Etiquetes

2/10/10

Ja ens toca | CE L'Hospitalet - CF Gandia (diumenge, 12:00 hores)

Per fi una setmana 'a l'ús'. Una setmana sense partits intersetmanals per disputar (siguin de Lliga o de Copa) ni cap matx d'aquestes característiques en el futur. Per tant, tota una setmana per preparar únicament el partit de diumenge, per preparar el terreny per derrotar el Gandia i, per fi, sumar el primer triomf a la lliga. Perquè ja som al mes d'octubre i l'Hospitalet, el nostre Hospi, es troba instal·lat des de fa quatre jornades al darrer lloc de la classificació i, el que és pitjor, sense conèixer encara la victòria. Situació incòmode, sens dubte, que d'altra banda provoca que qualsevol rival pugui ser vist com a propici per aconseguir aquest ansiat triomf. Demà a l'Estadi arriba el CF Gandia; setena oportunitat per aconseguir-ho, setent intent per tractar de redreçar un retorn a Segona B que està sent més complicat i estressant del que podíem imaginar en un principi. Un triomf per, a més, viatjar amb una mica més d'aire a Palma de Mallorca i a Oriola, ja que l'Hospi afrontarà de forma consecutiva dos partits a domicili.

El rival de demà, com l'Hospi, va aconseguir l'ascens a Segona B la passada temporada. Després de quedar campió del grup sisè de Tercera Divisió, el Gandia va enfrontar-se a La Roda en una eliminatòria igualadíssima i que no es va resoldre fins al minut 90 del partit de tornada, quan Marcos Estruch va aconseguir un gol que ensorrava les esperances dels albacetenys i donava l'ansiat ascens al Gandia, que 10 temporades després tornava a la categoria de bronze del futbol espanyol, 11 anys després que l'entitat de la Safor aconseguís el major èxit de la seva història amb la consecució del campionat de lliga de Segona Divisió B, amb César Ferrando a la banqueta. Després, no van poder culminar la fita amb l'ascens a Segona A, en un grup de play-off en què van tenir el Ceuta, el Racing de Ferrol i el Barakaldo com a rivals i on, fins la darrera jornada, van tenir opcions de pujar. Des d'aleshores, el Gandia ha deambulat, en ocasions sense rumb fixat, per la Tercera i la Regional valenciana -a l'estil del darrer rival de l'Hospi, l'Alzira-.

I bé sigui per inèrcia o per qualsevol altre motiu, el retorn del Gandia no ha estat precisament fàcil, almenys si tenim en compte l'estiu convuls que ha viscut l'entitat del Serpis, amb la marxa de Pedro Herráiz (entrenador) i Nelson Agresta, un uruguaià sense títol d'entrenador, que exercia com a tal, i que s'havia convertit en l'assessor d'Herráiz. A mitjans d'agost, el club va signar Vicente Medina (Burjassot) com a tècnic i va haver de completar a corre-cuita un planter que competís amb garanties a la Segona Divisió B. Han arribat 13 jugadors nous, que se sumen als pocs que continuaven de l'any passat i als joves del filial que, tot i no tenir fitxa del primer equip també compten per a Medina. De les 13 incorporacions, la més coneguda per l'afició de l'Hospi és la de José Ignacio Hernández, el migcampista defensiu que va suar la samarreta de l'Hospi la temporada 2006-2007, "la d'Oliva i el play-off d'Eibar". Destacades també són les arribades del porter Reguero (Racing Ferrol), el defensa Pereira (ex de Benidorm i Guijuelo) o les dels davanters Fanari (La Roda), Nacho Verdés (La Nucía) i Rubén Sánchez (Ontinyent); juntament amb homes que continuen com Burguera, Garrido, Romera, San Julián o Sergio Floro, formen una plantilla que pinta prou bé després de l'estressant estiu viscut a l'entitat valenciana. (Imatge: cfgandia.es)

De fet, la dotzena posició que ocupa el Gandia a la classificació (dues victòries, dos empats i dues derrotes) és una mostra del positiu inici dels blanc-i-blaus pel que es podia esperar. Cal tenir molt en compte, a més, que les dues victòries que han sumat els de Vicente Medina fins ara han estat a domicili, derrotant el Teruel a Pinilla (0-1) i l'Alzira al Luís Suñer (1-2), dos camps on l'Hospi només va sumar un empat i on va ser incapaç de marcar un sol gol. En el seu darrer desplaçament, però, el Gandia va caure a Oriola per 2-0 i va trencar la seva ratxa com a visitant. Per contra, sembla que les obres que s'estan realitzant al Guillermo Olagüe està llastant el rendiment del Gandia com a local; dos empats i una derrota -com l'Hospi- és el fluix balanç dels gandians, que després de perdre per 0-1 davant el Benidorm en el seu retorn a Segona B, han empatat amb l'Alacant i el Mallorca B (1-1). En total, cinc gols a favor i sis en contre i uns números força homogenis. Demà a l'Hospitalet, el Gandia buscarà sumar algun punt més que el segueixi apropant a l'únic objectiu de la temporada: la permanència. Medina, però, no podrà comptar amb dos dels fitxatges d'aquesta temporada, com són el migcampista Omar (expulsat diumenge passat davant el Mallorca B) i Pereira, que arrossega molèsties del partit de diumenge passat davant el Mallorca B. Així, una possible alineació del Gandia podria ser la formada per: Reguero, Romera, San Julián, Jonathan, Garrido, Mauro Fanari, Eztieder, Hernández, Rubén Sánchez, Alvaro i Cristian

A l'Hospi, sumar la primera victòria s'està convertint en una obsessió a mesura que passen els dies i les jornades. Aquest, precisament, és un dels inconvenients amb què es pot trobar l'equip d'Ángel Pedraza si, sobre el camp, les coses no surten com s'ha treballat al camp al llarg de la setmana. Per començar, caldrà capgirar la dinàmica de les primeres meitats dels riberencs, força fluixes en les sis jornades disputades; l'Hospitalet necessita d'una vegada per totes jugar amb el marcador a favor des d'un principi per poder guanyar en tranquil·litat i explotar el joc de toc que sempre ha defensat, ja que l'ansietat que provoca veure's per darrera en el marcador. Tal i com va passar davant l'Sporting Mahonés, el Benidorm o el Teruel. El fet que el Gandia, com l'Hospi i quatre equips més de la categoria siguin acabat d'ascendir pot fer pensar que els valencians siguin presa fàcil; res més lluny de la realitat, els cinc punts d'avantatge dels gandians fan que els riberencs no puguin confiar-se, ni molt menys.

Demà, però, Pedraza tindrà dues bones notícies ja que recuperarà dos efectius en atac per intentar millor l'efectivitat cara al gol de la davantera de l'Hospi. Cirio i Eloi Fontanella han fet net de les seves lesions respectivament, i ja podran comptar pel tècnic de Rinconada. Per contra, l'infermeria de l'Estadi seguirà comptant amb Andrés Barón, Rubén García i Óscar Álvarez, que una jornada més no podran ser de la partida. Especialment 'preocupant' és el cas de Rubén García, que únicament ha disputat 90 minuts a la lliga i dues estones a la Copa davant del Dénia i el Cádiz. Amb aquestes dues reincorporacions, Pedraza comptarà amb 18 jugadors per formar la convocatòria i l'onze inicial, tot i que no es descarta que tant Eloi com Cirio comencin el partit a la banqueta per precaució. Per tant, i amb algun petit canvi, l'alineació inicial de l'Hospi serà semblant a la que va arrencar el partit a Alzira diumenge passat: Craviotto, Hammouch, Moussa, Manel Viale, Lucas Viale, Toni Velamazán, Cristian Gómez, Corominas, Lobato, Cristian Alfonso i Jordi Martínez.

L'Hospi torna, tres partits de lliga després, al seu horari habitual de les 12 del migdia. Caldrà veure, també, si es continua jugant amb la samarreta de l'Acollidora, que fins ara no sembla haver portat massa sort al quadre riberenc (i en el que suposa un canvi tan inexplicable com sorprenent). Un horari per pensar que les coses poden començar a tornar al seu lloc. Demà, tindrem un àrbitre balear a l'Estadi que vindrà acompanyat d'un 'vell' consegut. L'encarregat de dirigir l'encontre serà el col·legiat mallorquí Carlos Alberto Lara Ortega. Nascut a Còrdova el 20 d'agost de 1984, aquest àrbitre de només 26 anys acompleix tot just la seva primera temporada a Segona Divisió B, després de l'ascens aconseguit aquest estiu. Lara Ortega, que òbviament dirigirà l'Hospi per primer vegada a la Història, estarà acompanyat a les bandes pels també mallorquins Xavier Morch Morlà i Santiago Varón Aceitón; Varón Aceitón, l'àrbitre del partit de l'ascens, d'aquell inacabable i agònic CE L'Hospitalet 0-0 UD Almería B que va donar l'ascens a l'Hospi; demà, però, el seu rol serà 'secundari' tot i que esperem passi igual de desapercebut com ho va fer aquell 20 de juny de 2010.

Serà la vuitena ocasió que el CF Gandia visiti la ciutat de l'Hospitalet en partit oficial, tres de les quals han estat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet (una victòria i dos empats) i cinc al vell Municipal (on el Gandia va sumar el seu únic triomf). El darrer precedent, la temporada 2000-2001, tancava una tríada de partits en què l'Hospi de Lluís Pujol s'havia enfrontat de forma consecutiva a l'Alzira, el Mallorca B i el Gandia: els tres rivals que té aquest Hospi actualment.

CE L'Hospitalet - CF Gandia | Els precedents
Victòries de l'Hospitalet: 3
Empats: 3
Victòries del Gandia 1
Gols marcats per l'Hospi: 10
Gols marcats pel Gandia: 6
Darrer precedent: CE L'H 4-1 CF Gandia (2000-01, Segona Divisió B).

Extret del Mundo Deportivo (edició 16-10-2000)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada