Etiquetes

1/6/12

Uns arriben, d'altres es queden i uns altres marxen

Aquest dijous 31 de maig serà recordat per tres coses. La primera, d'allò més innecessària, per ser el darrer dia del mes. La segona, d'allò més necessària, per ser el penúltim dia amb vida de Ràdio l'Hospitalet. De la ràdio de debò, de la que coneixem des de fa gairebé 30 anys i que, diguin el que diguin, la mitjanit de divendres a dissabte convertirà en història d'aquesta ciutat. Una història amb herois, amb gent treballadora que ha treballat per fer pinya, per fer l'Hospitalet; una història amb botxins, aquells que s'omplen la boca de sigles i d'eslògans per després fer i desfer segons el seu interès, pensant en darrera instància en els drets d'aquells que diuen defensar abans que ningú. Tornant al tema, avui també ha estat un dia intens a l'Hospi, ja que ha quedat força dissenyat el futur immediat del projecte 2012-2013. Renovacions, altes, baixes i jugadors dubtosos han quedat definitits. A continuació ho desenvoluparem, però pels poc amants de les parrafades vagi per davant que Ismael Moyano (Sant Andreu) és el primer fitxatge d'un Hospi que ha renovat Carlos Craviotto i Ángel Sánchez i que no compta amb José Moragón, Dani Guillén, Manel Viale, Rubén García i David Corominas.

ALTES I RENOVACIONS
Anunciàvem aquest migdia que el defensa central del Sant Andreu, Ismael Moyano (Mollet del Vallès, 1983) es convertia en la primera incorporació del Centre d'Esports l'Hospitalet 2012-2013 després de quatre temporades a l'entitat quadribarrada, on va arribar després de cinc anys al primer equip de la UDA Gramenet. Incorporació amb experiència i de la terra per reforçar un eix de la defensa que perdrà Manel Viale, a qui les contínues molèsties físiques han acabat passant factura. Ja a la tarda coneixíem, en primer lloc la continuïtat del porter Carlos Craviotto, titular indiscutible a la meta riberenca en les quatre temporades que porta al club; el lleidatà, tot i comptar amb alguna altra oferta, ha valorat els anys que duu al club i la serietat en el tema econòmic. L'altra renovació és la del canari Ángel Sánchez, que tot i no ser titular ha despertat l'admiració de la parròquia riberenca i ha deixat mostres de la seva qualitat en diverses oportunitats. La seva bona adaptació a Catalunya ha estat una de les raons per la seva continuïtat.

LES BAIXES
De moment, cinc de confirmades. Ràpid, fugaç i gairebé invisible ha estat el pas de José Sánchez Moragón per l'Hospi. Dos partits a la Lliga (bé, una mica més d'un encontre i mig) i un partit (partidàs) a la Copa contra el Barcelona. Tampoc no hi serà Dani Guillén, que marxa de l'Hospi després d'una bona segona volta en què ho ha jugat pràcticament tot. Dues temporades s'hi haurà estat un dels jugadors que més amors i odis ha despertat entre l'afició riberenca: Rubén García tampoc vestirà la riberenca el curs vinent després de 61 partits amb l'Hospi, en una primera temporada marcada per les lesions i una pobra adaptació i per un segon any més reeixit.

Les marxes més notables per temes d'antiguitat són les del central Manel Viale, que no seguirà després de tres temporades a l'Hospitalet i 93 partits oficials disputats; les lesions i la seva discontinuïtat en l'onze inicial han provocat que la secretaria tècnica decidís prescindir dels seus serveis. I en darrer lloc, David Corominas. El maresmenc, tercer jugador de la plantilla actual amb més partits jugats (144) marxa de l'Hospi, com qui diu, per la porta del darrere. Bons tres primers anys i un darrer curs per oblidar, marcat per la seva lesió a la pretemporada i pel judici constant a què ha estat sotmès des de diversos punts i que ha dificultat una regeneració que no ha acabat d'arribar.

ELS DUBTES
En aquest cas, dos i dos sí fan quatre i si eliminem de la llista els jugadors renovats, el fitxatge, les baixes, els homes amb contracte i els que pugen del juvenil, els dubtes, aquells jugadors que podrien continuar a l'Hospi, que tenen una oferta en ferm del club però que encara no han confirmat la seva renovació, són faves comptades. Ho explicava avui Jordi Mèlich al penúltim Temps Afegit de la història: els casos més complicats a dia d'avui són els de Francisco Aday i Sergio Castaño, dels quals es fa difícil pensar en la seva continuïtat en el projecte 2012-2013 del Centre d'Esports l'Hospitalet. Més positius (o menys negatius), cal ser en els casos restants; Lucas Viale, Marc Pedraza, Pitu i David Prats. Tots ells compten per Quique Cárcel i a tots quatre se'ls ha fet una oferta de renovació per continuar que en aquests moments estan valorant. Hi ha un cinquè cas, el de David Haro. L'extrem vallesà també compta per la secretaria tècnica del club, tot i que ja ha trascendit l'interès del Cartagena per comptar amb els seus serveis de cara a la propera temporada.

4 comentaris:

  1. Me parece muy bien las decisiones que esta tomando Quique Valcarcel en cuanto a bajas y renovaciones y altas, muy buen trabajo como siempre.
    ESPEREMOS QUE TENGAMOS A UN MISTER IMPLICADO CON EL CLUB, QUE TRANSMITA CARACTER E INTENSIDAD AL EQUIPO y APUESTE POR UN FUTBOL MAS PRACTICO Y DIRECTO Y RAPIDO.
    Enhorabuena Quique, sigue asi

    ResponElimina
  2. De momento las bajas estoy de acuerdo con las que se han producido. El fichaje de Moyano me parece acertada. Tema renovaciones: exceptuando la de Hammouch, el resto me parecen correctas. Los dos juveniles me parece que están bien subidos. Cirio una suerte que tuviera otro año. De los tres juveniles que tienen contrato el que no me convence es Moussa. Osado tampoco es de mi agrado, pero si tiene contrato en vigor......

    ResponElimina
  3. Como dijo Jack el destripador, vayamos por partes.

    Los que se quedan: de momento dos jugadores veteranos y un fichaje de media temporada que, con la pretemporada de este año, puede acabar acoplándose. Bueno, Manel no es santo de mi devoción pero la veteranía en un vestuario que cuenta con 6 rookies y sophomores, ya me parece bien.

    Los que se han ido. Rubén. Ese mañico me gustaba. Pero creo que la 2aB se está regionalizando (Cristian deberías hacer un artículo sobre ello -si se me permite la osadez-) cada vez más y eso hace que estos jugadores acaben marchándose.

    las dudas: Me los quedaba a todos. Sin dudarlo.

    MI DUDA: Y el míster? No se oyen nombres... Cómo plantear un proyecto sin su capitán que fije el rumbo? No sé, suena raro. En fin. Veamos que nos depara el futuro.
    Dani

    ResponElimina
  4. Nombres de entrenadores han sonado, pero confirmado nada, sino me equivoco el nombre lo tiene claro la directiva y Quique Cárcl, y todos los movimientos están siendo consesuados. De las dudas me quedaba con Prats y Lucas Viale (Marc Pedraza ya está renovado). Fichajes: creo que debería fichar 2 extremos, 1 delantero, 1 medio, 1 portero.

    ResponElimina