Etiquetes

26/8/11

En quadre per trencar el malefici | CF Badalona - CE L'Hospitalet (dissabte, 18:30 hores)

Que l'afició de l'Hospi té de fidelitat el que d'escassa, és un fet poc més que provat. Una altra realitat és que pocs d'aquests aficionats deuen recordar el 29 de maig de 1977. Més de 34 anys han passat ja d'ençà que l'Hospi guanyés a Badalona per darrera vegada. Eren anys de brillantor en l'aspecte social, amb el país sortint d'una dictadura i, en certa manera, també pels riberencs, que eren a punt de sortir de categories regionals una dècada després. A la penúltima jornada de la 76-77 l'equip entrenat per José Luís Pereira capgirava el gol inicial dels escapulats obra de Marín, de penal (cosa estranya en els Badalona-Hospi), gràcies a un doblet de Bonell a la segona meitat. Des d'aleshores, nou visites amb un balanç de dos empats i set derrotes. Demà a la tarda, a la desena ha d'anar la vençuda. Partit estrany amb dos equips que aspiren a tot en aquesta temporada però que arribaran a l'encontre gairebé en quadre: els uns per una planificació estranya i els altres perquè les lesions i les sancions han mermat les seves possibilitats. Coses del futbol.

El Badalona
Poc, molt poquet queda del Badalona 2010-2011. D'aquell que tot i perdre gas al final de la lliga va aconseguir el campionat per darrere del Sabadell, va classificar-se per la fase d'ascens a la Lliga Adelante, va eliminar el Leganés a la primera eliminatòria i va veure i viure com el Mirandés li barrava el pas de l'ascens a la segona ronda. Sense fer un joc excessivament atractiu però si directe, efectiu i demostrant tenir un concepte i unes idees futbolístiques clares, el quadre escapulat ha viscut un rentat d'imatge brutal aquest estiu, fins al punt de veure com només set jugadors de la plantilla de l'any passat segueixen sota les ordes de Manolo Márquez, que 'sobreviu' a tots aquests canvis. De fet, fins i tot Fermín Casquete ha deixat la presidència de l'entitat del Barcelonès Nord deu anys després de la seva arribada, havent aconseguit la fusió amb l'Esport Badaloní, situar l'entitat al futbol semiprofessional, aspirar a l'ascens a Segona A... però sense haver vist començar la construcció del nou estadi del Badalona, un vell projecte que, sembla, podria veure la llum amb l'arribada a l'alcaldia de Badalona de Xavier Garcia Albiol.

Ha marxat el director esportiu de l'entitat, segons sembla per les no massa bona relacions amb Márquez, a qui segurament li ha servir l'excel·lent exercici anterior. S'han quedat únicament Márcos, Ferrón, Robles, Vázquez, Xavi Muñoz, Pugui i Víctor i han marxat autèntics pal de paller de l'any passat com el porter David Valle (Nàstic), el defensa Óscar Ramírez (Sabadell), el migcampista Miguel Ángel (Castelló) o els davanters Marc Sellarès (Real Unión) i David Prats (Hospi). Amb tot, l'arribada de jugadors ha estat un pèl inferior al nombre de baixes i això ha deixar una plantilla curta per l'extècnic del Prat, pendent encara de reforçar una zona d'atac que només compta amb Iñaki Goikoetxea (Real Unión) i amb la sensació de l'estiu, el juvenil Mariano que, finalment, es quedarà al primer equip. Han arribat també Ricardo (Orihuela), Álex García (Eibar), César Soriano (Ontinyent) o Marc Serramitja (Badalona) per tornar a fer possible que el Badalona tingui penjat el cartell de favorit al play-off. I això, sense descartar el retorn al món del futbol d'Albert Càmara, que aquesta pretemporada ha disputat diversos minuts amb els badalonins en diversos amistosos. Veure per creure.

Una pretemporada que ha deixat tres victòries escapulades (1-5 a Terrasa i 3-0 sobre l'Horta i l'Espanyol B als Històrics) i dos empats (1-1 a casa davant del Prat i al camp del Castelldefels) en els cinc partits sencers que han jugat els de Márquez, que a més havien derrotat el Júpiter i el Masnou (1-0), en els minipartits de la fase de grups dels Històrics. Estiu invictes... i derrota a la primera jornada. Un gol a pilota aturada del central del Teruel, Alberto Negral, va ser suficient (1-0) per tombar un Badalona que va gaudir d'alguna ocasió de gol i que va protestar l'anul·lació d'un gol a favor i d'un possible penal no assenyalat. A Pinilla no hi va ser Xavi Muñoz, del qual caldrà confirmar-ne la disponibilitat pel partit de demà. Qui no hi serà segur serà Víctor Rodríguez, encara convalescent de la seva operació de pubis que el mantindrà un temps allunyat dels terrenys de joc. Problemes i maldecaps per Márquez, que per si això no fos prou haurà de confeccionar una nova llista de cara al partit de Copa de dimecres vinent (9 del vespre) al camp de la Balompédica Linense.

Possible onze del Badalona: Marcos, Ferrón, César Soriano, Antonio Robles, Vázquez, Joaquín, Julián Robles, Álex García, Ceballos, Pugui i Goikoetxea

L'Hospi
No arriba massa més sobrat el Centre d'Esports l'Hospitalet a la cita de demà. El partit contra el Mallorca B, tot i ser el primer oficial de la temporada, ja va aixecar algun dubte en algun sector de l'afició riberenca. Alguns segueixen pensant que cal una referència més clara a la punta d'atac i que confiar-ho tot a David Prats quan l'any passat hi havia dos homes en la seva posició és un pèl massa arriscat en aquesta categoria. De l'altra, que l'equip no va estar físicament bé, com es va poder veure en el fàcil contracop que els mallorquinistes van acabar convertint en el gol de l'empat i en què, amb ben poques passades, Aridai va situar la bola al fons de la xarxa. Cal tenir-ho en compte, és clar, però també que l'equip, com la resta, acaba d'arrencar i que les nombroses lesions al llarg de l'estiu han fet impossible arribar a aquest inici de lliga com s'hagués volgut. De moment, una de les peces que faltaven ja ha arribat: el central andalús Sergio Castaño ja s'entrenava dimecres amb els seus companys tot i que, en principi, no sortirà com a titular.

I és que, un cop més, els de Vinyals viatjaran en quadre per enfrontar-se primer amb el Badalona i després, a la Copa, amb el Manacor (dimecres, 17:00 hores). No hi serà Rubén García, que diumenge va abandonar el camp lesionat i no serà de la partida demà així com l'extrement Dani Guillén, que hauria de trobar-se ja en la part final de la seva recuperació. Tampoc hi serà, ni a Badalona ni a Manacor, Lucas Viale, sancionat amb dos partits després de la tant barroera com absurda expulsió de diumenge passat quan va clavar una puntada de peu a un rival al temps de descompte. Si bé és cert que el jugador del Mallorca B allunya la pilota quan el petit dels Viale es disposa a picar la falta, tampoc és menys veritat que Lucas ha de ser capaç de mantenir el cap fred en aquest tipus de situacions. Sigui com sigui, els qui ja podrien ser de la partida demà són David Haro i Manel Gómez, un cop ja recuperats de les molèsties que arrossegaven.

Possible onze de l'Hospi: Craviotto, Hammouch, Moussa, Manel Viale, Manel Gómez, Marc Pedraza, Ángel Sánchez, Cirio, Aday, Pitu i David Prats.

L'àrbitre
L'àrbitre del col·legi aragonès Cristian Adrian Lixandru (d'origen romanès) serà l'encarregat de dirigir l'encontre entre el Badalona i l'Hospi. Lixandru, que estarà assistit a les bandes per Adrián Martínez Miguel i Antonio Ramo Antón, també aragonesos, dirigirà per segona vegada un partit als riberencs, després del triomf sobre el Dénia per 2-1 l'any passat a la primera eliminatòria de la Copa del Rei. El dubte, saber si Lixandru es mantindrà al marge del malastruc que persegueix l'Hospi al Centenari en el tema dels penals. Ni més ni menys que sis penes màximes en contra li han xiulat a l'Hospi en les seves últimes quatre visites a Badalona. Dues amb Moya (05-06), dues amb Oliva (06-07) i dues més amb Álvarez (10-11). Només se'n va lliurar Roura (07-08) que, a canvi, va endur-se un gol al darrer minut. Tornant a l'àrbitre de demà, Cristian Lixandru encetarà la seva segona temporada a Segona B després de debutar-hi l'any passat. Va xiular un total de 14 partits amb un balanç de 5 triomfs locals, 3 empats i 6 victòries visitants, i va mostrar un total de 72 grogues (5,14 / partit) i, únicament, tres targetes vermelles.

Els precedents
A tot el que hem exposat fins ara hi hem d'afegit el fet que el Centenari no és un camp que històricament se li hagi donat massa bé a l'Hospi; de fet, els riberencs fa més de 34 anys que no hi guanyen, d'ençà que a la 37a jornada de la temporada 1976-1977 derrotessin el Badalona per 1-2. En total, 19 desplaçaments a la ciutat del Barcelonès Nord amb un total de 14 derrotes, 2 empats i només 3 victòries hospitalenques; 38 gols a favor del Badalona i 17 marcats per l'Hospi, que acumula 6 derrotes en les últimes 6 visites a Badalona.

2010-2011 - Segona Divisió B - Badalona 2-1 L'Hospitalet
2007-2008 - Segona Divisió B - Badalona 1-0 L'Hospitalet
2006-2007 - Segona Divisió B - Badalona 3-0 L'Hospitalet
2005-2006 - Segona Divisió B - Badalona 5-1 L'Hospitalet
2003-2004 - Tercera Divisió - Badalona 2-1 L'Hospitalet
1981-1982 - Tercera Divisió - Badalona 1-0 L'Hospitalet
1980-1981 - Tercera Divisió - Badalona 1-1 L'Hospitalet
1978-1979 - Tercera Divisió - Badalona 1-1 L'Hospitalet
1977-1978 - Tercera Divisió - Badalona 1-0 L'Hospitalet
1976-1977 - Regional Preferent - Badalona 1-2 L'Hospitalet
1974-1975 - Regional Preferent - Badalona 1-0 L'Hospitalet
1973-1974 - Regional Preferent - Badalona 2-1 L'Hospitalet
1972-1973 - Regional Preferent - Badalona 1-0 L'Hospitalet
1965-1966 - Segona Divisió A - Badalona 1-0 L'Hospitalet
1964-1965 - Segona Divisió A - Badalona 2-3 L'Hospitalet
1963-1964 - Segona Divisió A - Badalona 2-1 L'Hospitalet
1959-1960 - Tercera Divisió - Badalona 5-1 L'Hospitalet
1958-1959 - Tercera Divisió - Badalona 1-4 L'Hospitalet
1957-1958 - Tercera Divisió - Badalona 5-0 L'Hospitalet

1 comentari:

  1. SE HA DE CONSEGUIR COMO SEA, AL MENOS UN EMPATE, SE DEBERIA DE APOSTAR POR UN EQUIPO MAS DEFENSIVO QUE LAS SEMANA PASADA (ENTRADA DE Gladiator y Marc Pedraza o Pol Llonch)para contener y sacar de atras el balon y jugar a la contra que lo podemos hacer con jugadores rapidos como Sergio Cirio, Coro y Aday.... a ver si hay un poco de suerte y no nos pitan ningun penal en contra ni nos expulsan a nadie.
    DE TODAS MANERAS HEMOS DE SER OPTIMISTAS LA APUESTA DE FUTBOL DE JORDI VINYALS ES ILUSIONANTE.
    A ponernos morenitos en el campo del Centenari

    ResponElimina