18/9/11

Amb el ganxo | CE L'Hospitalet 1-0 CD Dénia

Resum de l'Hospi 1-0 Dénia (Televisió de l'Hospitalet)
Resum dels equips catalans de Segona B, 5a jornada

Tal i com estan les coses a la nostra societat, al món actual, reciclar és una manera força efectiva s’estalviar, de reduir costos, de minimitzar temps. Reciclar bona part de la crònica de l’Hospi-Zaragoza B de fa dues setmanes és el que ens serviria per il·lustrar el sofert, treballat i patidíssim triomf de l’Hospitalet aquest vespre davant d’un Dénia que ha ofert la seva millor versió del que podem esperar del quadre Nino Lema: concentració, tensió defensiva, domini de “l’altre futbol” i agressivitat, en ocasions mal entesa. L’Hospi ha caigut al parany dels alacantins i no s’ha trobat a gust sobre la gesta artificial de l’Estadi. Només alguna jugada aïllada, com la que han iniciat Cirio i Moussa a cinc minuts del final perquè ‘Pratigol’, a plaer, marqués el gol de la victòria han tret els riberencs d’un carreró sense sortida. Curiosa trajectòria dels de Vinyals a la Lliga, que intercalen les posicions onzena i quinzena al campionat i, casualitat o no, ofereixen millors sensacions als partits perduts que no pas als guanyats. Al final, com deia aquell, les gallines que entren per les que surten: 7 punts que deixen l’Hospi a la meitat de la taula, a tres del quart classificat i dos per sobre d’un Teruel que marca la referència de descens i que serà el proper rival de l’Hospi, diumenge en horari encara per confirmar.

La primera part es resumeix amb un sol paràgraf. A mode, qui sap, d’avís col•lectiu, Jordi Vinyals ha assegut a la banqueta Iván Hammouch per tornar a donar entrada a Peque al lateral esquerre. L’altra novetat, forçada, ha estat la de Manel al pivot defensiu en lloc de Rubén García, sancionat. L’Hospi ha estat d’allò més espès i llevat d’uns primers deu minuts de domini relativament clar, amb tres córners botats i un xut de Prats des de la frontal que ha acabat a córner després de picar en un defensa (10’), l’Hospi s’ha acabat esvaïnt en la proposta de partit d’un Dénia que ha anat de menys a més i que ha acabat fent treballar Craviotto, que ha evitat que l’Hospi marxés pel darrere al marcador. En aquest sentit, Grégory escalfava el punt de mira amb un xut llunyà que marxava alt (26’). Ha estat a pilota parada que el Dénia ha tingut la millor ocasió: servei de cantonada botat per Dani González i rematada franca de Robles per lluïment de Craviotto; el rebuig el recollia Rubén, però el xut de l’ex de La Nucía es perdia per sobre del travesser (35’). El mateix Rubén, brillant aquest vespre, es marcava una bona acció individual minuts després per deixar anar un xut ras des de l’interior de la gran que obligava Craviotto a estirar-se per desviar el possible 0-1 (42’).

La segona meitat ha canviat la cara a un Hospi que ha sortit més decidit a la recerca del gol que el posés per davant en el marcador. Dos minuts ha trigat l’Hospitalet a posar la por al cos als homes de Nino Lema, amb una passada al punt de penal de Cirio que ningú rematava i el rebuig, recollit per un Peque que no s’ho pensava dos cops i feia estirar Iván Vidal per enviar el seu xut a córner (47’). La resposta del Dénia ha estat clara, amb una passada picada de Manu per Pau Franch que el ‘9’ del Dénia enviava de volea fregant el pal llarg (52’). Cirio i Grégory també tenien les seves ocasions en dos tímids atacs, un per cada banda. Això, abans que el partit es trenqués de debò arran de les expulsions d’Albert Vega ‘Peque’ i d’Ángel Robles. La primera, la del riberenc, força rigorosa en un xoc amb un rival: Ramos Rodríguez no s’ho pensava i mostrava la segona groga al riberenc (67’). La inferioritat li ha durat quatre minuts, l’estona que ha trigat Robles a fer una falta tan barroera com innecessària a la zona medul·lar, falta que li ha costat també la segona groga (71’).

Deu contra deu i el partit s’ha tornat a revolucionar i s’ha posat d’aquella manera que tant li agrada a l’Hospi. L’entrada de David Haro ha donat frescor a l’equip, tot i que una pèrdua de pilota de Pitu al mig del camp hauria pogut significar el 0-1 de Pau Franch, maldestre en la resolució (73’), així com Rubén també l’ha tinguda en una contra als 81 minuts. Però l’Hospi estava disposat a endur-se als tres punts i només ha avisat dues vegades: Moussa ha rematat de cap a la creueta en una jugada assajada a la sortida d’un córner (78’), però ha tingut la sort de ser l’assistent del gol que donaria el triomf a l’Hospi, en una pilota oberta per Cirio a l’esquerre, incorporació de Moussa, centrada al punt de penal amb l’esquerre i rematada a plaer de Prats, que s’estrenava a la Lliga, per situar l’1-0 definitiu (84’). Just o no (“el futbol és gol”, segons un Nino Lema que ha comptabilitzar entre 12 i 13 ocasions del seu equip), l’Hospi ha tancat el partit amb la diana de Pratigol i no ha donat opció a un Dénia que, aleshores sí, ha deixat de perdre temps per buscar el gol de l’empat amb més cor que cap. Al final, amb el ganxo, patint, però també compta: victòria necessària per fugir del descens i encara amb tranquil•litat dos duels consecutius a domicili en dues places complicades: Terol i Lleida.

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Peque, Moussa, Castaño, Lucas Viale, Manel Gómez (David Haro, 58'), Corominas (Hammouch, 72'), Ángel Sánchez (Marc Pedraza, 46'), David Prats, Pitu i Cirio.

CD DÉNIA: Iván Vidal, Ballester, Víctor Gomis, San José, Eloi Pomar, Robles, Dani González (Lluís, 76'), Rubén, Manu (Ufarte, 78'), Grégory i Pau Franch (Verdú, 82').

Gols: 1-0 David Prats (84').

Àrbitre: Heriberto Ramos Rodríguez (Las Palmas). Ha mostrat targeta groga als locals Cirio (49') i als visitants Ballester (23'), Rubén (43') i Eloi Pomar (88'). Ha expulsat el riberenc Peque amb doble groga (55' i 67') i el visitant Robles (20' i 71').

Incidències: partit de la 5a jornada del grup tercer de Segona B, jugat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 150 espectadors. Tarda ennuvolada i molt bona temperatura per la pràctica del futbol. Moragón i Pol Llonch han completat la convocatòria de l'Hospi.