Etiquetes

30/10/10

Hospi: aixeca't i guanya | UDA Gramenet - CE L'Hospitalet (diumenge, 11:45)

Si l'atzar fos just i solidari i es repartís de forma equilibrada i igualitària, després que l'Aleví B de l'Hospi perdés aquest matí a Can Peixauet davant la Gramenet (3-0), el més normal és que demà el primer equip del Centre d'Esports l'Hospitalet aconseguís la segona victòria de la temporada a Santa Coloma de Gramenet, també contra el primer equip de la localitat. Però com que barrejar atzar i lògica és poc hàbil i ja que això era un petit pretext per iniciar el primer paràgraf d'aquesta prèvia pel partit de demà, l'Hospitalet haurà de mostrar arguments molt més sòlids per guanyar demà la Grama, per sumar tres punts que permetin començar a emprendre el vol que allunyi els riberencs de la zona perillosa de la classificació. I de pas, iniciar amb bon peu l'etapa de Miguel Álvarez a l'Hospi, que sense haver tingut massa temps per canviar gran cosa, viurà a Can Peixauet el seu primer examen, una prova que si bé no serà vinculant per al tècnic de Guarromán, sí que ho serà pels jugadors, que després de la 'caiguda' d'Ángel Pedraza queden al descobert i, ara més que mai, hauran de demostrar la seva qualitat i capacitació per treure l'equip del toll en què es troba instal·lat des de la segona jornada de lliga. En definitiva, un dia per començar a esvair els dubtes que s'han anat creant amb el pas dels partits.

A tots aquests factors hi hem d'afegir el moment que travessa el rival de demà, perquè la UDA Gramenet no està precisament per massa celebracions, ni en l'aspecte esportiu ni tampoc en la vessant institucional. Poc queda ja d'aquella Grama de finals dels 90 i d'inicis de la dècada passada que any sí any també vivia instal·lat a la zona noble de la classificació fins al punt de disputar 7 fases d'ascens a Segona Divisió A i després de quedar-se a les portes de pujar en tres episodis que a Santa Coloma recorden amb sentiments variats: Jerez de la Frontera, Torrelavega i Irun. A banda d'altres aventures a la Copa del Rei eliminant equips de Primera Divisió, la Grama no juga cap play-off d'ascens des de la temporada 2003-04, quan el Salamanca va eliminar l'equip que entrenava Emilio Remírez a la primera ronda d'aquella promoció imposant-se en tots dos partits. En aquella plantilla hi havia Manel Viale, l'únic jugador de l'Hospi que ha defensat els colors de la Grama. Des d'aleshores, els blaus han competits amb més patiment que satisfaccions sense, tot s'ha de dir, abandonar la categoria de bronze. I és que la Gramenet és l'equip degà de la categoria, amb 18 temporades consecutives al 'pou' de la Segona Divisió B.

Després d'una temporada 2009/2010 d'allò més convulsa, amb la figura de Tony Thompson com a cap de cartell del surrealista espectacle en què va convertir-se l'entitat colomenca, a Santa Coloma no hi ha hagut més remei que fer foc nou i renovar l'equip i el club de forma gairebé total. Canvis a nivell institucional, en què després d'unes polèmiques eleccions l'estiu passat, Rafael Osuna agafava les regnes de la Gramenet i es convertia en el nou president de l'entitat. I sobretot, canvis a la plantilla del primer equip, amb la marxa de l'anterior entrenador Piti Belmonte i de gairebé tot l'equip de la temporada passada, del qual amb prou feines n'ha quedat mitja dotzena de jugadors. Ha arribat un gat vell de les banquetes del futbol català: Ramon Moya, el tècnic que més partits ha dirigit a la història del CE L'Hospitalet. El de Castellnou de Seana està cridat a treure el màxim rendiment d'un planter de mínims, a causa del baix pressupost amb què compta la Grama aquesta temporada (uns 250.000 euros). L'arribada de jugadors de 'l'òrbita Moya' com Óscar Sierra, Cazorla, Àxel Vizuete o Raúl Pradas s'ha vist complementada amb el fitxatge d'homes veterans com Carles Gimeno (Palamós) o Alfonso (Badalona) i amb la promoció al primer equip de diversos joves del filial i, fins i tot, del Juvenil A. Aquest és el cas de l'equatorià Manu, la darrera sensació dels colomencs i que amb 17 anys ha pujat al primer equip sense ni tant sols passar per l'equip de Primera Catalana. (Imatge: futbolbalear.com)

Amb tants canvis i amb l'economia de guerra com a excusa inevitable és fins a cert punt comprensible veure la Gramenet a la zona baixa de la lliga, amb només dos punts més que l'Hospitalet. 10 punts fruit de 3 victòries i 1 empat és el balanç dels colomencs, que a casa han sumat dues victòries (2-1 sobre el Santboià i 1-0 contra el Benidorm) i hi han perdut els tres partits restants (0-1 davant Badalona i Gandia i 1-2 davant l'Alacant); amb 8 gols marcats, són tot just el cinquè equip menys golejador de la lliga, amb Pradas i Sierra -2 gols cadascun- com a màxims realitzadors. L'aspecte defensiu preocupa un xic més, ja que els 13 gols encaixats en 10 jornades converteixen els colomencs en el tercer equip més golejat només per darrere del Santboià i el Castelló (21 i 16 gols, respectivament). Després de les dues derrotes davant del Gandia (0-1) i el Mallorca B (2-1), la Grama no es pot permetre una tercera ensopegada consecutiva, tasca per la qual Ramon Moya no podrà comptar amb Marcel, Joaquín, Roger i Ferran Vila, tots ells lesionats. La llista de convocats pel partit de demà la componen Barragán, Adrià Mir, Óscar Sierra, Rubén Canelada, Gimeno, Cazorla, Alfonso, Bolaños, Céspedes, Àxel, Manu, Juste, Óscar Muñoz, Pradas, Guille i Oriol.

A les files de l'Hospi, com dèiem a l'inici, el partit es presenta com una barreja de final i de revàlida a parts iguals. De final perquè l'equip necessita començar a sumar amb certa assiduïtat per fugir de la zona calenta de la classificació i perquè el rival de demà, la Grama, és a hores d'ara un rival directe en aquesta lluita per evitar la zona de descens; de fet, una victòria demà al matí faria que l'Hospitalet avancés els colomencs a la classificació i, fins i tot, podria fer que els riberencs acabessin la jornada fora de tot perill. Però també és una revàlida per als jugadors, que sense l'escut que suposa la presència d'un entrenador qüestionat com era Ángel Pedraza hauran de demostrar que, efectivament, la 'culpa' de la situació de l'equip era a la banqueta i no pas en la seva persona. I de pas, com és comprensible, agradar el nou entrenador Miguel Álvarez, que de ben segur observarà qualsevol mínim detall per veure amb quins jugadors pot comptar per treure l'equip de la delicada situació en què es troba.

Sense temps material per a miracles, l'arribada de Miguel Álvarez ha anat lligada a la intenció de començar a recuperar la confiança d'una plantilla que se sap capaç i amb tècnica i qualitat suficients com per no ocupar la tercera posició per la cua a la classificació. Han estat cinc sessions de treball (doble sessió dimecres i única dijous, divendres i aquest matí) per començar a dibuixar les línies mestres del que pretén Miguel Álvarez i per treballar alguns aspectes que segons el tècnic de Jaén, calia començar a millorar de manera urgent. I és que l'extècnic de Badalona, Terrassa i Mataró, entre d'altres equips, ha estat un asidu en els partits de l'Hospi aquesta temporada a l'Estadi, un punt a favor si del que es tracta és de conèixer la plantilla i, sobretot, ser conscient dels punts dèbils d'un equip confeccionat per aspirar a cotes més ambicioses que no pas una soferta permanència.

El primer partit d'Álvarez a la banqueta no permetrà, però, veure la 'rentrée' de Jordi Martínez a l'equip. El davanter de Montmeló, lesionat fa vora un mes davant del Gandia, continua lesionat i no podrà ser de la partida pel partit de demà. Juntament amb Martínez, Óscar Álvarez i Rubén García també han quedat fora de la convocatòria per les seves respectives lesions, igual que Cristian Gómez, que ja no va ser titular diumenge passat davant el Sabadell i que sembla haver-se ressentit de les seves molèsties. Així les coses, el nou entrenador de l'Hospitalet haurà de descartar dos homes per tancar la convocatòria de 16 jugadors. El possible primer onze inicial del tècnic de Jaén amb l'Hospi podria ser el format per Craviotto, Hammouch, Barón, Manel Viale, Lucas Viale, Manel, Velamazán, Pitu, Lobato, Corominas i Eloi Fontanella. És a dir, pràcticament el mateix onze que fa una setmana empatava amb el Sabadell a l'Estadi. Caldrà, però, estar atents a possibles canvis.

Hora clàssica dels partits que es juguen a Santa Coloma: 11:45 del matí. Serà quan falti un quart d'hora pel migdia (i hores després d'haver canviat l'hora de tots els rellotges del país) que el col·legiat de Las Palmas Alexandre Alemán Pérez, que tot just viu la seva segona temporada com a àrbitre de Segona Divisió B. Alemán Pérez estarà assistit a les bandes pels també canaris Juan Antonio Marín Pérez i Jhofran Cazorla Saleh; mesos després, el destí de l'Hospi torna a creuar-se amb Marín Pérez, l'àrbitre encarregat de xiular l'històric partit que l'Hospitalet i l'Azuqueca van disputar el mes de juny passat a la tornada de la segona eliminatòria de la fase d'ascens a Segona Divisió B. El resultat ja el sabeu: 3-1. Després de gairebé tres anys sense fer-ho, l'Hospi tornarà a visitar el Nou Municipal de Santa Coloma de Gramenet en partit de lliga (l'estiu del 2008 va visitar la Grama B en partit de pretemporada, derrotant el filial per 1-4). (Imatge: las provincias.es)

UDA Gramenet CE L'Hospitalet | Els precedents
Victòries de l'Hospitalet: 4
Empats: 4
Victòries de la Gramenet 12
Gols marcats per l'Hospi: 22
Gols marcats per la Gramenet: 33
Victòria més àmplia: UDA Gramenet 6-1 CE L'H (1994-95, Segona Divisió B).
Darrer precedent: UDA Gramenet 2-2 CE L'H (2007-08, Segona Divisió B).

La dada curiosa
I a banda de curiosa, no massa positiva. Dèiem que les 11:45 és un horari clàssic en els partits que es juguen a Can Peixauet. Però sorprenentment, les tres vegades que la Grama i l'Hospi s'han enfrontat en terreny colomenc en horari de tarda, l'Hospi mai ha sortit derrotat de Santa Coloma: 2-2 (2007-08, 5 de la tarda), 2-5 (2001-02, 5 de la tarda) i 0-0 (2000-01, 4 de la tarda). Per l'esperança està el precedent del darrer triomf: 0-2 la temporada 2006-07 amb gols de Felipe i Àxel i en un partit que, com el de demà, començava a tres quarts de dotze del matí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada