3/9/15

Copa del Rei | CE Sabadell FC 1-1 CD Castellón (2-4 als penals)

-> El Sabadell cau eliminat de la Copa del Rei a la tanda de penals després d'un partit intens on els de Miguel Álvarez han gaudit de més ocasions que el rival.
-> El Castellón, de Tercera Divisió, s'enfrontarà dimecres vinent al Racing Ferrol a Malata després d'un final agònic. Els de Calderé han acabat amb dos homes menys per l'expulsió de Luismi i la lesió de Fonte.
-< El Lleida Esportiu i el Reus Deportiu sí que passen de ronda després de superar l'Hércules per 3-1 i l'Ascó per 2-0, respectivament. En canvi, l'Alcoyano cau derrotat al Collao pel Formentera (1-2).
-> ESCOLTA Miguel Álvarez, entrenador del CE Sabadell FC.
-> Calderé (entrenador del Castellón): "El factor sort que no vam tenir contra l'Haro l'hem tingut avui".
-> GALERIA DE FOTOS del Sabadell 1-1 Castellón.

CE SABADELL FC: Craviotto, Agus Medina, Forniès, Alcañiz, Agustín, Yeray, Marc Fernández (Cortell, 66'), Batanero (Marc de Val, 52'), Forgas, Osado i Bruno (Pirulo, 88').

CD CASTELLÓN: Álvaro Campos, Luismi, Jesús, Javi Selvas, Álvaro Gómez, Meseguer, Tornero (Rubén Suárez, 64'), Castells, Saizar (Fonte, 77'), Lolo i Pruden (Diego Carrillo, 59').

Gols: 1-0 Marc Fernández (10'); 1-1 Lolo (67').

Àrbitre: Cristian Adrian Lixandru (Aragó). Ha amonestat els locals Bruno i Yeray i els visitants Tornero, Rubén Suárez, Álvaro Campos i Castells. Ha expulsat el defensa del Castellón, Luismi, amb doble groga (37' i 112').

Incidències: partit únic corresponent a la primera eliminatòria de la Copa del Rei celebrat a la Nova Creu Alta de Sabadell davant de 1.772 espectadors. Vespre agradable, sense pluja i amb bon ambient a la graderia. Tienda i Lucas Viale han completat la convocatòria del Sabadell; al Castellón ho han fet David Escudero i Catalán.

Què tindrà la Copa del Rei i els seus partits, especialment quan les eliminatòries a partit únic, que les fan tan atractives i emocionants? Cert és que caldria discutir la idoneïtat de situar les dues primeres ronades a inicis de temporada, quan els equips encara no estan al 100% i han d'afrontar 15 dies amb cinc partits al calendari i, amb una mica de desgràcia, amb pròrrogues pel mig. Això li va passar ahir al Sabadell, que en un terreny de joc pesat va haver de disputar 120 minuts de joc contra el Castellón. Empat a un gol i els penals que van girar l'esquena als arlequinats, que tot i les rotacions afrontaran el partit de diumenge a Cornellà físicament més 'cascats' que els verds. Queixes a banda, el cert és que en allò tan complicat de calibrar com és merèixer (o no) una victòria el Sabadell va fer prou coses (més que el Castellón) per passar de ronda però el desencert en la rematada, en la tria final, va penalitzar els de Miguel Álvarez, que diuen adéu al torneig del KO a les primeres de canvi.

El cert és que tot i els canvis respecte de l'onze que tres dies abans havia derrotat l'Olímpic (1-0) els arlequinats sortien endollats al partit i ben aviat s'avançaven al marcador amb un autèntic golàs de Marc Fernández: l'ex de l'Espanyol B recollia una pilota a la frontal i no s'ho pensava dues vegades per etzibar un cacau amb cama dreta davant el qual no va poder fer res Álvaro Campos (10'). Els castellonencs amb prou feines van apropar-se a la porteria de Carlos Craviotto, un dels tres exHospi que van partir d'inici (Lucas va quedar-se a la banqueta, Pirulo va sortir al segon temps i Valentín no va entrar a la llista de convocats). El Sabadell es va erigir dominador del primer acte, però més enllà d'una altra ocasió de Marc Fernández a tocar del descans als arlequinats els va faltar més decisió a l'hora de decidir com finalitzar les nombrosíssimes arribades de què va disposar durant els 120 minuts de partit.

Al segon temps la dinàmica es va mantenir fins el minut 60, quan les tornes van canviar. Abans, Ernest Forgas havia desaprofitat una gran ocasió per sentenciar el partit (56') i van ser els de Calderé els qui van prendre les regnes del partit. Va avisar Lolo amb una ocasió que a hores d'ara encara no s'entén com no va acabar en gol (63'). L'andalús, però, va esmenar l'errada tan sols tres minuts després superant Craviotto per baix i establint un empat que acabaria sent definitiu al final dels 90 minuts reglamentaris tot i que el Sabadell va acabar apretant. A la pròrroga, els locals van imposar la categoria i la superioritat numèrica: amb Rubén Fonte lesionat, el Castellón va acabar amb 9 homes per l'expulsió de Luismi i els vallesans van controlar els 30 minuts extra sense trobar el camí del gol. Tot i provar-ho de totes les maneres, un cop de cap d'Agustín que va blocar Álvaro i una rematada als núvols d'Àlex Cortell van ser el més destacable. Sense encert al partit, els penals es van convertir en la solució per resoldre una eliminatòria que es va endur el quadre orellut, que va transformar els quatre llançaments; al Sabadell, Agustín i Agus Medina van veure com Álvaro Campos els aturava els seus xuts i condemnava els locals a l'eliminació copera després d'una nit intensa.