19/9/09

Maquinària en marxa | CE l'Hospitalet 4-0 UE Cornellà

Gran part dels dubtes que havia suscitat l'Hospi fins al dia d'avui han quedat dissipats, almenys, per tots aquells que han tingut l'oportunitat de ser avui a l'Estadi després de la convincent victòria per 4-0 davant la UE Cornellà. Cal destacar, d'una banda, que per fi l'equip ha fet una primera part bona, ha estat ambiciós davant un rival que tampoc ha inquietat una defensa mermada per les baixes; que tot i gaudir de diverses ocasions, l'encert de cara a porta és molt alt -Eloi Fontanella i Jordi Martínez, amb tres gols cadascun en 4 partits fan preveure què pot deparar aquesta temporada-; i que, com dèiem, en un dia complicat per la defensa, la inèdita parella de centrals formada per Manel Gómez i Iván Hammouch ha ofert una molt bona prestació. Com sempre, hi ha algunes coses negatives, menys que en d'altres partits: a la segona part, el partit ha estat massa trencat i l'Hospi, tot i gaudir de bones ocasions, ha estat una mica precipitat en algunes accions. També és cert, però, que és massa d'hora per arribar a la perfecció.

La primera part s'ha caracteritzat per un domini del partit i de la pilota dels locals, davant una UE Cornellà que no s'ha prodigat massa en atac, però tampoc ha ofert massa bones sensacions en defensa. La primera ocasió, per l'Hospi, ha arribat al minut 9 en una pilota que Lobato ha servit a Jordi Martínez que ha enviat la pilota per sobre de la porteria d'Íñigo, que retornava -com d'altres companys- a la que havia estat casa seva durant dos temporades i mitja. Nou minuts després, i després d'una pífia de Raúl Pérez, Chiqui enviava l'esfèrica massa alta en la única ocasió de perill visitant en els primers 45 minuts. Al minut 24, un xut fluix de Corominas que ha aturat Íñigo ha servit com a prèvia de la primera delicatessen de la tarda.

Minut 27 Cristian Gómez es fa amb la pilota, travessa la línia de mitjos el Cornellà i fa una assistència perfecta per Jordi Martínez que, amb tota la calma del món, bat Íñigo fent pujar l'1-0 a l'electrònic de l'Estadi. El gol ha fet mal al Cornellà que, en ple desconcert, ha vist com el col·legiat li xiulava una cessió en contra que, posats a contribuir al cúmul de despropòsits l'Hospi ha malbaratat ja que Eloi Fontanella ha rebut la pilota per part de Coro en fora de joc. Quedaven 17 minuts per arribat al descans i llevat d'una targeta groga per Òscar Jornet, el partit ha anat avançant sense més novetats.

El míster del Cornellà, Quique Pérez Cabedo, ha decidit avançar línies per tal d'intentar igualar l'encontre, però la jugada no li ha sortit massa bé, tot i que cal aplaudir l'actitud del seu equip. Tot i això, la primera ocasió de la segona part ha arribat als dos minuts de la represa, quan Raúl Pérez ha enviat una centrada de Rua fregant el pal dret de la porteria de Craviotto. A partit d'aquí, l'Hospi ha realitzat un monòleg impecable que només s'ha vist trencat per un xut alt d'Alberto González. Cristian Gómez i Eloi Fontanella han desaprofitat dues ocasions claríssimes després d'unes grans jugades col·lectives (minuts 50 i 51). Al 59, però, els locals han trobat el camí del gol: en una contra, Jordi Martínez fa una passada en profunditat per Eloi Fontanella que tampoc es posa nerviós per batre Íñigo (minut 59). I de nou, desconcert a les files del Cornellà que veia com, un minut després, Lobato arribava a línia de fons, centrava al segon pal i Corominas empalava la pilota per batre Íñigo per tercera vegada en el partit.

Amb el 3-0 l'Hospi ha semblat relaxar-se i deixar el pes d'un partit totalment trencat al rival que ha gaudit d'algunes ocasions mitjançant Valentín -el millor del seu equip-, Rua, Cervantes o Charly Ruiz que bé per l'encert de Craviotto o per la manca de punteria dels jugadors cornellanencs no han acabat en gol. Tampoc no ha acabat en gol la jugada del partit, que ha protagonitzat Cristian Alfonso al minut 77, en què s'ha anat de tots els defenses que li han anat sortint el pas però que li ha sobrat un últim regat que ha permès Íñigo llançar-se-li a sobre. El rebuig tampoc no l'ha pogut aprofitar Jordi Tarrés que ha enviat la pilota fora.

Abans del quart gol, el Cornellà s'anava esvaïnt en el seu poc encert i l'Hospi seguia desperdiciant més ocasions (Tarrés, minut 87 i Coro, minut 89) que Íñigo enviava a córner. I quan el públic ja feia via cap a casa, ha arribat el 4-0, obra d'Eloi Fontanella, que servia per arrodonir el marcador.

En resum, bones sensacions d'un Hospi que sembla haver posat fil a l'agulla, i continua millorant de cara a l'important partit de dimecres vinent (20:30 hores) al camp d'un dels rivals directes, el Reus Deportiu. Afegim, a més, que aquesta tarda s'ha disputat un altre partit corresponent a la quarta jornada d'aquest grup 5è de Tercera Divisió. Tot i haver-se avançat en el marcador, el Manlleu ha acabat empatant (1-1) al camp de l'Amposta.

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Ceballos, Barón, Manel, Iván Hammouch, Cristian Gómez, Corominas, Toni Velamazán (Quique Cárcel, 79'), Eloi Fontanella, Jordi Martínez (Cristian Alfonso, 70'), Lobato (Jordi Tarrés, 74')

UE CORNELLÀ: Íñigo, Alberto González (David, 63'), Jornet, Oriol Ricarte, Valentín, Raúl Pérez, Rua (Pibe 74'), Rojals (Dani Delgado, 53'), Cervantes, Charly Ruiz, Chiqui

Gols: 1-0 Jordi Martínez (27'); 2-0 Eloi Fontanella (59'); 3-0 Corominas (60'); 4-0 Eloi Fontanella (92').

Àrbitre: Daniel Gracia Álvarez (Barcelona). Bé. Ha amonestat Cristian Gómez i Iván Hammouch (81') per part de l'Hospi i Jornet (31'), Rua (55'), Pibe (78'), Cervantes (83') per part del Cornellà. L'entrenador local, Jordi Vinyals, també va ser amonestat.

Incidències: Gairebé 500 espectadors a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet en una tarda fresca.