Etiquetes

2/6/12

Tot obert | AEC Manlleu 1-1 CE Binissalem

Tirant de tòpic, Manlleu i Binissalem s'han repartit les parts del partit que han disputat aquesta tarda al Municipal de la localitat osonenca i han acabat empatant a 1 en un partit que pot donar un cert avantatge a l'equip del Raiguer pel partit de tornada però que deixa encara moltes opcions al Manlleu per avançar a la darrera fase d'aquesta promoció d'ascens de Segona B. Nova aventura pel futbolcat la que hem viscut avui a Manlleu, on no hi anàvem d'ençà que l'Hospi hi va jugar l'any 2010 a Tercera (1-1 amb gol de Jordi Martínez). L'ocasió ho mereixia: després de 13 temporades sense play-off, els de Francesc Cargol es classificaven per la segona ronda després de remuntar adversitats davant Las Palmas Atlético en la passada eliminatòria. Amb la Segona B una mica més a prop, ha resultat una mica decebedora l'entrada al Municipal d'Esports de Manlleu, amb poc més de 1.000 espectadors en una tarda de molta xafogor però sense altres esdeveniments esportius que eclipsessin aquest moment històric. Amb tot, la manlleuencs, binissalemers i aficionats neutres hem disputat d'un bon partit amb dos bons equips que han tingut les seves opcions per endur-se el partit.

En una primera meitat que en línies generals s'ha endut el Manlleu. Ho ha fet per domini, per ganes i per marcador. No precisament per l'inici, en què el Binissalem que dirigeix Tomeu Pons ha agafat les regnes del partit i ha posat la por al cos de la parròquia local. Dos xuts llunyans, des de la frontal, han posat a prova Fran ben d'hora: el primer, de Forteza, el blocava sense més complicacions (2') mentre que el segon, de Toni Oliver i un pèl més centrat requeria de dos temps per assegurar-se que la pilota no creués la línia de gol (4'). El següent avís, també de Toni Oliver, ha arribat després d'un córner picat al segon pal que el jugador balear ha rematat de cap amb massa facilitat; fora, això sí (10'). A poc a poc el Manlleu s'ha anat espolsant el domini de sobre i ha avançat línies davant d'un Binissalem que, vist l'èxit, tampoc ha volgut arriscar més del compte. Els osonencs, però, veien com les idees desapareixien a la frontal de l'àrea sense oportunitat de posar a prova Ricardo.

Però ha estat en una jugada aïllada, i gairebé sense voler, que els quadribarrats han obert la llauna. Corria el minut 25 quan Baruc Nsue recollia una pilota rebujada a la frontal de l'àrea i no s'ho pensava dos cops per enviar un batzac que sorprenia Ricardo, mal col·locat, per inaugurar el marcador. Baruc ha estat, de llarg, el millor del partit amb detalls que han arrencat aplaudiments dels aficionats. De les seves botes ha sorgit una bona combinació amb Jordi Aumatell que Criado, sol al punt de penal, no ha pogut rematar per ben poc (30'). Tampoc Aumatell ha pogut resoldre a favor un mà a mà davant Ricardo després d'una rebuig; el porter local evitava in extremis el 2-0 (39'). Els binissalemers, però, encara tindrien temps per sortir de la seva cova i donar un últim ensurt abans d'arribar al descans. Transició ràpida, centrada de Forteza al segon pal, volea del lateral Óscar i un defensa local, providencial, posa el cos per enviar la bola a córner i salvar l'empat (43').

A la represa, l'entrada de Javi Fernández al camp ha donat nous aires al quadre balear, especialment a mesura que el Manlleu ha vist minvat el seu físic i ha concedit metres al rival. Amb tot, els de Cargol han controlat i dominat el primer quart d'hora del segon acte davant d'un rival que es coneix capaç d'aixecar desavantatges curts com el que hi havia al marcador. Aumatell tornava a gaudir d'una bona ocasió en una rematada acrobàtica dins l'àrea petita que marxava alta (57') i el xut de Putxi des de la frontal després d'un córner a favor també marxava desviat, ara a l'esquerra de la meta mallorquina (59'). Minuts d'impasse avanaç de la bogeria en el tram final del partit, bogeria que arrencava amb la remtada de cap al travesser de Tito a jugada i posterior centrada de Javi Fernández (72') i que responia Dani Planagumà amb un xut des de 35 metres que a punt estava de sorprendre Ricardo (74').

El Manlleu, però, ha comès l'error de deixar revifar un Binissalem que no ha perdonat. O sí. No ho ha fet quan Miquel López ha aprofitat un embolic dins l'àrea local, amb un jugador del Manlleu estès, per empatar el partit al pas 84 i tenir un lleig detall en la celebració, buscant el públic manlleuenc... que ha respost amb un impresentable llançament d'objectes (84'). El gol ha estabornit el Manlleu i ha fet créixer els del Raoguer que, ara sí, han deixat escapar viu el Manlleu. Fins a tres ocasions clares han desaprofitat els de Tomeu Pons: Fran s'havia de lluir després que Tito, sol, rematés a plaer una bona centrada de Paco Plata (89'); el mateix Tito, negat amb el gol, perdonava un mà a mà ja en temps de descompte que entre Fran i la defensa manlleuenca aconseguien neutralitzar (91') i en la següent jugada, un immens Javi Fernández (inexplicable la seva suplència), s'ha marcat una acció individual marca de la casa però ha errat en la definició: xut al lateral de la xarxa (92'). Al final, cosa de les dinàmiques, el Manlleu encara donava per bo un empat que era un mal menor vist com haurien pogut acabar les coses.

Fitxa Tècnica

AEC Manlleu: Fran, Masoliver, Archi, Micaló, Torner, Putxi, Baruc, Aumatell, Seuma (Albert Rudé, 72'), Criado (Javi González, 84') i Dani Planagumà.

CE Binissalem: Ricardo, Miquel Àngel Salas, Óscar, Del Castillo, Toni Salas, Toni Oliver, Contreras (Plata, 75'), Forteza (Javi Fernández, 46'), Tomás, López i Ángel (Tito, 66').

Gols: 1-0 Baruc (25'); 1-1 López (84').

Àrbitre: Julio Mena Gimeno (Comunitat Valenciana). Ha amonestat el visitant Toni Salas (45').

Incidències: partit d'anada de la segona eliminatòria de la promoció d'ascens a Segona Divisió B celebrat al Municipal d'Esports de Manlleu davant d'uns 1.100 espectadors. Entrades a 10 euros de forma anticipada i 15 euros el dia del partit. Bona temperatura, tarda assolellada i bon ambient de futbol a la localitat osonenca. Al Manlleu de Francesc Cargol, Matamala, Casanova i Busquets han completat la llista de convocats quadribarrada. Al Binissalem de Tomeu Pons, Bernat i Velasco han completat la convocatòria de l'equip del Raiguer. A les graderies, presència de tècnics del futbolcat com ara Manolo Márquez, Puchi o Miquel Olmo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada