6/9/09

Primera victòria | CE l'Hospitalet 3-0 UD Cassà

S'acostuma a dir que al futbol, allò que realment importa al cap i a la fi és sumar els tres punts i és indiscutible que l'Hospi, gràcies a la victòria d'aquesta tarda davant la UD Cassà (3-0) ho ha aconseguit, però no és menys cert que els de Jordi Vinyals segueixen tenint moltes coses a millorar. Ni molt menys -només faltaria- cal posar-se nerviosos, però l'equip que ha conformat l'Hospi aquesta temporada fa que se li hagi d'exigir més del que fins ara, i a la lliga, ha demostrat.

No cal desmerèixer el partit que han fet els cassanencs, ben plantats al darrere i sortint de tant en tant amb ràpides contres que, tanmateix, gairebé mai han portat perill a la porteria de Craviotto. Així, la primera part ha començat sense pena ni glòria: fins que no ha arribat el gol de l'Hospi, només Manel (8') i Barón (24') amb dos xuts desde fora de l'àrea han provat sort sense inquietar la porteria que defenia l'ex-porter del Banyoles, Gerard. Pel que fa als visitants, seriosos al darrere, han forçat un total de quatre serveis de cantonada. En un d'aquests córners, en una jugada embolicada, la pilota ha acabat al fons de la xarxa però la jugada ja havia estat invalidada per l'àrbitre (11'). Al minut 19, Jordi Roca ha vist avançat Craviotto i ha etzibat un xut des d'uns 40 metres que ha sortit una mica massa alt. Al minut 30, però, i en la primera ocasió de perill de debò de l'Hospi, l'equip s'ha avançat al marcador a pilota parada: Corominas ha executat un córner, Manu Viale ha rematat de cap i Jordi Martínez, molt atent, ha aconseguit posar el peu per enganyar Gerard i enviar l'esfèric al fons de la xarxa (1-0). Fins aleshores, només Coro ha tornat a crear perill amb un xut llunyà que ha marxat fora (41').

A la segona part, i sense canvis al marcador, l'Hospi ha sortit dominador, segurament buscant el gol que sentenciés el partit. Ho han intentat Jordi Martínez (52') i Jordi Tarrés (55') però Gerard ha estat encertat. I també hi ha hagut espai per la polèmica i és que el col·legiat ha anul·lat de forma discutible un gol de Lucas Viale de xilena per un pressumpte fora de joc (58'). De fet, vuit minuts més tard i un cop que Quique Cárcel i Cristian Alfonso havien ingressat al terreny de joc tot substituïnt Manel i Tarrés, Navarro Jiménez ha tornat a anul·lar una altra jugada que Jordi Martínez havia rematat al fons de la xarxa. Però també des de la banqueta del Cassà s'ha protestat una jugada, al minut 71, en què Marc Mas havia aconseguit marcar després d'una jugada embolicada dins l'àrea local tot i que l'àrbitre ja havia xiulat alguna infracció en contra dels interessos gironins.

Al minut 73, l'Hospi ha matat el partit. Tot i la seva veterania Quique Cárcel ha demostrat la seva qualitat amb una excel·lent passada a l'espai per Eloi Fontanella que ha demostrat el seu olfacte golejador afusellant Gerard. Sense haver fet un gran partit, l'Hospi tenia el partit on volia i el Cassà, tot i la resistència, veia com endur-se quelcom de positiu de l'Hospitalet resultava impossible. Cristian Alfonso ha intentat sentenciar definitivament amb un xut que ha Gerard ha enviat a córner (76'). I al minut 81 i després que el porter cassanenc no fos capaç d'atrapar una pilota aèria, Pipa ha fet caure Cristian Alfonso dins l'àrea i l'àrbitre no ha dubtat a xiular el penal, que ha transformat Jordi Martínez.

Fins al final, res de res. Bé, sí: Richi, al minut 89 ha fet el primer xut a porta que Craviotto ha salvat perfectament. De fet, ha estat el primer i únic xut a porta que ha rebut l'Hospi en els 180 minuts de lliga disputats fins ara.

Al final, victòria còmoda però treballada d'un Hospi amb un llarg camí per recórrer. Si bé la davantera és, indiscutiblement de les millors de la categoria, per no dir la millor, també sembla clar que cal alguna cosa més al centre del camp per aprofitar tot el potencial que té l'equip. Una mica d'inspiració -la que ha tingut Cárcel i li ha faltat avui a Velamazán- és la que segurament li donarà a l'equip un punt més que a la resta de rivals per tal de catapultar a l'Hospi al lloc al qual aspira aquesta temporada.

I la setmana vinent, desplaçament a Llagostera per enfrontar-se, per primera vegada a la història a l'equip local que, tot i debutar a la lliga, ha fet un bon inici i es troba empatat amb l'Hospi a 4 punts. En principi, el partit es disputarà el proper dissabte a les 5 de la tarda al Municipal de Llagostera

CE L'HOSPITALET: Craviotto; Iván Hammouch, Barón, Manu Viale, Lucas Viale, Manel (Quique Cárcel, 60'), Corominas, Toni Velamazán, Eloi Fontanella (Lobato, 78'), Jordi Martínez, Jordi Tarrés (Cristian Alfonso, 60')

UD CASSÀ: Gerard, Pipa, David Busquets, Chicho, Sergi Murga, Ferran Grau, Pau Gusó (Mate, 60'), Crous (Richi, 67'), Marc Mas, Troyano (Subi, 79'), Jordi Roca.

Gols: 1-0 Jordi Martínez (30'); 2-0 Eloi Fontanella (73'); 3-0 Jordi Martínez (82', pen)

Àrbitre: Daniel Navarro Jiménez. Bé. Ha mostrat cinc targetes grogues. Per l'Hospitalet l'han vista Manu Viale (3'), Iván Hammouch (44') i Toni Velamazán (70'). Pel Cassà, Troyano (22') i Pipa (81'). A més, ha anul·lat quatres jugades -dues per banda- que han acabat en gol.

Incidències: Partit disputat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet amb una entrada d'uns 300 espectadors. L'encontre s'ha jugat per la tarda, com ve sent tradicional en l'estrena de l'Hospi a casa en partit de lliga.