Etiquetes

24/11/13

Poc premi per un gran ball | UE Sant Andreu 2-2 CE l'Hospitalet

Galeria d'imatges | Minut 75 de partit. Aproximadament. La pilota surt per la línia de banda i hi ha servei lateral a favor del Sant Andreu; Xapi Arnau demana la pilota, amb pressa; al segon, el seu company Melo li diu: “tranquilo, el empate es buenísimo”. Sant Andreu i Hospi empataven a un, però el setge a què estava sent sotmès el quadre local des que Francis ha obert el marcador ha estat impressionant. Sens dubte, el Centre d’Esports l’Hospitalet ha fet el millor partit de la temporada al camp d’un Sant Andreu que a hores d’ara encara es pregunta com ha pogut treure res de positiu davant l’allau d’ocasions que han tingut els riberencs, que han vist com Rubén Canelada els ‘robava’ dos punts al temps de descompte en una acció en què, possiblement, hi ha hagut falta en l’inici i fora de joc en l’instant previ a la resolució. Més enllà de la possible errada d’Usón Rosel, sap greu haver perdut dos punts que haguessin estat d’or quan els de Kiko Ramírez han jugat i opositat per aconseguir un resultat sensiblement millor de l’empat final. No hi ha hagut capacitat de resolució davant d’un Morales incommensurable; com els vins, el meta andreuenc millora en els anys i avui ha salvat el seu equip, qui sap, si d’una golejada. Amb tot, l’Hospi ja suma vuit jornades sense conèixer la derrota i continua la seva escalada de sensacions positives.

La baixa per lesió d’Aridai, amb problemes als isquiotibials, ha forçat Kiko Ramírez a introduir canvis; Pol tornava després del seu partit de sanció, tot facilitant la tasca al tècnic tarragoní. Enorme primera part d’un Hospi que aquesta nit somiarà amb Morales, gran culpable que el Sant Andreu marxés al descans sense encaixar gol. Al poc de començar el porter andreuenc ha tret amb la mà una bona rematada de David Haro; el rebuig l’ha enviat Akinsola al fons de la xarxa, però Usón Rosel ha anul·lat el gol per fora de joc (6’). El Sant Andreu només ha dut perill a pilota aturada, com en un servei de falta d’Ibon Gutiérrez que Francis ha rematat de cap, massa sol però desviat, al segon pal (12’). Però el domini de la pilota era de l’Hospi i les ocasions més clares, també: rematada forçada d’Akinsola que atura Morales (13’), xut previsible del nigerià que bloca el meta andreuenc (18’) i bona acció atacant de Peque amb rematada mal intencionada que desvia amb els punys, com no, Morales (19’).

El Sant Andreu amb prou feines trenava accions d’atac, però seria Francis Ferrón qui aprofitaria un servei de Morales per cercar el gol de l’any: vaselina des d’uns 50 metres que, amb Craviotto ja batut, picava la creueta de la porteria riberenca (25’). El gol esperonaria els locals durant uns instants, però ràpidament l’Hospi recuperava el control del monòleg en què s’havia convertit l’encontre. Brillant també Canario, que ho intentava en dues ocasions sense millor sort (28’ i 36’). Bona acció personal de Pirulo que després de marejar Rubén disparava massa alt (33’); rematada massa alta i forçada d’Akinsola després d’una gran passada interior de Pol (39’), nova acció del nigerià que es troba amb la intervenció amb els peus de Morales (40’) i xut de falta de Fragoso al descompte que marxa llepant el pal esquerre (45’). Un fotimer d’ocasions que no trobarien el premi del gol, com tampoc el trobava Quim Araujo en l’única opció clara dels de Salinas al tram final del primer acte: xut massa creuat del ‘Mago’ (37’).

El clar domini riberenc del primer temps s’han convertit en una empanada important durant els cinc primers minuts del segon temps; bona actitud dels locals que han forçat tres serveis de cantonada consecutius. I a la tercera, pam: rematada de cap de Francis cap a dins (49’). Com fa tres setmanes contra el Lleida Esportiu, calia remuntar. Avisava Pol amb un xut desviat (53’) però per sort, el gol de la igualada arribaria aviat, en una acció embolicada de Canario dins l’àrea, passada cap a la frontal i rematada de primeres de Dani Fragoso per batre Morales i situar l’1-1 a l’electrònic (55’). L’empat obria un nou escenari que permetria veure el millor Hospi de la temporada mentre el Sant Andreu amb prou feines creuava la línia de mitjos. Mala elecció de David Haro en un contracop dirigit per Akinsola que hauria pogut significar l’1-2. El de l’Ametlla segueix en un gran moment, però avui ha topat amb Morales  en dues accions gairebé consecutives (63’ i 67’). També Pirulo segueix en alça i ha tingut la seva opció per marcar, però després d’un bon retall cap a dins ha enviat massa alt el seu xut amb cama esquerra (73’).

Ramírez decidia renovar l’atac riberenc fent entrar Carreño per Bebo i l’andalús no perdonaria en la primera acció que tindria per marcar. Passada llarga a l’espai, el d’Utrera guanya Azparren per velocitat, controla i bat Morales per sota amb un xut ras, creuat i ajustat al pal que duia el deliri a la nombrosa parròquia riberenca desplaçada avui al Sant Andreu. Amb l’1-2, a l’Hospi li ha faltat matar el partit, com podria haver aconseguit Canario amb un xut que s’ha estavellat a la xarxa lateral de Morales. Els locals, que han viscut l’esperpèntic canvi “tàctic” de’Aitor per Guzmán quan l’ex del Manlleu no duia ni 20 minuts sobre el camp, han apretat les dents i han aconseguit empatar al descompte en una acció polèmica. Abans, Azparren rematava de cap a la dreta de Craviotto un córner ben picat per Ibon (87’). Al 91’, però, el Sant Andreu recupera una pilota amb falta, Rubén rep la pilota en possible fora de joc al vèrtex de l’àrea gran i etziba un cacau que entra per tot l’escaire (91’). Punt salvat pels locals, dos perduts pels visitants, que tot i l’expulsió de Mouriño per doble amonestació després de simular una falta no tindrien opció d’aconseguir un 2-3 que hagués premiat el bon partit, en algunes fases ball, que ha dut a terme l’Hospi. 

FITXA TÈCNICA 

UE SANT ANDREU: Morales, Xapi Arnau, Rubén, Melo, Azparren, Ibon Gutiérrez, Xavi Jiménez (Guzmán, 62' (Aitor, 85')), Mouriño, Quim Araujo, Francis i Ton Alcover (Ander, 80'). 

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Peque, Valentín, Viale, Moyano, Fragoso, Pol, Canario, Akinsola (Carreño, 74'), Pirulo (Manel, 86') i David Haro (Mousa, 80'). 

Gols: 1-0 Francis (49'); 1-1 Fragoso (55'); 1-2 Carreño (78'); 2-2 Rubén (91'). 

Àrbitre: Sergio Usón Rosel (Aragó). Ha amonestat els locals Ton Alcover (31'), Melo (74'), Francis (79'), Ander (88') i els visitants Peque (27'), Valentín (89'). Ha expulsat el local Mouriño (93'). 

Incidències: partit corresponent a la 15a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat al Narcís Sala davant d'uns 750 espectadors. Gairebé un centenar d'aficionats riberencs repartits per tota la zona de gols i general. Matí fresc i assolellat. Per obres a la tribuna, l'accés a la zona ha quedat prohibit a públic i mitjans. A l'Hospi, Mario i Álex Sánchez han completat la convocatòria; al Sant Andreu ho han fet Carroza i Eric.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada