Etiquetes

17/2/10

Som l'hòstia! | L'Hospitalet 2-1 Gramenet

Senyores i senyors, el Centre d'Esports l'Hospitalet és finalista de la Copa Catalunya. Per mèrits propis, perquè ha estat superior als rivals que ha anat deixant pel camí i perquè aquesta plantilla està cridada a assolir fites importants i, qui sap, si també a fer història. La darrera (i potser avantpenúltima) víctima ha estat la Gramenet, que ha caigut derrotada aquest vespre a l'Estadi (2-1) davant d'un Hospi força superior i que encara ha hagut de patir en el tram final del partit a causa de la innocent expulsió de Lucas Viale i d'un gol de Carlos que posava emoció a un encontre que l'Hospi hauria pogut sentenciar molt abans. Tot i el patiment, l'Hospi s'ha convertit de ple dret en finalista de l'edició 2009-2010 de la Copa Catalunya, una final a tres que completaran FC Barcelona i RCD Espanyol, que encara té la data i l'escenari per determinar i que, això segur, s'afegirà al llibre d'or de la Història d'un club que vol tornar a ser el que, com a mínim, gairebé sempre ha estat.

El partit ha tingut un dominador força clar. Tot i la superior categoria dels colomencs (actualment tretzens al grup tercer de Segona B), la teòrica superioritat dels visitants no s'ha demostrat en el terreny de joc. Els primers minuts del partit, però, tot i ser força anivellats han vist una Grama amb una marxa més; de fet, l'ex de l'Hospi Pedro García ha estat el primer en portar perill a la porteria rival; corria el minut 5 quan Craviotto ha estat més ràpid que el seu company i s'ha fet amb l'esfèrica abans que Pedro pogués rematar. Al minut 14, la Grama ha tornat a provar sort amb un cacau de Joaquín des de fora de l'àrea que ha marxat per sobre el travesser. Tot i això, en aquells moments l'Hospi ja s'havia fet amb el control de la pilota i començava a jugar amb cert criteri; de fet, al minut 19, un David Corominas activíssim en el dia d'avui ha deixat anar un xut llunyà que Barragán ha blocat sense excessius problemes en la primera ocasió riberenca en el partit. S'havia obert la veda i l'Hospi no va trigar a trobar el premi...

Però abans de pescar, la Gramenet va estar a punt de tòrcer la canya riberenca en una jugada d'atac en la que un altre cop Pedro va estar desencertat a l'hora d'empènyer la pilota; en aquest cas, un altre cop Craviotto amb la col·laboració dels defenses van desfer el perill d'una Grama que tampoc no va deixar-se veure en excés per l'àrea hospitalenca. I d'una ocasió en contra, es va passar al primer moment àlgid de la nit. Triangulació al mig del camp entre Lobato i Cristian Gómez, el migcampista riberenc rep la pilota en situació dubtosa, controla, encara Barragán i amb un toc suau i una qualitat impressionant envia la pilota al fons de les malles visitants. Era el minut 29 i, més enllà de tenir el partit més favorable, l'Hospi havia començat a trencar la dinàmica negativa de la lliga, en què sempre havia anat per darrera en les últimes tres jornades.

La Grama, per la seva banda, seguia sense apropar-se a la porteria de Craviotto. Cinc minuts després del gol, era Eloy qui tornava a provar sort des de fora de l'àrea, però corria la mateixa sort que els seus companys: manca d'encert; la pilota marxava de nou desviada. Abans del descans, però, l'Hospitalet ha tingut una gran ocasió per ampliar l'avantatge. Un llançament de falta força llunyà de Lucas Viale l'ha hagut de blocar en dos temps Dani Barragán, que ha estat dècimes de segon més ràpid que Jordi Martínez, que ja tenia l'escopeta carregada per afusellar la meta visitant. No hi va haver (més) sort per l'Hospi i els de Vinyals van marxar als vestidors amb l'1-0 de Gómez.

La represa va començar amb una línia similar: l'Hospi controlava el partit i la Grama, de moment, no es decidia a avançar línies de forma decidida. De fet, l'Hospi va avisar ben d'hora amb una nova combinació entre els dos Cristians que hi havia al terreny de joc, Gómez rebia una assistència de Lobato, però el seu xut, fort i col·locat, marxava un xic desviat. No va perdonar l'Hospi dos minuts més tard. Va ser al minut 50 que el partit es va acabar de complicar de forma gairebé definitiva pels de Toni Rovira. En una jugada molt ràpida, Jordi Martínez rebia la pilota al vèrtex dret de l'àrea gran colomenca, l'acomodava, encarava el mà a mà amb Barragán i, amb una definició a la de Gómez a l'1-0, el cuetes feia pujar el segon gol a l'electrònic abans de veure com tots els companys corrien cap a ell per fer una nova pinya post-gol.

El partit s'ha calmat relativament; la Grama (ara sí) ha decidit avançar línies -només faltaria- i l'Hospi ha apostat pels contraatacs com a arma per matar definitivament el partit. Tot i això, els plans dels locals s'han vist trastocats i perill uns minuts més tard. Primer, Jordi Martínez havia d'abandonar el camp, més per precaució que no pas per gravetat després de rebre un cop (65'); dos minuts més tard, en una acció segurament innecessària, Lucas Viale es quedava amb la pilota en sun servei de banda favorable als colomencs, Vico Moreno ho interpretava com una pèrdua de temps del central de l'Hospi i li mostrava la segona targeta groga i, en conseqüència, el camí dels vestidors. Era el minut 67 i la Grama tenia vint-i-tres minuts més el descompte per demostrar la diferència de categoria.

Res més lluny de la realitat, un xut de falta d'Alfaro al minut 71 va ser un miratge en la dinàmica de bon joc d'un Hospi que va desaprofitar tres ocasions claríssimes per fer el tercer gol i que, al cap i a la fi, van condenar-lo a patir fins el xiulet final del col·legiat. En el tram entre els minuts 75 i 80, l'Hospitalet va gaudir de tres ocasions inmillorables a les botes d'Eloi Fontanella, que al minut 75 enviava un cop de cap fregant el travesser després d'una falta picada per Corominas; de Toni Velamazán, que desaprofitava un regal de la defensa de la Grama i, tot sol davant Barragán, llançava la pilota al cos del porter i veia com la pilota marxava a córner (76'); i de Cristian Alfonso, que al minut 80 malaurava un contraatac claríssim que Barragán enviava de nou a córner amb la seva cama esquerra.

Amb aquesta jugada va acabar el balanç ofensiu d'un Hospi que va veure's tancat per una Grama que, a partir d'aleshores, va començar a penjar pilotes a la desesperada per buscar el gol que compliqués la vida a l'Hospi. Ho va aconseguir al minut 88, en una pilota a la frontal de l'àrea que va recollir Carlos i va col·locar ajustada al pal esquerra de la meta d'un Craviotto que no va poder fer res per evitar el 2-1. Un gol que va fer posar la por al cos de l'afició local, a la qual els cinc minuts d'afegit se li van fer eterns i van acabar de donar al triomf final un gust encara millor del que ja tenia.

Òbviament, el patiment va deixar lloc a la celebració sobre el terreny de joc dels jugadors de l'Hospi, que van fer una pinya dins l'àrea que defensaven durant la segona meitat i van desplaçar-se al mig del camp per aplaudir i rebre l'agraïment de l'afició congregada a l'Estadi. Junts, ells i nosaltres, conscients i convençuts que hi haurà motius per tornar a repetir escenes similars. La propera cita, diumenge vinent i en partit de lliga, a l'Estadi davant el Benavent. Llàstima que el temps no hi entengui, d'alegries.

FITXA TÈCNICA

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Iván Hammouch, Barón, Lucas Viale, Dani Morales, Toni Velamazán, Corominas (Quique Cárcel, 82'), Cristian Gómez (Héctor Miguel, 89'), Eloi Fontanella (Ceballos, 94'), Jordi Martínez (Cristian Alfonso, 65'), Lobato (Víctor Rodríguez, 71').

UDA GRAMENET: Barragán, Rubén, Raúl (Dani Medina, 46'), Rezzónico (Carlos, 72'), Toni Lao, Nando (Alfaro, 46'), Joaquín, Eloi, Aaron (Héctor Zaragoza, 58'), Raúl Rodríguez, Pedro García (Óscar Muñoz, 77').

Gols: 1-0 Cristian Gómez (29'); 2-0 Jordi Martínez (50'); 2-1 Carlos (88').

Àrbitre: Juan Manuel Vico Moreno (Català). Bé. Ha mostrat targetes grogues als locals Dani Morales (61') i Toni Velamazán (76'), i als visitants Rezzónico (31'), Raúl (36'), Rubén (74'). Va expulsar el defensa de l'Hospitalet, Lucas Viale, per doble targeta groga (35' i 67').

Incidències: Partit disputat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 400 espectadors. Entrada habitual tot i l'entrada gratuïta pels ciutadans de l'Hospitalet; l'horari del partit tampoc no hi ha ajudat. Va ploure intermitent durant la segona meitat. Josep Llaó, vicepresident de la FCF, ha estat el màxim representat de l'ens federatiu a l'Estadi. La convocatòria de l'Hospitalet l'han completada Dani Planchería i Jordi Tarrés.

1 comentari:

  1. Gran partit el d'ahir... si juga l'Hospi com ahir l'any que ve té tots els números per estar a 2ªB. Felicitats a tot l'equip al complert. A més ahir es va demostrar que l'Hospi és un senyor equip, perquè anant guanyant 2 a 0 i amb un home menys davant un equip de 2ªB, no va fer com altres equips dels jugadors llençar-se a terra, fer comèdia i protestar tota l'estona trencant el partit a cada moment.
    Força Hospi, i que el partit d'ahir ens doni ales per acabar líders de grup i pujar a la primera eliminatòria.

    Raül.

    ResponElimina