rematar, ficar-la fins on sigui possible i encertar-la. Heus aquí el pecat d'aquest Hospi: el desencert. Un desencert que es palesa especialment en l'aspecte ofensiu, amb un equip que podrà crear més o menys ocasions però que veu una porteria molt i molt petita quan ha de rematar. I això a Segona B es paga: avui el Teruel ha colpejat primer encertant l'ocasió més clara del partit. A partir d'aquí (minut 43), a remolc i sense massa sensació de poder reaccionar davant d'un equip seriós, rocós i conscient de la vital importància que els tres punts tenien per ells. I l'Hospi, sense haver gaudit de massa ocasions de gol, ha desaprofitat tres accions clares a les botes de Sergio Cirio i David Prats. De tot plegat, el més preocupant és la segona meitat que ha ofert l'equip, que ha anat clarament de més a menys, aquesta diferència entre l'Hospi de Lliga i el de Copa pel que fa a l'encert (els jugadors i cos tècnic, recordem, són els mateixos) i algunes llacunes defensives que faciliten arribades massa clares dels rivals. 7 punts en 6 partits, 3 gols a favor però únicament 5 en contra, a quatre punts del quart classificats. Xifres objectives per arribar a opinions, evidentment, subjectives.

L'Hospi presentava tres novetats a l'onze inicial; una d'obligada al lateral dret amb Hammouch substituïnt el sancionat Peque. L'altra, doble, en un mig del camp on Rubén García i Marc Pedraza han assegut Manel i Ángel Sánchez a la banqueta. Hem viscut un inici de partit amb dos equips que tractaven bé la pilota però que decidien no fer massa concessions defensives al rival. L'àrea era un territori gairebé prohibit; s'entén, doncs, que els dos primers xuts locals arribessin en accions aïllades: un xut de Gerardo Carrera des de la frontal que blocava Craviotto (2') i un xut als núvols de César Díaz després d'una passada llarga des de la defensa (11'). L'Hospi, fidel al seu estil, buscava sortir amb la pilota controlada des de la defensa però es topava amb l'entramat defensiu dissenyat per Félix Arnáiz (sancionat a la grada) que dificultava la tasca d'arribar a la porteria d'Óscar. Alguna passada llarga trencava la monotonia d'un partit en què tots dos equips 'no volien' més del que realment podien.

Únicament les genialitats dels petits de l'Hospi van servir d'avís pel Teruel. Als 20 minuts de la primera, bona acció de Coro i David Prats, obertura de joc a l'esquerra del badaloní cap a Cirio, retall cap a dins de l'11 de l'Hospi, canonada directa a l'escaire amb la dreta i mà imponent d'Óscar Fornés per enviar la bola a córner. El segon avís, onze minuts després, arribava després d'una ràpida acció en què Pitu assistia Prats gairebé sense mirar, la defensa del Teruel es quedava embadalida però 'Pratigol' no sabia resoldre l'acció i rematava, massa fluix, al lateral de la xarxa local (31'). L'Hospi havia perdonat i els locals, en canvi, no ho acabarien fent. Cinc minuts abans del descans van servir per collar de valent els de Vinyals: Craviotto treia a córner una rematada de Valleros de cap (41'). I de cap arribava l'únic del partit en una centrada d'Aimar des de l'esquerra i una rematada massa fàcil, sense oposició de Gustavo Souto per girar el cap i dirigir la pilota al fons de la xarxa (43'). 1-0... i gràcies, ja que segons abans de marxar als vestidors Craviotto tornaria a lluir-se per salvar una doble ocasió de Gerardo i de Javi Monforte (45').

Lluny que el panorama canviés, la sensació que va oferir l'Hospi a l'arrencada del segon període va assemblar-se a la dels rivals que passaven l'any passat per l'Estadi, ja que va ser el quadre local el que va sortir més disposat a sentenciar el partit d'una vegada per totes. Als quatre minuts de la represa, Valleros tornava a posar a prova Craviotto en un xut des de mitjana distància (49') abans que Vinyals donés entrada a David Haro en lloc de Coro (52'). Acte seguit, Cirio gaudiria de la gran ocasió de la segona meitat amb una passada que rebria en profunditat per quedar-se sol davant Óscar Fornés: l'ex de Gavà i Benidorm, però, tornaria a convertir-se en un malson pels riberencs salvant el perill (54'). Van entrar també Ángel Sánchez i Pol Llonch: el canari va ocupar posició més avançada sobre la gespa de Pinilla i Pitu va endarrerir la seva posició. Ni així: el Teruel acumulava cada cop més homes per darrera la pilota i assumia els riscos justos i necessaris per matar el partit a la contra.

Així, al minut 73 Carlos Craviotto va tornar a erigir-se com a salvador riberenc en una altre doble acció desviant un xut de Gerardo des de la frontal de la gran i aturant una rematada a boca de canó de Gustavo Souto des de l'interior de la petita. Més tard, seria Valleros qui desaprofitaria una contra en superioritat de l'equip mudèjar, després d'una assistència de Gerardo (85') però el xut del '10' local marxaria gairebé fora de l'estadi. Al bàndol riberenc, poc per no dir res. Només David Haro va donar sensació de perill amb les seves accions en banda dreta, però les seves centrades al punt de penal les tallava perfectament Óscar, impenetrable en tot el partit. Només un mal refús del porter del Teruel va concedit una mínima opció a l'Hospi, però el xut massa forçat de Cirio acabava marxant més enllà de la línia de fons (82'). D'aquí al final, rampes i demostració del Teruel de com jugar a l'altre futbol davant d'un Hospi tèrbol i mancat de reacció. I això, a la llarga, ha de preocupar més que jugar un millor o pitjor futbol.

CD TERUEL: Óscar, Pablo García, Ismael, Carlos David, Aimar, Negral, Monforte, César Díaz (Víctor Salas, 72'), Gerardo (David Feito, 90'), Valleros i Souto (Chirri, 82').

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch, Moussa, Castaño, Lucas Viale, Rubén García (Pol Llonch, 80'), Corominas (David Haro, 53'), Marc Pedraza (Ángel Sánchez, 59'), David Prats, Pitu i Cirio.

Gols: 1-0 Souto (43').

Àrbitre: Diego Ocón Arráiz (La Rioja). Molt bé, ha deixat jugar i en cap moment ha volgut ser protagonista. Ha mostrat targeta groga als locals Aimar (78') i Chirri (87') i al visitant Pol Llonch (87').

Incidències: partit disputat al Campo de Pinilla davant de 1.300 espectadors. Tarda de sol i bona temperatura per la pràctica del futbol. Tercera visita a Terol dels riberencs. Moragón i Manel Gómez han completat la convocatòria de l'Hospi. Per cert, els riberencs (sense representació de la Junta Directiva) han estrenat una nova segona equipació, negra i amb coll i rivets blancs, marca Luanvi inclosa.